זהר זיסאפל, ממייסדי קבוצתרד בינת, נוהג כמו לא מעט בעלי עניין בימים האחרונים ומנצל את המפולת האחרונה כדי לאסוף מניות של רדוויז'ן. מדיווח שהוגש אתמול לרשות ניירות ערך האמריקנית עולה כי זיסאפל, המכהן כיו"ר רדוויז'ן, רכש במהלך חמשת ימי המסחר של השבוע שעבר 200,916 מניות החברה תמורת 1.2 מיליון דולר, וכעת שיעור החזקתו ברדוויז'ן עומד על 27.6%. מחירי הרכישה נעו בין 5.88-6.0 דולר למניה.
זיסאפל חוזר לרכוש מניות של רדוויז'ן לאחר הפסקה בת שלוש שנים. במהלך 2008 רכש מניות תמורת סכום גבוה בהרבה - 10.7 מיליון דולר, ולפי מחירים שנעו בין 5.74-7.41 דולר. במהלך מאי 2009 ניסה זיסאפל לבצע הצעת רכש מיוחדת, ולרכוש 5% ממניות הציבור לפי מחיר של 7.7 דולר למניה.
ההצעה כשלה, ורק בעקבות הצעת רכש שביצעה החברה בעצמה יכול היה זיסאפל להגדיל את החזקותיו ברדוויז'ן מעל רמה של 25%, וזאת בלי לבצע הצעת רכש מיוחדת כפי שמחייב חוק החברות הישראלי.
במסגרת הצעת הרכש של החברה נרכשו 5% מהון המניות לפי מחיר של 7.3 דולר למניה, ותמורת 7.1 מיליון דולר. מניות אלו הפכו לרדומות, וכך הגדילו באופן אוטומטי את שיעור ההחזקה של זיסאפל.
ואכן, לזיסאפל יש כרגע 27.6% מהון המניות של רדוויז'ן; לאחיו יהודה יש 7.2%; למשקיע האמריקני רוס מרגוליס, מומחה לקרנות גידור, יש 9.2%; ובידי קרן ההשקעות האמריקנית Renaissance Technologies יש 5.1%.
העיתוי בו בוחר זיסאפל לרכוש מניות של רדוויז'ן אינו מקרי. רדוויז'ן, המפתחת פתרונות לניהול שיחות ועידה בווידיאו (Video Conferencing), איבדה מתחילת השנה 35% משוויה והמניה נסחרת כרגע לפי מחיר של 5.85 דולר, המשקף שווי חברה של 108 מיליון דולר. בקופתה יש מזומן לטווח קצר וארוך בשווי של 101.3 מיליון דולר, וזה אומר שהחברה נסחרת כמעט לפי שווי קופתה - נתון המסביר היטב את המהלך של זיסאפל.
ההחזקות הציבוריות של זיסאפל
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.