נעילה חיובית בוול סטריט: בנק אוף אמריקה זינקה בכ-11%

בשוק ממתינים בדריכות לנאום של ברננקי בג'קסון הול ביום ו' ■ מאקרו: פורסם נתון הזמנות מוצרים בני קיימא שהיה טוב מהצפי ■ "האיסור על ביצוע פעולות שורט יפוג על כמה ממניות הבנקים בסוף השבוע, כך שגם אם נאומו של ברננקי יהיה חיובי, יש חשש מירידות נוספות"

המסחר בוול סטריט התאפיין בתנודתיות היום (ד'). לאחר עליות בפתיחה עברו המדדים המובילים לירידות ובשעתיים האחרונות חזרו לעלות, כשהמגמה החיובית הלכה והתחזקה עד לסיום. זאת לאחר שהמסחר אמש ננעל בעליות בהובלת מדד הנאסד"ק, שהוסיף לערכו 4.2%.

המסחר בשווקים הגלובליים מתנהל השבוע בהמתנה לנאומו של יו"ר הפדרל ריזרב, בן ברננקי, ביום ו' - כאשר ניכרת אופטימיות זהירה בציפייה כי יו"ר ה'פד' יכריז על תוכנית רכישות שלישית (QE3) להמרצת השוק בארה"ב. בבורסת הסחורות, הזהב ביצע תיקון חד למטה לאחר שהגיע במהלך השבוע לשיא כל הזמנים, וצנח ב-5.3% ל-1,763 דולר לאונקייה. הנפט סגר בירידה קלה ונסחר במחיר של 85.2 דולר לחבית.

העיניים נשואות לברננקי

"המשקיעים בארה"ב ובאירופה מצפים למשהו טוב שיאמר יו"ר הפד ברננקי בסוף השבוע", אמר לסוכנות בלומברג קמרון פיקוק, אנליסט ב-IG Markets. "עם זאת, צריך לזכור שהאיסור על ביצוע פעולות שורט יפוג על כמה ממניות הבנקים בסוף השבוע, כך שגם אם נאומו של ברננקי יהיה חיובי, יש חשש מירידות נוספות".

נציין כי לקראת נאומו של ברננקי ביום ו', עומדת השאלה הגדולה: האם יו"ר ה'פד' יאותת על החלת תוכנית רכישות שלישית? למרות זאת, סטיבן קינג, הכלכלן הראשי בבנק הבריטי HSBC, מזהיר מפני המשך המפולת בשווקים למרות הציפיות לצעדים נוספים שינקוט הפדרל ריזרב. בסקירתו משווה קינג את כלכלות המערב לכלכלת יפן, שטרם התאוששה לחלוטין מהמשבר הגדול עליו נכנסה בתחילת שנות ה-90.

"אי-נקיטת צעדים פוליטיים מותירה את המערב במקום גרוע יותר מזה של יפן", כותב קינג בסקירה. "ההידרדרות הכלכלית האחרונה אמנם לא תוביל בהכרח למיתון, אך הנזק כבר נעשה. הפעילות הכלכלית במערב רחוקה מהקצב הנורמלי". קינג רומז שהירידות טרם הסתיימו: "השווקים הפיננסיים רק עכשיו מתחילים לגלם את ההשלכות המלאות".

"אני חושב שהשווקים נמצאים במצב המתנה", אמר סטין ג'ייקובסן, הכלכלן הראשי של סאקסו בנק. "המשקיעים מחכים לראות מה יו"ר הפדרל ריזרב יגיד, והאם תהיה תוכנית רכישות נוספת".

חדשות מדאיגות מאירופה ואסיה

ומעבר לים, מוסיפים המשקיעים בארה"ב לשאת עיניהם בדאגה לטיפול הפוליטיקאים באירופה במשבר החובות הריבוניים ביבשת. כך, לאחר נתוני צמיחה מדאיגים בגרמניה, צרפת ויוון, יצאו אמש כלכלנים בהערכות כי גם הצמיחה באיטליה תיפגע, בעקבות האצת צעדי הצנע במדינה והרחבת תוכנית הקיצוצים הממשלתית - בהיקף של 45 מיליארד אירו.

עוד באירופה, העליות האחרונות בבורסות היבשת נרשמו היום למרות מידע מדאיג שמגיע מכיוונם של הבנקים הגדולים באירופה, שמודיעים אחד אחרי השני על פיטורים נרחבים, על מנת להתמודד עם המשבר שפוקד אותם. רק אתמול הודיע הבנק השוויצרי UBS על פיטוריהם של 3,500 עובדים, מה שמעלה את מספר המפוטרים בבנקים ברחבי אירופה ל-40,000 איש. (לסיפור המלא)

וגם באסיה חדשות רעות: סוכנות הדירוג מודי'ס חתכה אמש את דירוג האשראי של יפן ל-Aa3 מדירוג של Aa2, עם תחזית דירוג יציבה. על פי כלכלני סוכנות הדירוג, הגורמים שהובילו למהלך הורדת התרכזו בגירעון התקציבי והחוב הממשלתי הממשיך לתפוח מאז 2009. בנוסף רעידת האדמה הקטלנית שפקדה את יפן במארס האחרון דחקה את הצמיחה ויצרה תנאים דפלציוניים. יצויין כי זו הפעם הראשונה מאז 2002 שיפן סופגת הורדת דירוג מצד מודי'ס.

מאקרו: נתון חזק לההזמנות של מוצרים בני קיימא

■ בזירת המאקרו, התפרסם בשעה 15:30 (שעון ישראל) נתון הזמנות מוצרים בני קיימא, שרשם עלייה של 4% לעומת צפי לעלייה של 2.1% בלבד ביולי. ב-17:00 התפרסם כי מחירי הבתים רשמו עלייה של 0.9% ביוני, לפי התאחדות סוכני הנדל"ן בארה"ב, לעומת צפי לעלייה של 0.2% בלבד.

■ בשעה 17:30 פורסם נתון מלאי הנפט השבועי, שרשם ירידה של 2.2 מיליון חביות לעומת צפי לעלייה של 700 אלף חביות ולעומת עלייה של 4.2 מיליון חביות בשבוע הקודם.

גוגל תשלם 500 מיליון דולר; BAC מזנקת

ענקית האינטרנט גוגל הודיעה כי תשלם 500 מיליון דולר במסגרת הסדר עם ממשלת ארה"ב, לאחר שהראשונה הציגה מודעות לבתי מרקחת מקוונים שפעלו מחוץ לחוק. הפרשה התפרסמה לראשונה במאי כשגוגל הפרישה 500 מיליון דולר להסכם הפשרה האפשרי, מה שהוריד את רווחי גוגל ב-22%.

אפי פיתוח , זרוע הפעילות של אפריקה ישראל שבשליטת לב לבייב ברוסיה, סיכמה הבוקר את המחצית הראשונה של 2011 עם זינוק של 47% בהכנסות ל-58.2 מיליון דולר. החברה מסבירה כי עיקר העלייה נובע מהכנסות שכירות, בעיקר מפרויקט הדגל במוסקבה - AFIMALL, אשר תרמו 22.27 מיליון דולר במחצית החולפת.

בתוך כך נציין כי מניות הבנקים המשיכו לבלוט על רקע החולשה הכלל עולמית בסקטור הפיננסים. נציין את בנק אוף אמריקה (אשר צנחה אמש במהלך המסחר לשפל של 52 שבועות והיום זינקה על רקע המלצת קנייה חזקה עם מחיר יעד של 16 דולר של כלכלני ריימונג ג'יימס), סיטיגרופ , ג'י פי מורגן , מורגן סטנלי ו-Wells Fargo .

אפלייד מטריאלס צפויה לפרסם את תוצאותיה לאחר סיום המסחר. החברה צפויה להציג הכנסות של כ-2.68 מיליארד דולר ורווח למניה של 33 סנט לפי ממוצע הערכות האנליסטים.

[לארביטראז][לטבלת ישראליות בעולם]