אחרי המטה מתקפת הטרור המשולבת מכיוון סיני, המטה ללוחמה בטרור מפרסם היום (ה') שוב את אזהרת המסע החמורה לסיני, "המטה ללוחמה בטרור שב ומדגיש כי אזהרת המסע החמורה לסיני עומדת בתוקפה, וממליץ בתוקף לציבור הישראלי להימנע מכל ביקור בסיני, ולשוהים שם, לחזור לאלתר לישראל".
"בשבועות ובחודשים האחרונים אנחנו מזהים עליית מדרגה משמעותית בפעילות הטרור בסיני, שבאה לידי ביטוי בהכרזה של גורמים ג'יהאדיסטיים, הקשורים באופן זה או אחר לאל-קאעידה העולמי, על הקמת 'חליפות אסלאמית' בסיני. הם אפילו מכנים עצמם 'אל-קאעידה בסיני'", אמר ל"גלובס" ד"ר בועז גנור, מנכ"ל המכון למדיניות נגד טרור במרכז הבינתחומי הרצליה. לדבריו, מאז פיגועי הטרור בטאבה ב-2004, בסיני אין שליטה אפקטיבית של מדינה ולכן הוא כר נוח לפעולה של ארגוני טרור קיצוניים.
"עוד בתקופת מובארק השליטה בסיני הייתה רופפת, והיום, כשהשלטון המצרי עסוק בהישרדות פוליטית וכל פעולה שלו שנתפסת כסיוע או שיתוף פעולה עם ישראל נבחנת במיקרוסקופ על ידי הציבור המצרי, השלטון הססן יותר משהיה בסיכול פעולות טרור", הבהיר ד"ר גנור.
"על פי אחת ההערכות, באזור הזה מצויים היום כעשרת אלפים פעילי ג'יהאד והם מחולקים לכמה ארגונים, שהתחזקו מאוד בעקבות נפילת מובארק. האיום מדרום גובר והגבול פרוץ. גם רואים בריחה של פעילים ג'יהאדיסטים רבים מאוד מבתי הכלא במצרים, והם מצטרפים לכוחות הטרור בסיני. נוסף עליהם, יש עלייה מתמדת במספר הפלסטינים שמצטרפים לארגונים המקורבים לאל-קאעידה. אותם פלסטינים מאסו בארגון חמאס, שנתפס בעיניהם כארגון פרגמטי מדי ביחס לישראל ", אמר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.