עליות חדות בוול סטריט בסיום המסחר: טבע הוסיפה 2%

רוביני: "תוכנית רכישות שלישית תתרחש עד סוף 2011" ■ ברננקי בג'קסון הול: יש לנו מגוון כלים, נדון בתוכנית תמריצים רק ב-20 וב-21 בספטמבר ■ "אם השווקים ימשיכו לחכות לצעד של הפד וברננקי ימשיך לא לשלוף בסופו של דבר המשקיעים יתחילו לפקפק"

המסחר בוול סטריט הסתיים היום (ו') בעליות שערים חדות, לאחר ירידות שערים בפתיחה ברקע נעילה שלילית אמש, אשר שברה רצף של שלושה ימי עליות רצופים בארה"ב. זאת, לאחר נאומו של יו"ר הפדרל ריזרב, בן ברננקי, בג'קסון הול (פירוט בהמשך). מעבר לים, ננעל המסחר באסיה בנטייה לירידות, כאשר נכון לשעות אלה המסחר באירופה מתנהל במגמה שלילית - שם נודע כי הוארך איסור המסחר בשורט בחלק מבורסות היבשת. בזירת המאקרו, התפרסמו לפני הפתיחה אומדני התמ"ג ומדד המחירים לצרכן לרבעון השני של 2011, שהיו נמוכים במקצת מהתחזיות. את השבוע סיימו המדדים המובילים בעליות חדות של 4.3%-4.9%.

ברננקי: יש לנו מגוון כלים לטפל בכלכלה

יו"ר הפדרל ריזרב, בן ברננקי, נאם כאמור היום בעיירה ג'קסון הול שבוויומינג. ברננקי אמר כבר בפתיחת דבריו שאין בכוונתו להכריז על תוכנית הרחבה כמותית נוספת או תכנית תמריצים מסוג כלשהו לפני הפגישה הבאה של הנהלת הפדרל ריזרב. ברננקי הודיע כי הפדרל ריזרב החליט להרחיב את הזמן של הפגישה הבאה של הנהלת הפד מיום אחד ליומיים והיא תתקיים ב-20 וב-21 בספטמבר. במהלכה ידונו חברי "הוועדה למדיניות השווקים הפתוחים" בהשלכות של תוכנית הרחבה נוספת לכלכלה.

לא מעט מומחים פיננסים סברו כי ברננקי לא יכריז על תוכנית רכישות נוספת, הם טוענים, וגם אם כן - זה פשוט לא יעזור. גם גרג רוב (Greg Robb), אחד הכתבים הבכירים באתר הפיננסי מרקטווץ', מדווח "בזמן אמת" מהאירוע עצמו בג'קסון הול, ומצטט שיחות וראיונות שלו עם אורחי הכנס שמקיים ה'פד'. "רבים מהם לא מצפים, ואפילו לא רוצים, לשמוע על תוכנית רכישות נוספת", כותב רוב. "מבחינתם, עדיף שברננקי לא ישלוף ארנבים מהכובע". (לסיפור המלא)

מנגד, ישנם מומחים פיננסים שסבורים בדיוק להיפך: "שלב שלישי של רכישות לטובת תמרוץ השווקים יתרחש עד סוף שנת 2011", כך העריך הפרופ' לכלכלה נוריאל רוביני. "המציאות היא שאנחנו מתקדמים לקראת מיתון, ואחד מהאמצעים היחידים של הרגולטורים הוא לשנות את המדיניות המוניטארית, או להכריז על תוכנית רכישות שלישית", דברי רוביני.

אירופה ומשבר החוב

ומעבר לים, התנהל המסחר בבורסות אירופה בירידות, ברקע הודעת המפקח האירופי על השווקים (ESMA) על הארכת איסור המסחר בחסר (שורט), שהוחל ב-12 באוגוסט, עד סוף חודש ספטמבר. האיסור עדיין בתוקף, עם כן, בבורסות איטליה, ספרד, צרפת ובלגיה, וכולל 60 מניות פיננסים וחברות ביטוח שונות בארבעת הבורסות בסה"כ. (לסיפור המלא)

ועוד באירופה - יוון, כראוי לה, חזרה לכותרת: ממשלת יוון התחילה היום בבירורים בנוגע להיקף ההחזקות של ממשלות ומשקיעים פרטיים באג"ח הממשלתיות שלה. בתוך כך, הצהירה הממשלה כי היא זקוקה לשיעור השתתפות של 90% מצד הסקטור הפרטי ב"גלגול חובותיהם", כחלק מתוכנית החילוץ השנייה שלה - ובמידה ולא תצליח לנדב רמה כזו של משתתפים וולנטריים בתוכנית, עשויה יוון לוותר על הסיוע.

חדשות רעות לצמיחה העולמית

ומנגד, חדשות רעות בזירה הפיננסית הגלובלית: אמש הצטרף בנק ההשקעות הנחשב בסיטיגרופ לבנקים טובים ורבים אחרים, כשהוא חותך את תחזיות הצמיחה העולמית לשנים 2011-2012. בסיטיגרופ צופים כי הצמיחה העולמית תעמוד על רמה של 3.1% ב-2011, בהשוואה לתחזית קודמת של 3.4%. לשנת 2012 צופים כלכלני סיטיגרופ צמיחה של 3.2%, בהשוואה לתחזית קודמת של 3.7%.

גם דוד האולי, סגן מנהל קרן המטבע הבינלאומית, האחראי על יחסי החוץ של הקרן, אמר אתמול כי קרן המטבע צפויה לדווח על הורדת תחזית הכלכלה הגלובלית. "ככלל, השקפתנו כי הפעילות הכלכלית הידרדרה", אמר. זאת, כאשר גם בבית ההשקעות מריל לינץ' יוצאים היום בתחזית דובית במיוחד, ומציינים כי "הסיכוי למיתון כפול הינו מעל ל-80%". (לסיפור המלא)

זירת המאקרו: שטף נתונים חשובים

■ בזירת המאקרו היום, התפרסמו שלל נתונים חשובים: ב-15:30 (שעון ישראל) התפרסם אומדן שני של צמיחת התמ"ג ברבעון השני של שנת 2011, שרשם עלייה של 1% בלבד לעומת צפי להתרחבות של 1.1% (קצב שנתי), ולעומת קצב צמיחה של 1.3% באומדן קודם.

■ בשעה 16:55 התפרסם מדד אמון הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן, שרשם עלייה ל-55.7 נקודות לעומת צפי ל-56.2 נקודות בחודש אוגוסט, ולעומת רמה של 54.9 בחודש יולי.

בנק אוף אמריקה ואפל במוקד

מניית בנק אוף אמריקה המשיכה לרכז עניין לאחר שזינקה אמש במסחר, עת נודע כי איל ההשקעות וורן באפט ישקיע 5 מיליארד דולר בבנק. אתמול בבוקר, נזכיר, הודיע בנק אוף אמריקה כי ברקשייר התוואיי יוכל לרכוש עד 50 אלף מניות בכורה של הבנק במחיר של 100 אלף דולר למניה, בהצעה פרטית. מדובר, למעשה, בהלוואה של ברקשייר לבנק, אשר צפוי לשלם לברקשייר דיבידנדים בהיקף של 300 מיליון דולר מדי שנה (ריבית של 6%). בנק אוף אמריקה יכול להחזיר את ההלוואה בכל רגע נתון, אולם ייאלץ במקרה כזה לשלם דיבידנד נוסף ברמה של 5% כדי לעשות כן.

אפל ריכזה עניין לאחר התפטרותו של המנכ"ל שלה, סטיב ג'ובס, לאחר יותר מעשור של עשייה. ב"בלומברג" יוצאים היום בהערכות כי לאחר התפטרותו של ג'ובס, צפוי המנכ"ל החדש, טים קוק (סמנכ"ל התפעול לשעבר של אפל), לנצל את היקף מוזמניה של אפל - כ-28 מיליארד דולר - כדי להאיץ את קצב רכישותיה של החברה.

"טבע לא מימשה את הפוטנציאל העצום שלה", כותבת ג'והנה בנט (Johanna Bennet), למגזין הפיננסי היוקרתי Barrons. בנט מציינת כי מניית טבע איבדה כ-27% מערכה מתחילת השנה, "למרות ההערכות כי שוק התרופות הגנריות - בהיקף של 200 מיליארד דולר בשנה - יכפיל את עצמו ב-5 השנים הקרובות". עם תשואת דיבידנד של 2%, צופה בנט כי טבע יכולה לזנק עד כ-40% ב-18 החודשים הקרובים, "בהנחה וההנהלה תוכל להפיד את החששות לגבי הצמיחה העתידית של החברה".

חברת פנדורה (סימול: P), דיווחה על הפסד של 1.8 מיליון דולר או 4 סנט למניה, והכנסות בהיקף של 67 מיליון דולר לרבעון השני של שנת 2011. החברה, אשר הונפקה לא מזמן, הכתה את תחזיות האנליסטים שציפו להכנסות בהיקף 61.1 מיליון דולר.

גם חברת Krispy Kerme Doughnuts (סימול: KKD) דיווחה על תוצאותיה הפיננסיות לרבעון. החברה הציגה רווח של 8.8 מיליון דולר או 12 סנט למניה, בהשוואה לרווח של 2.2 מיליון דולר או 3 סנט למניה ברבעון המקביל אשתקד. הכנסותיה של החברה עלו ב-11% ל-97.9 מיליון דולר.

פלוריסטם , חברת הביו-רפואה הישראלית, הודיעה אתמול כי קיבלה את אישור מנהל המזון והתרופות האמריקני (FDA) לתרופת יתום על הטיפול בתאי השילייה (PLX) במחלת ברגר (Buerger). בתוך כך, הודיעה פלוריסטם כי היא ממתינה לתשובה לגבי פנייתה לאישור הטיפול כתרופת יתום על ידי מנהל התרופות האירופי (EMA).

[לארביטראז][לטבלת ישראליות בעולם]