אפריקה ישראל , הנמצאת בשליטת לב לבייב, מסכמת את הרבעון השני של השנה עם צמיחה וגידול ברווחיות בפעילויות של כל חברות הבנות בקבוצה: ההכנסות צמחו ברבעון השני ב-37% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ל-1.7 מיליארד שקל ובשורה התחתונה נרשם רווח נקי של 32 מיליון שקל. ברבעון המקביל נרשם רווח חד פעמי ענק של 1.2 מיליארד שקל כתוצאה מיישום הסדר החוב.
אחרי הטלטלה שעברה החברה בשנים האחרונות היא מתמקדת כיום בפרויקט הדגל שלה קניון AFIMallבמוסקבה שם הגיעה כבר התפוסה ל-82%. אפריקה תרשום ברבעון השלישי רווח של כ-60 מיליון דולר (לפני מס) כתוצאה מהשלמת העסקה לרכישת הזכויות של עיריית מוסקבה (25%) בקניון. החברה בונה עוד ארבעה פרויקטים במזרח אירופה, אך בארה"ב נמשכת מגמת מימוש הנכסים - "אנו מנזילים את הפורטפוליו ומביאים הביתה את היתרות", מסביר מנכ"ל החברה איזי כהן, שמפגין בטחון שהקבוצה נמצאת כעת בכיוון הנכון.
לגבי פעילות המגורים בישראל, המבוצעת באמצעות אפריקה מגורים שמוזגה לחברה הבת, דניה סיבוס, כהן מגלה זהירות רבה יותר. "יש קיפאון במכירות - כמעט עצירה בכל האתרים, אבל המחירים לא ירדו בקלות ככל שלא נראה ירידה משמעותית במחירי הקרקעות, בעיקר במכרזים של המנהל או בזמן העלייה לאוויר עם אישורי התב"ע ואישורי הבנייה", מגלה כהן.
* מה רמת הסיכון היום בתחום?
"אפריקה מגורים היא חברה מצוינת כי יש לה יתרת נזילות מאוד מאוד גבוהה עם מעל 400 מיליון שקל יתרות מזומנים. היא נכנסה לתקופה הזו עם ניהול סיכונים טוב - כמות לא גדולה של דירות למכירה. יש לנו מלאי קרקעות מאוד רחב אבל אנחנו עושים היום ניתוחים מחדש על כל פרויקט לפני שאנחנו עולים לאוויר. צריך לבחון מה רמת הרווחיות שאנחנו צריכים לראות מול הסיכונים האלה בהתחשב במחירי הדירות החדשים שיהיו".
* האם מחירי הדירות ירדו?
"אי אפשר לדעת, היום אנחנו עוד לא רואים ירידה במחירים. אם התהליך לא יקוצר אז יש עדיין עלויות עיקריות מרגע שרוכשים קרקע ועד שמתחילים לבנות ולכן אם לא יזרזו את התהליך אני לא רואה עדיין אפשרות להוזלת מחירים. ייקח זמן עד שהמנהל יצא עם מכרזים במחירים אחרים ושהוועדות תעבודנה יותר נכון ותאשרנה פרויקטים יותר במהירות, זה לא בלחיצת כפתור, אלא ייקח את הזמן שלו, אבל אני מקווה שיעשו את זה כי משהו חייב להשתנות".
* עיקר האחריות למחירי הדיור במכרזים של המנהל?
"מחירי הקרקעות של המנהל היו מאוד מאוד גבוהים בשנה האחרונה: 700 עד 800 אלף שקל לקרקע ליח"ד ואני מדבר אפילו על הפריפריה. לא השתתפנו כמובן במכרזים כאלה כי אתה צריך להגיע למחירי מכירה של קרוב-3 מיליון שקל ליח"ד. בהתחשב בהוצאות אתה לוקח סיכונים מאוד גדולים ואני לא רוצה להיות שם ולכן המחירים צריכים לרדת. אם יכשירו קרקעות יותר במהירות אז הוצאות המימון של היזמים יפחתו וזה יגיע בסוף להקטנת המחיר לצרכן".
לדבריו של כהן במסגרת האסטרטגיה העסקית ממשיכה אפריקה להתמקד בהגדלת יתרת המזומנים של הקבוצה תוך הגדלת ההכנסות המניבות שלה מהפעלת קניון AFIMall, שצפוי להיות הנכס המניב המוביל שלה בשנים הבאות. בנוסף, הקבוצה מקדמת פיתוח ויזמות של נכסים מניבים נוספים המצויים בשלבי הקמה שונים הצפויים להוות משקל רב ומרכזי בעתיד בהגדלת בסיס ההכנסות ותזרים המזומנים של הקבוצה.
אפריקה ישראל היא חברת השקעות השולטת ב"אפריקה נכסים", "דניה סיבוס", "אפריקה תעשיות", "אפי פיתוח" ועוסקת במלונאות. "אנחנו בתקופה של חוסר וודאות בעולם", אומר כהן ותקופה זו אפריקה ממשיכה להעמיק ולבסס את הסינרגיה בפעילות הקבוצה תוך שהיא מחפשת אחר תחומי פעילות סינרגטיים נוספים כפי שבא לידי ביטוי באחרונה בכניסה לתחום פעילות עיבוד ברזל לבניין באמצעות חברת הבת אפריקה ישראל תעשיות.
רווח נקי של 32 מיליון שקל ברבעון
אפריקה ישראל של לב לבייב רשמה ברבעון השני של 2011 רווח נקי של כ-32 מיליון שקל בשורה התחתונה ובמחצית הראשונה של 2011 מדווחת אפריקה על רווח של 82 מיליון שקל, לעומת כ-1.22 מיליארד שקל בחצי הראשון אשתקד (אז רשמה החברה רווחים גדולים כתוצאה מהסדר החובות עם מחזיקי אגרות החוב שלה. בנטרולם רשמה החברה בחצי הראשון של 2010 הפסד של כ-234 מיליון שקל).
בשורה העליונה רשמה אפריקה גידול של 24% בהכנסות במחצית הראשונה של השנה ל- 3.1 מיליארד שקל לעומת 2.5 מיליארד שקל בתקופה המקבילה אשתקד. הכנסות הקבוצה ברבעון השני הסתכמו בכ-1.7 מיליארד שקל לעומת 1.2 מיליארד שקל בתקופה המקבילה אשתקד, גידול של 37%.
ברווח התפעולי של הקבוצה נרשם זינוק של 480% במחצית הראשונה של השנה ל-487 מיליון שקל לעומת 84 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. הרווח התפעולי ברבעון השני הסתכם בכ-307 מיליון שקל בהשוואה ל-12 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.
החברה צפויה לרשום ברבעון השלישי רווח של כ-60 מיליון דולר לפני מס המהווה חלק הבעלים ברווח הצפוי אותו תרשום חברת הבת אפי פיתוח בגין, השלמת עסקת רכישת זכויות עיריית מוסקבה (25%) בקניון AFIMall.
ההון המיוחס לבעלים של החברה בסוף הרבעון השני בכ-4 מיליארד שקל (לעומת כמיליארד שקל ליום 31 במרץ 2010 ערב הסדר החוב). ההון כולל זכויות מיעוט הסתכם ליום 30 ביוני 2011 בכ- 8 מיליארד שקל. נציין כי שווי שוק החברה עומד כיום על כ-1.62 מיליארד שקל.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.