אירופה ננעלה במגמה מעורבת; מדד הסנטימנט הכלכלי צנח

כשנתיים אחרי שפרץ משבר החוב באירופה, קאנצלרית גרמניה מנסה לגייס את תמיכת הקואליציה בסיוע לאירופה ■ ביפן התפרסמו היום נתוני מאקרו מאכזבים

בורסות אירופה שנפתחו היום (ג') באווירה חיובית, ננעלו במגמה מעורבת לאחר שמדד הסנטימנט הכלכלי באירופה נפל בחדות. מדד הדאקס שנפתח בעלייה של כ-2% עבר עם פירסום הנתון לטריטוריה השלילית וננעל על ירידה של 0.46%. ברקע המסחר בוול סטריט מתנהל בירידות שערים.

הנציבות האירופית פירסמה היום כי מדד האינדיקטורים המעידים על הסנטימנט הכלכלי ב-17 מדינות גוש האירו נפל ל-98.3 נקודות באוגוסט לעומת 103 נקודות ביולי, בעוד שהכלכלנים בשוק ציפו לירידה מתונה יותר לרמה של 100.5 נקודות. מדד ביטחון הצרכנים נפל ל-16.5- נקודות באוגוסט מ-11.2- נקודות ביולי,בעוד שמדד המגזר התעשייתי הפך לשלילי וירד ל-2.9- נקודות לעומת 0.9 נקודות ביולי. מדד מגזר השירותים נפל ל-3.7 נק' באוגוסט מ-7.9 נקודות ביולי, בעוד שמדד הפעילות הקמעונאית צנח ל-8.7- נקודות לעומת 3.6- נקודות. האינדיקטור היחיד בו נרשם שיפור שקיזז מעט את הנפילה היה בתחום הבנייה שם השתפר מדד הבנייה ל-23.3- נקודות לעומת 24.3- נקודות ביולי.

נציין כי באירופה קיים איום חדש על כלכלות היבשת לקראת חודש הבא, בו תתקיים הצבעה מכרעת בגרמניה. כשנתיים אחרי שפרץ משבר החוב באירופה עם הבעיות של יוון, גרמניה לראשונה מנסה לגבש את הקואליציה להסכים לסיוע לאירופה ומנסה להרגיע את החששות בקרב הקואליציה. נציין כי גרמניה עלולה להיתקל במשבר קואליציוני כאשר מרקל לא תצליח לגייס את תמיכת הקואליציה בהצבעה על אישור תוכנית הסיוע לאירופה.

הבנקים בבריטניה מרכזים עניין נציין את RBS הבנק מרכז עניין רב וזינק בשיעור חד לאחר העלאת המלצה לקנייה מצד דויטשה בנק.

נעילה חיובית באסיה

עליות שערים חדות נרשמות בבורסות אסיה היום (ג'), לאחר שבוול סטריט הסתיים אמש המסחר בעליות של עד 3.5% במדדים המובילים. החוזים על מדדי ניו יורק מאותתים בשעת בוקר מוקדמת זו על צפי ליציבות בפתיחת המסחר היום.

כאמור, המסחר בוול סטריט ננעל אתמול (ב') היום בטריטוריה ירוקה ובראלי מרשים עם עליות שערים חדות שהגיעו עד 3.5% בנאסד"ק, למרות סופת ההוריקן שגרמה נזקים בחופה המזרחי של ארה"ב. נראה כי הסופה שהייתה חמורה הרבה פחות מהתחזיות יצרה אופטימיות בקרב המשקיעים.

העליות בניו-יורק נרשמו בעיקר על רקע נתוני מאקרו שהפתיעו לטובה את השוק - הצריכה הפרטית עלתה ב-0.8% לעומת צפי לעלייה של 0.5% בלבד. האמריקנים הוציאו בחודש שעבר הרבה יותר מהצפוי, מה שעודד היום עוד את המשקיעים בוול סטריט ומה שמבשר על התאוששות במרכיב המשמעותי ביותר של הכלכלה האמריקנית - הצריכה הפרטית.

בחזרה לאסיה. ביפן התפרסמו היום נתוני מאקרו מאכזבים. המכירות הקמעונאיות רשמו נסיגה של 0.3% ביולי, לעומת צפי כלכלנים לעלייה של כ-1%. עוד דווח היום ביפן כי שיעור האבטלה רשם עלייה של 0.1% ביולי, לעומת צפי כלכלנים כי יישאר ללא שינוי.

"מורגשת רגיעה ויש אנחת רווחה בקרב משקיעים רבים. נתוני המאקרו בארה"ב, שהדרדרו בשבועות האחרונים, מציירים כעת תמונה יותר מעורבת וזה מעודד", אמר לבלומברג Jason Teh, מנהל השקעות בסידני. "גם עונת הדוחות האחרונה הייתה מספקת"

במניות הייצוא נרשמות עליות בולטות, בעקבות נתון הצריכה החיובית בארה"ב. סמסונג מתקדמת 1.4%, טויוטה 1.5% והונדה מוטור מוסיפה 2.3% לערכה.