אביבית מנה קליל וסרגיי וסצ'ונוק, הדירקטורים הוותיקים והמתמידים של קניון המניות, שלחו לנו עדכון חשוב מכנס הטכנולוגיה של בנק ההשקעות אופנהיימר. בסקירתם המפורטת מדגישים השניים כי "נראה שהפעם מתאפיין מגזר חברות הטכנולוגיה האמריקני ביכולת גבוהה יותר להתמודד עם האתגרים הבלתי צפויים, בזכות איתנות פיננסית חזקה מתמיד, פיזור פעילות גלובלי ומגוון גדול יותר של מנועי צמיחה, שיאפשרו חסינות מסוימת מול המשבר בשוק ההון בהשוואה לעבר.
"במצב בו נכנסים המשקיעים לפאניקה ומוכרים מניות ללא אבחנה, ובמצב בו הפוליטיקאים עוסקים במריבות קטנוניות במקום להתמקד בגיבוש מדיניות כלכלית, דווקא המגזר הפרטי מציג נכונות לטפל במשבר ולהשקיע בצמיחה. דוגמה בולטת לכך היא רכישת ענק של חטיבה מחברת מוטורולה בידי ענקית האינטרנט גוגל תמורת סכום עתק של 12.5 מיליארד דולר. נציין, אגב, כי מנכ"ל מוטורולה היה זה שפתח את כנס הטכנולוגיה של אופנהיימר, ימים ספורים לפני העסקה, והעביר מצגת שהתמקדה במנועי צמיחה רבים בשוק הטלפונים החכמים ובחשיבות הבעלות על פטנטים בראייה עתידית".
חוכמת ההשקעה בטלפון
עוד מציינים אביבית וסרגיי, כי הנושא המרכזי שיוביל את התקדמות מגזר הטכנולוגיה על כל גווניו הוא תחום הסמארטפונים שמאיצים התפתחות של תחומים נוספים: אינטרנט, מדיה אינטראקטיבית, מחשוב ענן, שבבי סלולר ותקשורת, אפליקציות תוכנה ועוד. בנוסף לאפל, מובילת הענף, צפויות ליהנות מכך החברות: מיקרוסופט, אינטל, ברודקום, קוואלקום, סנדיסק ומיקרון, וכן חברות ציוד התקשורת EMC, AT&T, וריזון ועוד.
בקניון המניות, מתוך הרשימה שהציגו אביבית וסרגיי, נמצאות נכון לכתיבת סקירה זו המניות BRCM, INTC, MSFT - נציגות מכובדת וסולידית של העתיד הטכנולוגי. ניתן לצרף אליהן את GLUU הקטנה, שאמנם לא צוינה בסקירה אבל בהחלט שייכת לגל בהיותה יצרנית משחקים לסלולר. היפה בהחזקת המניות שצוינו לעיל הוא העובדה שהיא מאפשרת מצד אחד ליהנות מהשקעה בחברות מבוססות ורווחיות (אשר כפי שכתבנו פעמים רבות, מתחילה להיתפס כעדיפה על השקעה במדינות), ומצד שני לרכוב על מגמה עתידית - קריטריון משמעותי בסינון המניות שלנו.
שפע מנועי צמיחה
אופנהיימר גם מעלים נקודות חשובות ביחס לפוטנציאל הצמיחה של הענקיות השונות:
MSFT - השקת windows8, שלהגדרת החברה תהיה השינוי הדרמטי ביותר במערכת חלונות מאז גרסת ה-95; נוכחות בתחום הסלולר; מעבר לאפליקציות ענן. לחברה שמתומחרת במכפיל 8.5 ל-2012, עם קופת מזומנים בסך 40 מיליארד דולר ודיבידנד של 2.7%, זו בהחלט חבילה יפה.
INTC - האנליסטים זהירים ביחס לחברה, אבל ההנהלה הציבה ארבעה כיווני צמיחה: התקדמות טכנולוגית, השווקים המתעוררים (צפי לצמיחה ארוכת טווח של 11% במדינות המפותחות ו-17% במדינות המתפתחות), מרכזי נתונים ומחשבים זעירים. במכפיל 7 לשנת 2012 ותשואת דיבידנד של 4.4%, מדובר, שוב, בחבילת השקעה יפה.
BRCM - החברה מפיקה מחצית מהכנסותיה מתחום הסלולר והנייד על פני מגוון מוצרים: שבבי WiFi, מאיצי יישומים, שבבי תקשורת רדיו, שבבי קומבו ועוד. ברודקום מציינת שהמשבר בשווקים אינו משפיע על המעבר לטלפונים חכמים, כשהמכשיר המספק מגוון חוויות מהווה תחליף למכשירים אחרים, יקרים יותר במצטבר. מכפיל המניה הוא 9.5 ל-2012 (חזוי), וכרבע משווי השוק של החברה הוא מזומן בקופה.
שרית גולנדר קדרי, האנליסטית של Green Ocean Finance, מציינת כי כדאי לשקול להוסיף לחבילה את EMC ו-SNDK.
היוצר קם על הגולם?
התעודדתי לקרוא את אליעזר פישמן מתבטא בבוטות כלפי חברות הדירוג, ובראשן S&P (בראיון ל"כלכליסט" מ-18 באוגוסט), ואומר דברים שאני לא הרשיתי לעצמי לומר. אני חושב שאנחנו מתחילים לראות תזוזה ביחס של רשויות חוק ושלטון לחברות הדירוג. לכאורה, "המאבק" מצליח, ועדיין השמחה מהולה בחרדה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.