פיני צרפתי התפטר בסוף 2010 מכל תפקיד בחברות הציבוריות שהיו בשליטתו, אך כונסי הנכסים ממשיכים לחקור כיצד חברות הנדל"ן סיביל יורופ והחברה-הבת שלה, סיביל ג'רמני, קרסו.
עורכי הדין עופר שפירא ועודד גולדשטיין ביקשו היום (ה') מהשופט איתן אורנשטיין אישור לשכור את שירותי משרד עורכי הדין פירט-וילנסקי-מזרחי-כנעני, לשם ביצוע חקירות והגשת תביעות משפטיות בהתאם לממצאים.
"תוך כדי פעילות כונסי הנכסים ברכוש המשועבד התגלו עובדות המקימות לכאורה חשדות לביצוע מעשים פסולים (בלשון המעטה) על-ידי נושאי משרה לשעבר בחברה. כמו כן עולים חשדות לפעילות שלא כדין בקשר עם רכוש משעובד או תוכנו על-ידי בעלי מניות בחברה", כתבו עורכי הדין עופר שפירא וענבר חכימיאן-נהרי, בפנייתם לבית המשפט המחוזי בתל-אביב.
סיביל ג'רמני, הפועלת בתחום הנדל"ן המניב בפולין ובגרמניה, נקלעה למשבר תזרימי קשה בשנה שעברה. מאז הרבעון השלישי של 2010 לא פורסמו דוחות כספיים, ומחזיקי האג"ח להם חייבת החברה כ-100 מיליון שקל מנסים להשיב חלק מהכסף בדרכים שונות.
את החברה מנהל עו"ד בניהו לאבל, וכונסי הנכסים הם כאמור עורכי הדין שפירא וגולדשטיין. כונסי הנכסים מנהלים את העסק ופועלים לאיתור כספים ונכסים. גם בחברה-האם, סיביל יורופ, המצב קטסטרופלי, ועו"ד גיא גיסין, שמונה למפרק זמני, מנסה לשמור על הנכסים בכדי שתהיה לחברה יכולת להחזיר חלק קטן מהחוב לנושים.
פיני צרפתי, שהקים את החברות, משך שכר מצרפי של כ-20 מיליון שקל מקופת החברה בשנים 2007-2009. כשהחברות נקלעו למשבר הוא הציע למחזיקי האג"ח בשתי הסדרות (להם חוב של כ-200 מיליון שקל) הסדר חוב, אך זה לא יצא לפועל. בהמשך הציע גם נפתלי מנדלוביץ', המרצה לשוק ההון, מתווה להסדר חוב, וגם זה לא יצא לפועל.
עו"ד זוהר לנדה ממשרד ברנע ושות', המייצג את פיני צרפתי, מסר כי "לא קיבלנו את הבקשה, ומיד כשנקבלה נגיב. על פניו, מדובר בניסיון נוסף של כונסי הנכסים שכבר נדחה בבית המשפט להתמנות לתפקיד של מפרקים בחברה - ניסיון שכבר נדחה על-ידי בית המשפט, ושגם כונס הנכסים הרשמי ויתר נושי החברה הביעו את התנגדותם לו".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.