מניות הנדל"ן בבורסה המקומית נהנו מעדנה בשבוע שחלף, כשגם מדד נדל"ן 15 הבורסאי וגם מדד נדל"ן כחול-לבן שלנו טיפסו בשיעורים נאים. נדל"ן 15 עלה קצת יותר, אבל בכל מקרה לא היו בעליות שאפיינו את השבוע שעבר כדי למחוק את התשואות השליליות מתחילת השנה - למעלה מ-20%, במקרה של מדד זה.
בחצי הכוס המלאה ניתן לציין שכמעט כל המניות מדד כחול-לבן עלו השבוע. זאת, למעט וילאר , מהמניות הסולידיות במדד. למרות שהיא ממשיכה להיסחר סמוך לשיא ההיסטורי שלה יותר מכל מניה אחרת והיא היחידה להציג עליה מתחילת השנה, היא התממשה קלות ללא סיבה נראית לעין.
מנגד, בלטו מליסרון והחברה הבת שלה, בריטיש ישראל , שזינקו כל אחת בשיעור דו-ספרתי תוך שבוע. ההישג הזה בולט שבעתיים בשבוע שבו בעלי השליטה, משפחת עופר, עלו לכותרות על רקע הסכסוך המשפטי שמונע מהם להפריד את האחזקות הריאליות (כדוגמת זרוע הנדל"ן) מהפיננסיות (שותפותם בגרעין השליטה של בנק מזרחי טפחות), ועל רקע המכתב החריף שפרסם המפקח על הבנקים, דודו זקן, בענין.
ולא בכדי - זקן חושש מהמינוף ההולך וגדל בפעילות הנדל"ן, וכאילו לא די בכך, הגישה השבוע בריטיש ישראל בקשה לרשות לני"ע לתקן את תשקיף המדף שלה, כך שתוכל לגייס עוד אגרות חוב, והפעם בשעבוד קניון רחובות.
בצד השני של הסקאלה ניצבת כהרגלה בשבועות האחרונים מנופים פיננסים , שהשבוע האחרון אצלה עמד בסימן פרידתו של ג'קי בן זקן מהחברה: הוא השלים את מכירת מניותיו לשותפיו - אותם שותפים שאת חלקם תכנן לקנות עד לפני מספר חודשים - כך שהקרן הסינגפורית ASTC בשליטת מרכוס וובר מחזיקה 48.8% מהחברה ואברהם נניקשווילי ב-24% נוספים.
במקביל, קרסה גם העסקה שאמורה הייתה לממן את רכישת חלקם של השניים - העסקה לרכישת ZBI, שקופת המזומנים הדשנה של החברה הבת שלה קרצה לבן זקן. עד סוף השבוע הספיק בן זקן להתפטר מהדירקטוריון, ואתו עזב גם יוסי ארד, שמוכר יותר בימים אלה כמנכ"ל טאו תשואות, שלאג"ח שלה מבקש בימים אלה אילן בן דב לערוך תספורת. אפילו מנכ"ל דני וקנין, שבשנה האחרונה הפסיק להתפטר ולחזור בו לסירוגין, הודיע שוב על עזיבתו.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.