לאחר שלושה ימים של ירידות בבורסות העולם בכלל, ובורסות אירופה בפרט, המגמה משתנה והמסחר בבורסות אירופה הסתיים בעליות של יותר מ-3% במדדים המובילים, בהמשך למגמה שהתחילה באסיה. המסכים הירוקים השתלטו הבוקר על בורסות העולם למרות סגירה שלילית בוול-סטריט אתמול, שהיה יום המסחר הראשון אחרי הפרסום ביום שיש האחרון שלמשק האמריקני לא התווספו משרות חדשות בחודש אוגוסט.
"אנחנו רואים ראלי קטן ונחמד", אמר ג'סטין סטיווארט, מנהל בבית השקעות שמנהל נכסים בשווי 3.3 מיליארד דולר. "השוק מונע על ידי סינטימנט פוליטי, ולכן בתקופה הקרובה השוק יהיה מואד תנודתי".
לאחר שבמשך חודשים הכלכלה האמריקנית הייתה זו שנחשבה למסוכנת יותר, בימים האחרונים הרבה אנליסטים ובעלי תפקידים בבתי השקעות ובנקים חוזים שהכלכלה האמריקנית תשרוד את המשבר הנוכחי, אבל מביעים חשש כבד לגבי עתידו הכלכלי של גוש האירו. "בעוד שארה"ב תחמוק ממיתון נוסף ותיכנס לתקופה של צמיחה איטית, הכלכלה האירופית נכנסת עכשיו לתקופה קריטית", אמר נשיא הבנק העולמי רוברט זלוויק.
היום תתקים הצבעה בפרלמנט האיטלקי על תוכנית הקיצוצים שהציעה הממשלה בהיקף 63.7 מיליארד אירו. כחלק מהתוכנית המוצעת, יועלה המע"מ במדינה ל-21%, הטלת מס נוסף של 3% על הכנסות מעל ל-300 אלף אירו בשנה, והעלאת גיל הפרישה לנשים במגזר הפרטי החל משנת 2014.
בגרמניה ובאיחוד האירופי בכלל נושמים לרווחה לאחר שבית משפט בגרמניה קבע שחבילת הסיוע שגרמניה סיפקה ליוון הינה חוקית. מה שהפיג קצת את החששות מהפסקת חבילות הסיוע הגרמניות. אולם בית המשפט אמר שאישור החבילה הנוכחית לא אומר שניתן לממשלה הגרמנית "צ'ק פתוח" בעניין חבילות הסיוע. בעקבות ההחלטה, המדדים באירופה הגבירו את העליות שנמשכות מאז פתיחת המסחר.
אסיה התחילה את המגמה האופטימית
לאחר שלושה ימים רצופים של הפסדים, נסחרו היום (ד') הבורסות המובילות באסיה במגמה חיובית ברקע הנעילה אמש בוול סטריט, שם אומנם סיימו המדדים המובילים את יום המסחר בטריטוריה האדומה אך בגבוה היומי לאחר תיקון חד בשעת המסחר האחרונה.
"אני חושבת שכולם כעת 'אופטימיים בצורה זהירה'", ציינה לוסינדה צ'ן, מנהלת ב-Macquarie. "יש קצת התרגשות אחרי אחרי המפולת האחרונה, ויש רצון לראות אם קיימת תמיכה לשווקים", הוסיפה.
אסטרטגים בברקליס קפיטל ציינו כי "צמיחה חזקה מהצפוי במדד ה-ISM הולכת יד ביד עם צמיחה בפעילות הכלכלית ורחוקה מהסימנים החלשים האחרים בכלכלה. אנחנו ממשיכים לצפות צמיחת תמ"ג ברבעון השלישי חזקה מזו שנרשמה ברבעון השני".
הבורסה הדרום-קוריאנית הובילה את העליות באסיה - ומניות הטכנולוגיה זינקו. נציין את Samsung ו-LG .
ביפן, חולשת הין היפני תורמת למניות היצוא במדינה, שכן ככלל שהמטבע המקומי חלש יותר, התקבולים מחו"ל גדולים יותר. נציין את Mazda ו-Sony .
חדשות טובות הגיעו הבוקר גם מאוסטרליה, שם פורסם כי הכלכלה צמחה ב-1.2% ברבעון השני של השנה, בחישוב שנתי. נזכיר כי ברבעון הראשון נרשמה דווקא ירידה של 0.9% בתוצר האוסטרלי. הצמיחה ברבעון החולף הושפעה רבות מהמלאים ומהצריכה הפרטית, כך על פי משרד הסטטיסטיקה האוסטרלי.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.