בית המשפט המחוזי מרכז בפתח-תקווה פסק אתמול (ג') כי על חברת הוט לשלם 10 מיליון שקל ל-AGICOA, תאגיד הגבייה האירופאי לשידורי משנה בכבלים, המאגד מפיקים וארגונים מרחבי העולם, בגין שידור מערוצים זרים ללא רשות ותוך הפרת זכויות יוצרים.
המשפט התנהל משנת 2000 ובמרכזו עמדה דרישת AGICOA כי הוט והחברות שקדמו לה ומוזגו לתוכה (תבל, מת"ב, ערוצי זהב, עידן, וגוונים) ישלמו פיצויים עבור שידורי משנה שהעבירו בשנים 1993-2000, מבלי ששלמו עבורם תמלוגים ל-AGICOA.
AGICOA, שיוצגה בידי עורכי הדין צביקה שטוירמן, יפית מונטקיו ורותם פרמינגר ממשרד יוסיפוף-כהן-קורן-גרודברג ושות', טענה כי הוט נטלה לשימושה - ללא רשות ותוך שהיא פועלת בניגוד לרישיון שקיבלה מהמדינה, המחייב אותה להסדיר את סוגיית זכויות היוצרים - מאות אלפי יצירות ששודרו בערוצים הזרים. עוד טענה כי העברת שידורי משנה, תוך סירוב לשלם תמלוגים עבורם, היא הפרת זכויות יוצרים, ולכן היא זכאית לפיצויים.
התביעה התייחסה לכ-10 ערוצים שנקלטו על-ידי צופי הוט בישראל.
הפרת זכויות
הוט טענה מנגד, באמצעות עורכי הדין ראובן בכר, תמר תורג'מן-קדם, קובי מאיר ויעל שקלרש, כי כרתה הסכמים שונים, בין עם המפיקים ובין עם הערוצים הזרים, וכי ל-AGICOA אין מעמד עצמאי להגיש את תביעתה, בין אם נוכח סוג הזכויות בהן היא אוחזת ובין נוכח הטענה להיותה הסדר כובל לכאורה.
בית המשפט קיבל את טענות AGICOA ופסק כי הוט הפרה את זכויות היוצרים של המפיקים העצמאיים (Sony, MGM, Buena vista, Warner) ושל יצירות המשודרות בערוצים, ש-AGICOA מופקדת על הגנתם.
השופטת אסתר שטמר קבעה כי הוט הפרה את זכויות היוצרים של המפיקים, כשהעבירה את היצירות בשידור משנה ללא רשותם, וכי הייתה חייבת בתשלום עבור שידורן.
לדברי עו"ד שטוירמן, "פסק הדין מהווה תקדים משפטי, המקנה מעמד לארגון גבייה קולקטיבי לתבוע בגין הפרת זכויות יוצרים, תוך דחיית טענות הוט בנוגע לעצם קיום זכות התביעה של הארגון".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.