ביטוי "על הגל" מתאים לחברת הסטארט-אפ LiveU, שפיתחה מכשיר שמאפשר שידור וידיאו חי איכותי, בעלות נמוכה מהמוצע כיום. החברה הוקמה לפני חמש שנים, וכבר עובדת עם מאות תחנות טלוויזיה בישראל ובעולם.
שמוליק וסרמן המנכ"ל ואביחי כהן, מנהל המשרד בארה"ב, הקימו את החברה ב-2006. עד כה היא גייסה 23 מיליון דולר מקבוצת משקיעים פרטיים בראשות יגאל יעקובי, ומהקרנות קיינן פרטנרס, כרמל ופיטנגו.
החברה מעסיקה 70 עובדים. לדברי וסרמן, היא קרובה לאיזון תפעולי, אך מעדיפה להשקיע בפיתוח, שיווק ומכירות, גם במחיר של דחיית ההגעה לאיזון. וסרמן מוסיף כי כעת הוא בונה תשתית בדרך להקמת חברה גדולה.
"לפני חמש שנים", אומר וסרמן, הכרזנו שהמטרה שלנו היא שכמעט כל אחד יוכל להעביר שידור וידיאו חי, מאירוע חדשותי ועד טקס הסיום של הבן שלי. השידור הראשון שלנו היה עם NBC מהאולימפיאדה ב-2008. אמנם זה היה מכשיר מסורבל, אבל זאת הייתה הוכחת היתכנות טכנולוגית. כיום המכשיר קטן ומשדר באיכות HD".
מוכרים חבילת שירותים ושימוש
המכשיר שמייצרת לייב-יו יכול להתחבר לכל מצלמת וידיאו ולהעביר תוכן מצולם בזמן אמת לכל מקום, על-גבי רשת אלחוטית. אמנם כל טלפון חכם כבר יכול להעביר וידיאו בשידור חי, אך ההבדל הוא באיכות ואמינות השידור. למשל מהדורת חדשות לא יכולה להרשות לעצמה ששידור חי מהשטח ייפול באמצע, והמכשיר של לייב-יו מאפשר העברת שידור באיכות גבוהה וללא עיכוב (Delay).
כיום רוב השידורים החיים מועברים באמצעות לוויין, שנחשב אמין ואיכותי מבחינת התמונה והקול, אך יקר מאוד. באירועים מיוחדים רשתות החדשות והספורט קונות זמן אוויר לווייני. הפתרון של לייב-יו מציע חלופה זולה יותר, ומתאים לסביבה אורבנית.
החברה תשיק את המוצר החדש שלה השבוע, בתערוכת IBC באמסטרדם. המוצר, שמיועד לשוק חדש יחסית - אתרי אינטרנט שמעוניינים בשידורים חיים מהשטח - מאפשר העברת שידורי וידיאו חיים באיכות HD ומותאם לשוק המדיה המקוונת.
"אם עד היום פנינו בעיקר לשוק המדיה המשודרת כמו טלוויזיה, כעת נעמיק את הפעילות שלנו בשוק המקוון" אומר וסרמן, "כבר עכשיו אנחנו עובדים עם אתרי אינטרנט שונים, WSJ או ספורט1 בישראל. עד עתה תחנות הטלוויזיה נאלצו לשכור שירותי לוויין יקרים, ואנחנו הוזלנו להם את העלויות.
"מבחינת אתרי האינטרנט, השכרת שירותי לוויין כלל לא אפשרית, כך שאנחנו מביאים להם את הבשורה הזו".
לייב-יו מספקת את המכשיר שלה לערוצי טלוויזיה ב-60 מדינות, בהם פוקס ניוז ופוקס ספורט, קוקס מדיה גרופ שמפעילה עשרות תחנות טלוויזיה -עיבארה"ב, טיוי גלובו בברזיל ומדיה קור בסינגפור.
"החתונה של נסיך העצר האנגלי, האוסקר, הגראמי, הפיגוע בנורבגיה, הפרעות בלונדון, הפגנת המיליון במוצ"ש בישראל - בכל האירועים האלה רשתות החדשות השתמשו במכשירים שלנו", אומר וסרמן.
* באיזה מודל אתם עובדים?
וסרמן: "במודל המוכר בשוק - מספקים את המכשיר בעלות נמוכה, ולעיתים גם בחינם, ומוכרים חבילה של שימוש ותמיכה. הלקוחות משלמים רק על זמן השימוש במכשיר, זה עובד טוב עבורנו וגם עבורם. העלויות נמוכות בהרבה מהשכרת זמן לוויין, והלקוחות לא צריכים לקנות את המכשירים".
פונים גם למשתמשי הקצה
לפי וסרמן, אחרי השלמת החדירה לשוק המקוון השלב הבא יהיה פנייה למשתמשי הקצה המקצועיים, למשל צלמי אירועים וחתונות.
* איך תגיעו אל משתמשי הקצה האלה, ומה יהיה התמחור?
"אנחנו עובדים עם החברות שמשכירות ציוד לאירועים, עם איגוד צלמי החתונות האמריקני. כמו ששוכרים מערכת הגברה ישכרו גם את המכשיר שלנו ויוכלו להעביר את הטקס המרגש לסבא שנשאר בפלורידה. מחיר החבילות נע בין כמה מאות לכמה אלפי דולרים לאירוע.
"מעבר לכך, ערכנו ניסוי והתקנו את המכשיר באמבולנס. תוך כדי נסיעה הפרמדיק שידר את האולטרה-סאונד לרופא בבית החולים, ונתן הוראות עוד לפני ההגעה לחדר המיון. ניסוי נוסף נעשה עם מכשיר שהותקן באוטובוס המסיע תלמידים. כך ההורים יכולים לראות אם הילדים נוסעים בבטחה ומתי הם מגיעים הביתה או לבית הספר".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.