"המדינות החברות בגוש האירו, אינם דנות באפשרות כי יוון תעזוב את הגוש", כך אמר היום (ה') אולי ראן (Olli Rehn), נציב ועדת הכלכלה של האיחוד האירופי. "הסיוע ליוון תלוי בעמידתה בתנאים המוקדמים שהצבנו לשם כך", הוסיף ראן.
"זה ברור שסיוע נוסף של מדינות גוש האירו יינתן כתלות ביציבות הפיננסית של יוון", אמר ראן, שהוסיף כי "אין כלל דיון, בדבר האפשרות שיוון תעזוב את גוש האירו.
בתוך כך, הזהיר היום וולפגנג שוובלה, שר האוצר של גרמניה, מהמצב ה"חמור" ביוון, והבהיר שוב שיוון לא תקבל סיוע נוסף עד שתעמוד ביעדי הקיצוצים שקבעו לה המלווים, קרי האיחוד האירופי וקרן המטבע הבינלאומית.
"גבירותיי ורבותיי, המצב ביוון חמור מאוד", אמר שוובלה במהלך נאום שנשא בפרלמנט בגרמניה. "נכון לעכשיו, תוכנית הקיצוצים ביוון מושהית; שלא יהיו לאיש אשליות - כל עוד יוון לא תעמוד בתנאים שנקבעו לה, לא יהיה סיוע נוסף. אין פה מרחב תמרון".
דבריו של שוובלה מגיעים על רקע הידרדרות במשבר החוב באירופה ולקראת ההצבעה על אישור הסיוע ליוון בפרלמנט בגרמניה בסוף החודש. באיטליה, שגם היא עמוסה בחובות, אישר היום הפרלמנט צעדי קיצוצים נוספים.
אתמול (ד') הכריז שר האוצר של יוון, אוונגלוס ונזלוס, על קיצוץ של 20% במספר עובדי הממשלה, כדי לעמוד בדרישה הבינלאומית לתוכנית צנע מחמירה יותר. זאת, לאחר שבשבוע שעבר עזבו נציגי קרן המטבע והאיחוד האירופי את יוון בטענה שהיא לא עומדת בתנאים שהוצבו לה. על כף המאזניים מוטל סכום סיוע בסך 8 מיליארד אירו שלו זקוקה יוון עד סוף החודש הנוכחי.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.