חודש בלבד אחרי שרכש מחצית מקניון עיר ימים בנתניה מחברת אזורים , דוד עזריאלי משלים היום (א') השתלטות על הקניון ורוכש את המחצית הנוספת משיכון ובינוי תמורת 370 מיליון שקל.
נזכיר כי לפני חודש דיווחה קבוצת עזריאלי על רכישת מחצית מהקניון מידי אזורים תמורת 350 מיליון שקל, כאשר היקף ההשקעה הכולל של הקבוצה בקניון יעמוד על 800 מיליון שקל, וזאת לאור הצורך בהשקעת 80 מיליון שקל נוספים להשלמת הקניון.
העסקה מותנה באישור הממונה על ההגבלים העסקיים, פרופ' דיויד גילה.
קניון עיר ימים, שצפוי להיפתח בתחילת 2012, נבנה על מגרש בשטח 58 דונם, המיועדים למסחר ולמשרדים. הקניון צפוי לכלול 70 אלף מ"ר בנוי, מהם 24 אלף מ"ר למסחר, ונכון למועד זה נחתמו הסכמי שכירות לכ-70% משטחיו המסחריים.
קבוצת עזריאלי מעריכה כי לאחר השלמת שיווק השטחים להשכרה, הרווח התפעולי (NOI) החזוי עבור כלל שטחי המסחר יעמוד על כ-61 מיליון שקל בשנה.
קבוצת עזריאלי מחזיקה היום ב-13 קניונים ברחבי הארץ, כאשר שניים מתוכם, בעכו ובקריית-אתא, נפתחו בחודש האחרון בהשקעה של 240 מיליון שקל לשני הקניונים. הקבוצה צפויה לפתוח שני קניונים נוספים בערים רמלה וראשון-לציון.
בשוק הקמעונאי מודאגים
בשוק הקמעונאי הביעו היום דאגה מפני העסקה. "זאת קטסטרופה. צבירת הכוח של החברות הגדולות מייצרת סוג של מונופול שדוחף את מחירי השכירות למעלה. הצרכן מוכן היום לשלם פחות, הרווחיות של הרשתות נשחקת ובלתי ניתן להרוויח כסף כי העלויות מטורפות. שכר הדירה עולה כי אין תחרות אמיתית. לממונה אסור לאשר את המכירה הזאת. נהפוך אותו, הוא צריך לאלץ את עזריאלי ומליסרון למכור חלק מהקניונים. הגיע הזמן שהממונה על ההגבלים יתחיל לטפל במונופולים הגדולים במדינה שגורמים לכך שמחירי השכירות עולים כל הזמן למעלה", אומר מנכ"ל חברת אופנה ל"גלובס".
עוד נאמר: "זה לא רלוונטי אם יש לעזריאלי בג"ג מסוימת נכסים מניבים או אין לו. עצם העובדה שכל אחד מהגופים הללו - עזריאלי ומליסרון - מחזיק כמות גדולה של קניונים שמרכזים פעילות מסחרית גדולה, מאפשרת להם להשתמש בזה כמנוף כוח לשמר את שכר הדירה הגבוה, גם אם הם עושים זאת בצורה מתוחכמת ולא ישירה".
מנכ"ל קבוצת עזריאלי, שלמה שרף, מסר היום כי "הבחירה בקניון נבעה מהצמיחה הכלכלית והחברתית בעיר נתניה וסביבותיה, ובייחוד במתחם עיר ימים המתחדש. אנו מעריכים כי השילוב של אזור בצמיחה יחד עם חווית הצרכנות שאנו מביאים, הם שילוב מוצלח למימוש הפוטנציאל הטמון בקניון."
לדברי עופר קוטלר, מנכ"ל קבוצת שיכון ובינוי ויו"ר שיכון ובינוי נדל"ן, העסקה היא "ניצול הזדמנות טובה בשוק על מנת לייצר רווח לקבוצה ולבעלי מניותיה. אנו גאים למכור נכס שהיינו חלק מהשבחתו, ושנבנה תוך תכנון המתחשב בסביבה, בהתאם לערכי קבוצת שיכון ובינוי".
כתוצאה מהמכירה תרשום שיכון ובינוי נדל"ן רווח (לפני מס) של 250 מיליון שקל.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.