המסחר במט"ח מתנהל היום (ב') תוך התחזקות הדולר מול המטבעות המובילים בעולם עקב הירידה בשוקי המניות. מול השקל רושם הדולר התחזקות של 0.67% והשער היציג החדש נקבע ברמה של 3.725 שקלים לדולר ומשלים זינוק של כמעט 10% מה-26 ביולי. נזכיר כי הדולר היציג ביום ו' נקבע על 3.7 שקלים - שיא של 7 חודשים. למעשה, הדולר השלים היום זינוק של כמעט 10% מה-26 ביולי.
עוד העיבו על המסחר במט"ח היום נתונים של בנק ישראל אשר מצביעים על גירעון מסחרי של 6.8 מיליארד דולר בחודש אוגוסט - הגירעון הגבוה ביותר מזה שנים. הגירעון המסחרי באוגוסט התרחב ב-14% לעומת יולי. בחודש אוגוסט הסתכם היצוא ב-22.4 מיליארד שקל (ירידה של 1.3% לעומת יולי) ואילו היבוא ירד ב-6.7% ל-15.5 מיליארד שקל. מתחילת השנה עומד הגירעון המסחרי על 54 מיליארד שקל לעומת 29 מיליארד שקל בכל שנת 2010. (לסיפור המלא)
מנגד, האירו ממשיך במגמת ההחלשות שלו מול השקל על רקע המשך המחלוקות בנוגע להתמודדות עם המשבר בגוש האירו. האירו היציג נפל היום בכ-1% ונקבע על 5.076 שקלים לאירו.
כאמור, המשבר בגוש האירו, ועתידה של יוון, ממשיכים לרכז עניין ולהשפיע על הסנטימנט גם בשוק המט"ח, בעוד חילוקי הדעות בקרב מנהיגי האיחוד האירופי עלולים להוביל לביטולה של חבילת ההצלה השנייה ליוון. נזכיר כי שר האוצר של גרמניה, וולפגנג שוובלה, שב ואיים בשבת להשעות את התשלום הבא במסגרת חבילת הסיוע המקורית אם יוון לא תוכיח כי ביכולתה לעמוד ביעדים הפיסקליים שעליהם הוסכם עם האיחוד האירופי.
בתגובה לדברים, ראש ממשלת יוון, יורגוס פפאנדראו, אישר היום לקצץ במשכורת של כל אחד מהנבחרים ואישר העלאת התשלום על נכסים למשך שנתיים שייגבו דרך חשבונות החשמל, זאת במטרה לעמוד ביעדי הגירעון שהאיחוד האירופי הציב למדינה.
נזכיר כי במהלך סוף השבוע, האירו צנח לרמה הנמוכה ביותר בששת החודשים האחרונים מול הדולר, והתשואה על האג"ח היווניות לשנתיים העפילה לשיא של 57%. עם זאת, רושם היום האירו התחזקות של 0.6% מול השטר הירוק ל-1.363 דולרים לאירו.
מנכ"לית פריקו ניהול סיכונים, ורד יצחקי מסרה כי "היחלשות האירו מול הדולר נובעת מאי היציבות של המערכת הפיננסית האירופאית וחולשת הכלכלה הריאלית. הבנק המרכזי האירופאי החליט שלא לשנות את שיעור הריבית בנימוק שאינו יכול להעלותה לנוכח ההאטה באיחוד האירופי. בנוסף, תיתכן גם הורדה נוספת של שיעור הריבית, כך ששיעור הריבית ישתווה לשיעור בארה"ב. תהליכים אלו, לצד העלאת הדירוג והיציבות הכלכלית והפיננסית בישראל, תומכים בהמשך היחלשות האירו מול השקל מתחת לרמה של 5 שקלים".
בבנק הפועלים העריכו לאחרונה כי השקל צפוי להמשיך להיסחר כשהוא מושפע מההתפתחויות בשוקי המניות בעולם ובישראל. הכלכלנים ממליצים להחזיק מט"ח בשיעור של כ-10%, תוך פיזור מטבעי, הכולל דולר, אירו וליש"ט - במטרה לצמצם את הסיכון.
"נראה כי גבר הלחץ על השקל מגורמים מקומיים: על רקע האטה מסוימת בצמיחת המשק, המחאה החברתית והשלכותיה האפשרויות, צפויה עצירה של שרשרת העלאות הריבית על-ידי בנק ישראל ויתכן אף שנראה הורדת ריבית בחודשים הקרובים".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.