השקל נסחר היום (ג') בהתחזקות מול שני המטבעות הזרים המובילים - הדולר והאירו. שערו היציג של המטבע האמריקני נחלש ב-0.35% ונקבע ב-3.712 שקלים - עדיין רמת שיא של כ-7 חודשים. שערו היציג של האירו עלה ב-0.2% ל-5.09 שקלים.
בכלל פורקס מעריכים היום כי אם הצמד דולר-שקל יפרוץ את רמת ה-3.73 שקלים, הוא עשוי להגיע עד אזור 3.8 שקלים. עם זאת, מעריכים בכלל פורקס כי לאור ההתפתחויות האחרונות, הצמד עלול לתקן מטה לכיוון 3.7 שקלים לפחות, כאשר שבירה מתחת לאזור 3.68 שקלים עלולה להגביר את לחץ המכירות עד אזור 3.65 שקלים.
אלי שיראזי, מנהל חדר עסקאות בלמבקס, מציין כי "במצב שבו יוון פושטת רגל, ומגיעה לחדלות פירעון, הבנקים או גופים בישראל אשר בזמן המשבר קנו את האג"חים של יוון, או נכסים אחרים של ממשלת יוון, יצטרכו להתמודד עם הלוואות שלא חוזרות ומחיקת חובות בקנה מידה משמעותי מאד, מה שעשוי להשפיע על המשקיעים הקטנים והגדולים כאחד. משקיעים אלו יצטרכו לספוג 'תספורות' בקנה מידה נרחב".
המשבר בגוש האירו, ועתידה של יוון ממשיכים לרכז עניין רב ולהשפיע על שוקי העולם בכלל ועל שוק המט"ח בפרט. האפשרות כי תבוטל חבילת החילוץ השנייה של יוון הפילה אתמול את האירו, ואת שוקי אירופה, מחשש לפשיטת רגל של יוון.
גרמניה, בינתיים, כבר ערוכה ל"יום שאחרי", ומדיווחים שונים עולה כי משרד האוצר במדינה מכין "חבילות תמיכה" לבנקים המקומיים על מנת לסייע בהתמודדות עם שמיטת חובות יווניים.
[לפורטל הפיננסי][לאתר המעו"ף][לאתר האג"ח]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.