המסחר בוול סטריט ננעל היום (ג') בעליות שערים למרות הנפקת האג"ח של ממשלת איטליה שאכזבה את המשקיעים לפני פתיחת המסחר. ברקע, דיווחים על שיחה בין ראש ממשלת צרפת, ניקולאי סרקוזי לבין קאנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל, בניסיון לגבש תוכנית חדשה ליוון כדי להימנע מחדלות פירעון. עוד דווח כי מחר שני המנהיגים של הכלכלות החזקות באירופה יקיימו שיחת ועידה עם ראש ממשלת יוון, גאורג פפנדראו. נציין כי כמו בארה"ב, גם המסחר באירופה ננעל בעליות שערים.
כאמור, לפי דיווח ב-CNBC, ייתכן כי מאחורי הקלעים רוקמים סרקוזי ומרקל - מנהיגי שתי הכלכלות הגדולות באירופה - תוכנית חדשה הנוגעת ליוון. יש ערפול רב בנוגע לפרטי התוכנית, אך דבר אחד בטוח: בלשכתו של סרקוזי מסרו כי היום לא תצא שום הודעה הקשורה ליוון, אך לא הכחישו כי תוכנית כזו אכן נרקמת. מחר יקיימו השניים שיחה עם ראש ממשלת יוון, אך כבר הודיעו מראש כי לא תתפרסם הודעה רשמית בתום השיחה.
"צריך לחשוב על יוון במושגים בינאריים - או שתצליח לצאת מהמשבר או שתקרוס, הכל תלוי בגרמניה", אמר ארתור הוגן, אסטרטג בכיר בחברת Lazard Capital Markets.
איטליה במוקד
אמש דווח התקשורת הזרה כי איטליה פנתה לסין בתקווה למצוא בסין את הפיתרון לבעיות החוב הקשות שלה. על פי הדיווח, איטליה מנהלת מגעים עם גורמים בסין לרכישה מאסיבית של אג"ח איטלקיות. לאיטליה חוב של 1.9 טריליון דולר. התקווה בשווקים היא כי סין תשקיע באיטליה ותעצור בכך את ההתפשטות המהירה של משבר החובות באירופה. היום דווח ב-Market News International כי בכיר בממשל הסיני דחה את האפשרות שסין תשקיע באג"ח של איטליה, בשל חוסר היציבות הכלכלי באיחוד האירופי, דיווח זה מצנן את האווירה בשווקים הגלובליים.
בתוך כך, יצאה היום איטליה להנפקה, איטליה מכרה היום אג"ח ל-5 שנים ב-3.9 מיליארד אירו (5.3 מיליארד דולר), התשואה על האג"ח עלתה ל-5.6% לעומת תשואה של 4.93% בחודש יולי, המועד האחרון בו מכרה אג"ח. בהנפקה היום נרשמו ביקושי יתר של פי 1.93 בלבד. כמו כן הציעה איטליה אג"ח ל-7-9 שנים בהיקף של 3 מיליארד אירו, אך הצליחה לגייס רק 2.6 מיליארד אירו. הנפקת האג"ח המאכזבת של איטליה משפיעה רבות על האווירה בשווקים, איטליה צריכה לפרוע מחרתיים חוב קודם של 14.5 מיליארד אירו, כך שההנפקה היום חשובה ותהווה מבחן ליכולתה למחזר חובות.
"זה לא נוח שאיטליה יוצאת להנפקת אג"ח כשהשוק בפאניקה", אמר לסוכנות בלומברג כלכלן בבנק האיטלקי Aletti Gestielle. נציין כי תשואת האג"ח ל-10 שנים של איטליה טיפסה ל-5.57% - שיא של 5 שבועות.
גם אובמה דואג
נשיא ארה"ב, ברק אובמה, הביע גם הוא דאגה ממשבר החוב במרחב האירו והשפעתו על הכלכלה האמריקנית, "חולשת הכלכלה הגלובלית תימשך עד שיימצא פיתרון למשבר במרחב האירו", אמר. אובמה הביע דאגה ממצבן של יוון, ספרד ואיטליה. הוא ציין, שארה"ב פועלת יחד מדינות אירופה ומוסדות האיחוד האירופי במאמץ לגבש חבילות סיוע למדינות ארופיות שכלכלתן פגיעה. "אני חושב, שנוסיף לראות חולשה בכלכלה העולמית כל עוד נמשך המשבר באירופה", אמר אובמה.
נתוני מאקרו נתנו את הטון
בזירת המאקרו פורסמו היום (15:30) מחירי יבוא ויצוא. מחירי היבוא ירדו באופן מתון לעומת הציפיות המוקדמות. בסך הכל רשמו מחירי היבוא ירידה של 0.4% לעומת צפי לירידה של 1% ולעומת עלייה של 0.3% בחודש הקודם.
משרד האוצר האמריקני הודיע כי הגירעון התקציבי בארה"ב התרחב באוגוסט ל-134 מיליארד דולר, שיעור גבוה יותר מהצפי בשוק שעמד על גירעון של 126.5 מיליארד דולר ולעומת 129.4 מיליארד דולר בחודש הקודם.
בסט ביי צנחה לאחר פרסום דוחותיה הכספיים
מניית בנק אוף אמריקה ריכזה עניין בעקבות כוונת הבנק שנחשפה אתמול לפטר כ-30 אלף משרות, והקיצוץ הנרחב בגובה של 5 מיליארד דולר בהוצאותיו עד 2013.
בסט ביי דיווחה על תוצאותיה לרבעון השני, על פי הדיווח הרווח הנקי עומד על 47 סנט למניה לעומת רווח של 60 סנט ברבעון המקביל אשתקד. הכנסותיה של בסט ביי הסתכמו ב-11.3 מיליארד דולר.
ג'נרל אלקטריק מתרחבת בגרמניה; החברה הודיעה על כוונתה להשקיע כ-86 מיליון אירו (118 מיליון דולר) בתוכנית מקיפה להתרחבות בגרמניה, בנוסף החברה תעסיק עוד 450 עובדים ובכך תגדיל באופן משמעותי את מצבת כוח האדם שלה במדינה. החברה רואה בגרמניה שוק משמעותי מאוד שישפיע על כל מכירותיה באירופה. "אם אתה לא חזק בגרמניה, עלולות להיות בעיות קשות בצמיחה בשווקי אירופה בכלל", אמר מנהל בכיר בחברה.
טבע ריכזה עניין גם בארה"ב על רקע הדיווח הבוקר כי קיבלה מכתב מה-FDA המסיר את ההתראה למפעל החברה בירושלים שניתנה בחודש ינואר השנה. כמו כן, החברה הודיעה כי היא מרחיבה את השקעתה בחברת קיורטק וצפויה לממש את האופציה שברשותה להשקעה נוספת של 19 מיליון דולר. בנוסף, החליטה טבע על מימון תוכנית המחקר והפיתוח של החברה עד ל-50 מיליון דולר.
מניות הבנקים ריכזו עניין לאחר שיחוייבו להגיש תוכנית בה יפרטו לרגולטורים כיצד יחלקו את הנכסים שבבעלותם במידה ויגיעו לפשיטת רגל עד ה-1 ביולי 2012. בין הבנקים שיידרשו להגיש את התוכנית: בנק אוף אמריקה, גולדמן זאקס וסיטיגרופ .
[לטבלת ישראליות בעולם][לארביטראז]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.