ת"א ננעלה בעליות חדות: כור זינקה 15% ובזק קפצה 3.5%

עליות באירופה ובוול סטריט בעקבות שורה של צעדים לטיפול במשבר בעולם: אישור קיצוצים בפרלמנט באיטליה, שיחת ועידה בין מרקל, סרקוזי ופפנדראו וכן האפשרות להנפיק אג"ח כלל-אירופי ■ יניב פגוט: "ייתכן ראלי בטווח הקצר - אך עוד לא הגענו לנקודת השפל"

בורסת ת"א נסחרה היום (ד') בעליות שערים חדות לאור עליות בשוקי חו"ל. הסיבה: שורה של פעולות הננקטות להתמודדות עם משבר החוב. היום צפוי הפרלמנט באיטליה להעביר שורה של קיצוצים בתקציב במטרה להפחית את הגירעון. במקביל, הנציבות האירופית שוקלת להנפיק אג"ח כלל-אירופיות והיום יקיימו קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל ונשיא צרפת ניקולא סרקוזי שיחת ועידה עם ר"מ יוון פפנדראו, מה שעשוי לסלול את הדרך לסיוע נוסף ליוון. מחזור המסחר היום בשוק חצה את ה-1.7 מיליארד שקל.

בניסיון להציג כלי נוסף להתמודדות עם המשבר, אמר היום נשיא הנציבות האירופית, חוזה מנואל ברוסו, כי הנציבות תציג בקרוב אגרות חוב כלל-אירופיות, אג"ח שעשויות לזכות בדירוג גבוה ובכך יהיה ניתן לגייס כספים חדשים עבור מדינות הפריפריה עמוסות החובות. נזכיר כי הרעיון של הנפקת אג"ח כלל-אירופיות, נדחה לאחרונה על ידי קנצלרית גרמניה אנגליה מרקל. (לסיפור המלא).

נציין כי הפרלמנט באיטליה צפוי לאשר היום את תוכנית הצנע של איטליה, מדובר בתוכנית צנע בהיקף של 54 מיליארד אירו. במסגרת התוכנית, המדינה אמורה להגיע לתקציב מאוזן עד שנת 2013. התוכנית כבר קיבלה את אישור הבית העליון באיטליה בשבוע שעבר, והיא מחכה לאישור הבית התחתון.

מוקדם יותר נרשם סנטימנט שלילי בשווקים; החוזים העתידיים על המדדים המובילים בוול סטריט ירדו על רקע הורדת דירוג האשראי של הבנקים בצרפת ע"י סוכנות הדירוג מודי'ס. מדובר בבנקים סוסייטה ז'נרל ו-קרדיט אגריקול. "דירוג זה מתאים יותר לבנקים עם החשיפה הגבוהה לכלכלת יוון", מעריכים במוד'יס. (לסיפור המלא)

מעבר לסערה בשווקים שמייצרת הורדת הדירוג, נציין כי ראש ממשלת סין יצר אווירה שלילית כאשר התבטא היום בהתייחס למשבר החוב באירופה ולאפשרות שסין תסייע למדינות המפותחות. "המדינות לא יכולות להסתמך על סין שתציל את הכלכלה העולמית", אמר. בתוך כך, גם ארה"ב מוטרדת מאוד ממשבר החוב של אירופה ומימשל אובמה צפוי להפעיל לחץ כבד על מנהיגי אירופה להגביר את המאמצים כדי למנוע משבר, שר האוצר האמריקני גייתנר יגיע לאירופה בסוף השבוע ויפגש עם השרים.

"עוד לא הגענו לנקודת השפל"

אסטרטג הראשי של קבוצת איילון, יניב פגוט, אמר בשיחה עם "גלובס" כי השוק הישראלי הוא נגזרת והמשקיעים מגיבים בצורה מיידית לאירועים מחו"ל. בהעדר חדשות מהגזרה הגיאו פוליטי, העיניים נשואות לכיוון השווקים הגלובליים.

"יש מקבץ אירועים חיוביים בעולם, שמשפיעים על המסחר - מקווים שיצאו עם בשורות על יוון", אמר פגוט. הוא הדגיש כי הבעיות רחוקות מלהיפתר: "המתח קיים, הסיפור היווני לא יפתר, המערכת מבולבלת ואין פתרון על המדף".

במבט לעתיד מעריך האסטרטג הראשי של קבוצת איילון כי התנודתיות תימשך: "השווקים בארץ ובאירופה עדיין לא רשמו את נקודת השפל שלהן". פגוט הדגיש בדבריו כי הבעיה האמיתית ממוקדת באירופה ולא בארה"ב, "שם דווקא מטפלים בבעיות ובאירופה אפס מעשים". לדבריו, "בטווח הקצר יכול להיות ראלי קצר אך השוק ימשיך להיות תנודתי עם ירידות שערים".

דנקנר רוצה עוד כור

פרטנר ריכזה עניין רב לאחר הדיווח שפורסם לראשונה ב"גלובס" כי אילן בן דב מחליף מנכ"ל לחברה. על רקע הביצועים הלא-טובים של פרטנר, ועל רקע המשבר אליו נקלעה החברה במספר תחומים, החליט בן דב על מינויו של חיים רומנו לתפקיד המנכ"ל. רומנו שימש בעברו כמשנה למנכ"ל פרטנר עמיקם כהן בזמנו, והיה מועמד לתפקיד המנכ"ל אך ברקע האחרון פרש לטובת תפקיד מנכ"ל אל על. (לסיפור המלא)

דיסקונט השקעות שבשליטת נוחי דנקנר בלטה היום על רקע הדיווח כי החברה מעוניינת לרכוש 3.322 מיליון מניות של חברת כור המהוות כ-7% מסך המניות המונפקות לציבור. לפי הצעת הרכש, דסק"ש תשלם 35 שקל למניה - פרמיה של 15%. סך הכל מעוניינת דסק"ש לרכוש מניות כור בשווי של 116.27 מיליון שקל.

טבע ריכזה עניין לאחר שנסחרה אמש בוול סטריט בטריטוריה ירוקה, החברה הודיעה אתמול כי היא מרחיבה את השקעתה בחברת קיורטק וצפויה לממש את האופציה שברשותה להשקעה נוספת של 19 מיליון דולר. בנוסף, החליטה טבע על מימון תוכנית המחקר והפיתוח של החברה עד ל-50 מיליון דולר.

[לפורטל הפיננסי][לאתר האג"ח][לאתר המעו"ף]