בדרך לזכייה ישראלית? 2 סטארט-אפים בגמר בטק קראנץ'

החברות הן Farmigo, שפיתחה פלטפורמה לרכישת מוצרי מזון ישירות מהחקלאים, וחברת שייקר, שפיתחה אפליקציית פייסבוק המאפשרת לנהל שיחות עם חברים בתוך פאב וירטואלי

שתיים מתוך שלוש חברות סטארט-אפ ישראליות שהשתתפו בתחרות של בלוג הטכנולוגיה הנחשב טק קראנץ' במסגרת הכנס החצי שנתי Disrupt עלו לשלב הגמר. החברות, Farmigo ו-Shaker, יתמודדו מול חמש חברות נוספות לאחר שבתחרות כולה ישתתפו 31 חברות, כולל חברת Tonara הישראלית, שלא הצליחה לשכנע מספיק את השופטים כדי להעפיל לשלבים המוקדמים. גורמים בתעשייה מעריכים כי ל-Farmigo יש סיכויים טובים לזכות השנה בתחרות, בין השאר, בגלל פרזנטציה משכנעת במיוחד שנתנה החברה.

חברת Farmigo, עליה נכתב ב"גלובס" בתחילת אוגוסט השנה, נוסדה על-ידי שני יוצאי חברת SAP, בנצי רונן (מנכ"ל) ויוסי פיק (סמנכ"ל פיתוח). החברה פיתחה פלטפורמה המאפשרת לקצר את שרשרת המזון ולדלג על רשתות המזון כגורם מתווך באמצע הדרך.

הפלטפורמה האינטרנטית מאפשרת לצרכן הסופי לרכוש מזון ישירות מחוות הגידול החקלאית, מהדייג וממי שבעצם לוכד או מכין את המזון. המערכת מאפשרת מצד אחד למגדלים לנהל את המלאי שלהם וליצור מערכת הזמנה וחלוקה מול הלקוח הסופי, שבעצמו נהנה מפלפטרומה לרכישת המזון לפי בחירתו.

לדברי רונן, למעלה מ-100 חוות ויצרני מזון שונים עושים שימוש בפלטפורמה בארה"ב, כשבכל שבוע מצטרפים 2-3 יצרנים חדשים. היקף העסקאות החודשי הממוצע של החברה על 2.5 מיליון דולר. עד כה גייסה החברה 2 מיליון דולר מקרן Darya Ventures וממשקיעים פרטיים.

מתמודדת נוספת היא Shaker, שמאחוריה נמצאת חברת Scene53. המוצר של החברה הוא אפליקציית פייסבוק בשם Shaker, שזכתה לפרסום ויראלי חזק במיוחד בשבועות האחרונים ברחבי הרשת החברתית. הרעיון מאחורי המוצר הוא בר וירטואלי בתוך הפייסבוק, שבו לכל משתמש יש דמות וירטואלית ואיתה הוא מסתובב בבר ויכול להתחיל לדבר עם אנשים שונים או להצטרף לשיחות קיימות. על-פי נתוני IVC, חברת Scene53, שהקימו יונתן מאור, עופר רונדשטיין, יונתן קסה וגד מאור, גייסה 3 מיליון דולר מקרן פיטנגו.
בשלושת הכנסים האחרונים של TechCrunch Disrupt לפחות חברה ישראלית אחת לקחה חלק בתחרות בהשתתפות כ-20-30 חברות אחרות, כשהכנס הקודם - בחודש מאי השנה - העפילו לתחרות ארבע חברות ישראליות.

במאי 2010 זכתה בתחרות חברת Soluto של תומר דביר וישי גרין, שמאפשרת למשתמשים מתוסכלים לפתור בעיות במחשב האישי ובדפדפן האינטרנט שלהם. בספטמבר 2010 השתתפה חברת Superfly של יונתן מאירי וצביקי כהן, המפתחת מערכת ניהול אינטרנטית של נקודות הנוסע המתמיד בחברות תעופה והשכרת רכב שונות, אך לא הצליחה להעפיל לגמר.

בכנס האחרון, במאי 2011, השתתפו חמש חברות ישראליות - BillGuard של ירון סמיד ורפאל אוזן, שהגיעה למקום השני בתחרות ומאפשרת להתריע למשתמשים בפני חיובים לא רצויים בכרטיס האשראי; Doat של עמי בן דוד, רמי קסטרשטיין וג'ואי שמחון, שמאפשרת לבצע חיפוש בין אפליקציות ולא דרך האינטרנט; Deja של נמרוד רם ואבנר שילה, שמפתחת אפליקציית אייפד המקלה על צריכת תוכן וידיאו ממקורות שונים באינטרנט; MotherKnos של חזקי קוטצ'ר, שמציעה כלי לאיסוף והצגת מידע רפואי של ילדים; ו- SHL Telemedicine של האחים ארז ויריב אזולאי, המציעה שירותי מדידת אק"ג מרחוק על-ידי מכשיר ייחודי.

farmigo

shaker