מניות הבנקים והפיננסים היו במרכז התנודתיות שאפיינה את המסחר בוול-סטריט בשבע שעבר. מזה חודשים רבים חשיפת תיק קניון המניות לסקטור הפיננסים נמוכה, בשל הניתוח הטכני של הסקטורים שאנו מבצעים. ניתוח זה מאתר את הסקטורים החזקים והחלשים בהשוואה ל-S&P500, ובהתאם לממצאים מכתיב את מידת החשיפה שיש להם בתיק בהשוואה למשקלם במדד.
בעוד שבמקרים אחרים גם מצבם ההשוואתי של הסקטורים היה מתעתע, סקטור הפיננסים היה יציב בחולשתו. נכון למועד כתיבת טור זה, נציגות הסקטור בתיק קניון המניות הן:
CBOE - בורסת האופציות. לא חשיפה "קלאסית" לסקטור, וחברה שאף מרוויחה מהתנודתיות בשווקים, וגם בתיק הקניון הרווח עליה נכון לכתיבת הטור כ-10%.
USB ו-WFC - בנקים אמריקניים שנחשבים להשקעה סולידית יחסית.
NMR - חברת הפיננסים היפנית שנרכשה לתיק על בסיס שער מניה נמוך, ופוטנציאל עסקי אזורי מתוגבר במוטיבציה של חברות יפניות למזג חברות מערביות כדי לחזור למצב צמיחה.
חשיפת החסר לסקטור הפיננסים תרמה מן הסתם לפער התשואה החיובי של תיק הקניון בהשוואה ל-S&P500. אבל, כמו שאומר השיר, אין חגיגה בלי עוגה. תומר גבאי, סוחר בחדר המסחר של אופנהיימר איתו אנו מקיימים קשר שוטף, ממשיך לטעון שלא יהיו עליות משמעותיות בוול-סטריט בלי עלייה של מניות הבנקים. המשמעות היא שחשוב לעקוב אחרי KBE, ה-ETF שעוקבת אחרי מניות הבנקים, בשביל לקבל מושג טכני על כיוון הסקטור והשוק. ובמקביל, להכניס מניות פיננסים לתיק אם אנחנו חושבים שהשוק יעלה (דעתנו כרגע) ואם אנחנו חושבים שתומר צודק בתזה שלו (יש לו אחוזים טובים...).
עדכון מודל
סרגיי וסצ'ונוק מאופנהיימר מציין שמתחילת השנה, רשם מדד הבנקים האמריקני BKX ירידה של כ-31%, ובמקרים מסוימים ירדו מניות בנקים ספציפיים (למשל BAC או בנקים אירופאיים) בשיעורים של למעלה מ-50%.
כריס קוטובסקי, אנליסט הפיננסים הראשי באופנהיימר, מחזיק זה תקופה ארוכה בדעה חיובית על מניות הבנקים בארה"ב, לאור תהליכי שיפור במצב מאזניהם בעקבות המשבר, ירידה בשיעור ההפרשות לחובות מסופקים, שמירה על רווחיות נאה מפעילות הבנקאות הקמעונאית (על אף ירידה בשערי הריבית במשק) והתייצבות במגמת ירידה בת כארבע שנים בהיקף הלוואות הבנקים.
סרגיי סבור שהשינויים שחלו לאחרונה מחייבים שינוי בתזה המרכזית של כריס. להערכתו, יש לקחת בחשבון שני שינויים מרכזיים בהנחות עבודה לגבי הבנקים האמריקניים: השפעה של המשבר באירופה ותסריט של מיתון בארה"ב (double dip).
ישנם סימנים רבים המצביעים על אפשרות למיתון או האטה ניכרת בכלכלה האמריקנית. ייתכן שמצב זה כבר מגולם בתמחור הנוכחי של מניות הבנקים, אך עדיין מדובר בשינוי כללי המשחק מזווית הראייה של המשקיעים. יחד עם זאת, צוות מחקר הפיננסים של אופנהיימר עדיין מחזיק בדעה כי המצב הנוכחי אינו דומה למשבר 2008, כשירידה בהיקף החובות המסופקים של הבנקים האמריקניים, לצד שיפור ביחסי הלימות הון והורדת מינוף דרמטית במערכת הפיננסית, יספקו כרית ביטחון שתאפשר לבנקים לשמור על פעילות הליבה גם בתסריט המיתון.
הסוגיה המרכזית בהסתכלות על פעילות הבנקים היא צמיחה בהיקף ההלוואות, וישנן מספר אינדיקציות, כמו ירידה בחובות מסופקים חדשים ושיעור חדלות פירעון, המצביעות על כיוון חיובי מבחינה זו. חשוב לציין כי נטל החוב של משקי הבית בארה"ב ירד משמעותית בארבע השנים האחרונות, וחזר ברוב המקרים מתחת לממוצע הרב-שנתי ולרמה יחסית של אמצע שנות ה-90, הרבה לפני היווצרות בועת הנדל"ן בארה"ב.
יש עניין בבנקאות מסורתית
אני, שבאופן טבעי מחפש מציאות, חושב שלאור הדברים הנ"ל, במקביל לניתוח גרפים של מניות כמו בנק אוף אמריקה (BAC), כדאי לנו להתחיל להגדיל את משקל מניות הפיננסים בתיק. אופנהיימר ממליצים על JPM, C, WFC ו-USB במסגרת המלצתם על בנקים מסחריים. שני האחרונים כבר נמצאים כאמור בתיק, ובהחלט נשקול הוספה של עוד בנק, לרבות הצטרפות לוורן באפט עם BAC.
באופנהיימר לא ממליצים על בנקים להשקעות, מורידים המלצתם ל-GS, וכן לא ממליצים על השקעה בקרנות פרטיות ומורידים המלצה ל-BX ו-KKR. בקיצור, רק בנקים במובן הקלאסי של המילה.
זיו סגל, A level 2 Chartered Market Technician. שותף-מייסד ואסטרטג השקעות ראשי בחברת Green Ocean. אין לראות בטור המלצה לרכישה/מכירה של ניירות ערך ו/או תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים של כל אדם
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.