משהו רע עובר על יחסי המנהיגים האירופאיים מול עמיתיהם בארה"ב, לפחות בכל הקשור לטיפול במשבר הפיננסי הממשמש ובא באירופה: אתמול, מספר שעות לאחר שעזב שר האוצר האמריקני, טימותי גייתר, את פולין (שם נכח בפגישת שרי האוצר של האיחוד האירופי) ושב לארצו, הודיע ראש ממשלת יוון גיאורג פפנדריאו, כי הוא מבטל את ביקורו הצפוי בארה"ב.
פפנדריאו, אשר אמור היה להגיע לביקור בארה"ב כדי לפגוש בנציגי קרן המטבע הבינלאומית, ביטל במפתיע את נסיעתו המשותפת עם שר האוצר היווני. "ראש הממשלה בחר שלא להתרחק מיוון. הוא רוצה לוודא שכל התחייבויותיה של יוון מבוצעות", נמסר מדוברות משרדו.
ביטול הביקור הגיע, כאמור, שעות ספורות לאחר סיום ההתכנסות בת-יומיים של שרי האוצר באירופה, אשר דנו במשבר החובות הריבוניים ביבשת. במסגרת הביקור, דחו השרים האירופים את שלל הצעותיו של שר האוצר האמריקני גייתנר לצעדים פיסקאליים לתמרוץ השווקים, כמו גם את הצעתו להקים קרן חילוץ אירופאית ממונפת - על בסיס מודל נועז שנוסה בארה"ב במהלך משבר המשכנתאות ב-2008.
"זו סוגיית אמון. שותפינו האירופאים מעוניינים שננקוט במהלכים ספציפיים ונעמוד בהתחייבויות שלנו, והמוניטין שלנו עד כה לא מעודד אמון", נמסר ממשרדו של ראש ממשלת יוון פפנדריאו.
ההתפתחויות הללו מתרחשות לאור העובדה שממשלת יוון מצפה לקבל סיוע של 8 מיליארד דולר בזמן הקרוב, אשר אמור להתקבל כחלק מתוכנית החילוץ הראשונה שגובשה לה בהיקף של 110 מיליארד אירו. מנגד, ביקורות אחרונות שנערכו ביוון על ידי נציגי קרן המטבע הבינלאומית, יחד עם האיחוד האירופי והבנק המרכזי האירופי (ECB), העלו את החשש כי יוון לא תעמוד ביעדי הצנע והקיצוצים ולא תצליח לקצץ בחובותיה - מה שמטיל את הסיוע המדובר בספק רב. (לסיפור המלא)
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.