יום של ירידות חדות עבר על המשקיעים בבורסה של ת"א. המסחר בבורסה התנהל היום (ב') למן הפתיחה במגמה שלילית מובהקת בצל ירידות השערים שפתחו את שבוע המסחר באירופה וכן ברקע חוזים עתידיים שליליים על מדדי וול סטריט. מלבד זאת, לבורסה המקומית יש את הבעיות שלה, שכן השבוע ייפול הפור ונדע האם הפלסטינים יכריזו באו"ם על מדינה - ומה תהיינה ההשלכות, אם בכלל, של הכרזה כזו. המלצות ועדת הריכוזיות שהתפרסמו היום משפיעות גם הן על הכיוון הכללי, כאשר ברקע נודע מי ייפגע ומי יחמוק מהמלצות הוועדה. מחזור המסחר נותר נמוך והסתכם בכ-1.08 מיליארד שקל.
בצל האירועים הגיאו-פוליטיים, גם הזירה הכלכלית גועשת: ביום ד' יקבלו השווקים את החלטת הריבית בארה"ב לצד הצהרת הפדרל ריזרב, וכן את התשובה האם נגיד ה'פד' בן ברננקי ישיק תוכנית מוניטארית מרחיבה חדשה לדחיפת הכלכלה הגדולה בעולם. ההערכה היא כי הבנק המרכזי לא ירכוש אג"ח חדשות, אלא ישנה את תמהיל האג"ח אשר ברשותו בעודו רוכש יותר אג"ח המיועדות לפידיון בטווח בינוני-ארוך על מנת להוריד את הריביות בצד הרחוק של עקום התשואה, ובכך להוריד את הריביות על הלוואת רכב, משכנתאות ועוד.
גם בגזרה האירופאית המצב לא שקט: החששות מפני חדלות פירעון של הממשל היווני מלחיצים מאוד את המשקיעים ברחבי העולם - חששות שהתגברו לאחר שמפלגתה של קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל נחלה מפלה נוספת בבחירות המקומיות בגרמניה, הפעם בברלין. המשמעות ברורה: הבוחרים "מענישים" את קאנצלרית גרמניה באופן הטיפול שלה במשבר החוב של אירופה - ומתנגדים להסכמתה של מרקל להעביר עוד כספים של משלם המסים הגרמני לחילוץ פיננסי של מדינות כמו יוון, אירלנד ופורטוגל.
המלצות ועדת הריכוזיות נחשפו היום, כאשר בין ההמלצות הבולטות ניתן למנות הפרדה מוחלטת בין החזקות ריאליות ופיננסיות והגבלת חברות ההחזקה הממונפות. מאידך, אין המלצה קונקרטית לפירוק פירמידות השליטה במשק. (לסיפור המלא)
האסטרטג הראשי של קבוצת איילון יניב פגוט מסר ל"גלובס" כי "בכל האמור בהתנהלות מדדי המניות המקומיים הרי שהאובך הגיאו-פוליטי מסרב להתפזר, ומניות הבנקים מציגות בפנינו תמונת מראה לא מחמיאה. השוק אומר את דברו באשר למניות הבנקים - הרבה יותר הפרשות לחומ"ס, פחות דיבידנדים, פחות משקיעים זרים ופחות רווחי מימון".
בהתייחסות למסקנות וועדת הריכוזיות הוסיף פגוט כי "מסקנות וועדת הריכוזיות עלולה להביא למכירה של מניות בנקים בהיקפים אדירים ולא נראה כי קיימים קונים מקומיים להיקף כזה של סחורה. המלחמה בפירמידות הפיננסיות מגיעה בתזמון גרוע לשווקים לאחר שחברות האחזקה הגדולות איבדו כ-40% מערכן מתחילת השנה ומוסיפה תנודתיות וסנטימנט שלילי לחברות האחזקה במשק. חברות אחזקה אינן מילה גסה וחלקן הגדול נסחר בדיסקאונט גדול אל מול שווי הנכסים שלהן".
אלוביץ' ממשיך לחגוג בבזק
פז והבינלאומי שבשליטת צדיק בינו, ריכזו עניין על רקע דוח הריכוזיות ממנו עולה כי בעל השליטה יצטרך לבחור האם ברצונו למכור את פז או הבנק הבינלאומי.
שופרסל , שיכון ובינוי , תנובה (שלפי ההערכות גלגלה מחזור של 7.5 מיליארד שקל ב-2010) - עברו כנראה מתחת לרדאר של הוועדה.
ביהמ"ש הכלכלי בת"א דחה הבוקר את כל הפניות של נושים שונים של בזק נגד חלוקת הדיבידנד החריגה בהיקף 500 מיליון שקל. השופטת דניה קרת מחקה את התביעות והכריעה כי "אין סכנה שבזק לא תוכל לעמוד בהחזר החובות שלה בזמן". עם זאת הזהיר ביהמ"ש את הדירקטורים בבזק "שיחשבו טוב טוב אם הם רוצים להמשיך במדיניות הדיבידנד".
נייס דיווחה היום כי חתמה על הסכם לרכישת חברת Fizzback בעסקת מזומן תמורת כ-80 מיליון דולר. העסקה צפויה להסגר בתחילת הרבעון הרביעי של שנת 2011.
הבוקר נחשף ב"גלובס" כי חברת נובל אנרג'י החלה היום בביצוע הקידוח בבלוק 12 בקפריסין. נזכיר כי בתחילת החודש איימה ממשלת טורקיה כי תפעיל את הצי הטורקי נגד קפריסין אם זו תבצע את תוכניותיה לקדוח במקום. אבנר ודלק קידוחים מחזיקות בהסכם אופציה ל-15% בזכויות בבלוק 12 כל אחת.
מניות הבנקים הגדולות - פועלים , לאומי ודיסקונט - המשיכו לעמוד במוקד ולאבד גובה לאחר שרשמו אתמול ירידות שערים למרות עליות במדד המעו"ף.
[לפורטל הפיננסי][לאתר המעו"ף][לאתר האג"ח]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.