תנודתיות רבה של השווקים במהלך השנה האחרונה, הובילה את קהל המשקיעים להקטין את רמת הסיכון בתיק ההשקעות. אחת הדרכים לכך היא העברת כספים מאפיק מנייתי לאפיקים סולידיים, ואולם ברמות התשואות הנמוכות למדי, עלולה השקעה באג"ח לספק אכזבה בראייה ארוכת טווח, במיוחד בהתחשב ברמות מינוף גבוהות של ממשלות במדינות המפותחות.
לכן, באפיקים המנייתיים גובר עניין המשקיעים בחברות בעלות תזרים מזומנים חזק ותשואת דיבידנד גבוהה, שעולה כעת על תשואת האג"ח הממשלתיות. רמת הסיכון בשוק המניות גבוהה, אך השקעה בחברות דיבידנד מבוססות בעלות פרופיל איכות גבוה עשויה להשתלם לאורך זמן, כאשר תשלומי דיבידנדים שוטפים אמורים לשפר את התשואה על ההשקעה. המלצתנו היא להשקיע בחברות אלו, למטרת הקטנת רמת הסיכון של התיק לצד הגדלת התשואה השוטפת.
מתחילת השנה הציגו קרנות סל המתמקדות בחברות דיבידנד תשואה עודפת על מדד ה-S&P500 הרחב, ותשואה עודפת גבוהה עוד יותר על מדד ה-MSCI הגלובלי. ואולם, גם בהסתכלות על קרנות הסל המשקיעות בחברות דיבידנד, ניתן להבחין בהבדלים בביצועיהן. כך למשל, קרן הסל SPDR S&P Dividend ETF (סימול: SDY) סיפקה אמנם תשואת יתר מול המדד הרחב, אך רשמה ביצועי חסר מול הקרן המתחרה, iShares Dow Jones Select Dividend Index (DVY).
חשופות לסקטורים שונים
נציין כי גם בהסתכלות על נתוני תשואות הדיבידנד, בולטת קרן DVY לטובה, כאשר היא מספקת תשואת דיבידנד של כ-3.7%, שצפויה לעלות לכ-3.9% לפי הכרזות החברות המרכיבות את הקרן. לעומתה, קרן SDY מציגה תשואת דיבידנד של כ-3.5% אשר צפויה לרדת לכ-3.4%.
ייתכן שהסיבה לתשואה שונה בין שתי קרנות הסל נובעת מחשיפה שונה לסקטורים. לדוגמה, ל-SDY חשיפה של כ-7% למגזר הביטוח ושל כ-6% למגזר הקמעונאי, סקטורים שסבלו לאחרונה בשל חששות המשקיעים מהאטה בצמיחה הכלכלית. לעומתה, קרן DVY היא מפוזרת יותר וחשופה יותר ממתחרתה לתחומים פחות תנודתיים, כגון תשתיות החשמל.
*** הכותב הוא אנליסט בכיר בבנק ההשקעות אופנהיימר ישראל
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.