דויטשה בנק: למניית הפועלים פוטנציאל עלייה של 26%

דן הרווארד, אנליסט הבנקים של דויטשה בנק, מציב מחיר יעד של 17 שקל למניות הפועלים ושל 13 שקל ללאומי ■ מכפילי ההון של הבנקים יישארו מתחת ל-1 למשך זמן רב

דן הרווארד, אנליסט הבנקים של דויטשה בנק מפרסם היום (ד') תחזית לענף הבנקאות הישראלי. בעבודתו כותב הרווארד, כי הוא מוריד את מחירי היעד של הפועלים, דיסקונט , לאומי ומזרחי-טפחות.

כך, מחיר היעד של בנק הפועלים יורד מ-19.5 שקל למניה ל-17 שקל עם המלצת קנייה (גבוה בכ-26% מהמחיר בבורסה), מחיר היעד של מניית דיסקונט יורד מ-7 שקל ל-6.4 שקל עם המלצת החזק, מחיר היעד של מניית בנק לאומי יורד מ-16 שקל ל-13 שקל עם המלצת החזק, ואילו מחיר היעד של מניית מזרחי-טפחות יורד מ-50 שקל ל-43 שקל למניה עם המלצת קנייה.

הרווארד כותב בסקירתו, כי בהמשך לחולשה בשווקים, הבנקים הישראלים נסחרים במכפילי הון של 0.75, לעומת הממוצע ארוך הטווח של 1.0. בסקירה נבחנים איכות הנכסים והרווחיות של הבנקים, על מנת להעריך האם המכפילים הנוכחיים משקפים את שווים ההוגן, או את הסנטימנט השלילי הקיים בשוק.

בדויטשה בנק מסיקים כי מניות הבנקים ירדו חזק מדי בטווח הקצר, אך בהתחשב בתחזיות לעלייה בהון הליבה לבנקים הגדולים - אין ציפייה כי הם (למעט מזרחי-טפחות) ישיגו בטווח הארוך את התשואה הנדרשת על ההון (COE). משמעות הדבר היא, כי מכפילי ההון של הבנקים יישארו מתחת ל-1 למשך זמן רב, וביצועי מניות הבנקים יהיו מתחת לשוק.

בדויטשה מציינים, כי ההערכות בדבר התשואה והמאזן הותאמו להנחה כי הון הליבה יעלה ל-9% בבנק הפועלים ובבנק לאומי, ול-8.5% בבנק מזרחי-טפחות ובבנק דיסקונט עד לתום שנת 2013. בדויטשה סבורים, כי מניות הבנקים ייסחרו במכפילים נמוכים יותר המשקפים תחזית להון ליבה גבוה / תשואה נמוכה על ההון, ועל כן מורידים את מחירי היעד כפי שצוין קודם.

הבנקים ייאלצו לקצץ את הדיבידנדים ל-10%-20% מהרווחים לשנים 2011-2013 על מנת להשיג רמות גבוהות יותר של הון ליבה, או לאפס אם יתברר כי ההערכות של דויטשה בנק היו אופטימיות. בסך הכל, איכות הנכסים של הבנקים נראית יציבה, אם כי היא נתונה לסיכונים הרגילים של תנודתיות באשראי, שעשויה להשפיע על הרווחיות לטווח הקצר.

בדויטשה מציינים בעיקר את החשיפה בסך 3 מיליארד שקל שיש בבנק לאומי לאג"חים של הבנקים בגוש האירו. בשעה שאגרות אלו מדורגות גבוה בדרך כלל, פירוק של גוש האירו או חזרתו של משבר כלכלי, עלולים להוביל את לאומי להפסדים. בדויטשה מציינים עוד, כי "אנו לוקחים בחשבון שנישמע כמי שמכים באותו התוף שוב ושוב, אך מזכירים כי הסיכונים הנמוכים ביותר לנכסים נמצאים בבנק מזרחי - שתיק ההשקעות שלו פשוט, ויש לו חשיפה נמוכה יחסית להלוואות לחברות נדל"ן, עסקאות ממונפות ולווים גדולים".