המסחר בזירת המט"ח ממשיך היום (ב') את מגמות השבוע שעבר, כשהדולר מוסיף להתחזק מול השקל בכ-0.3% והשער היציג נקבע ברמה של 3.725 שקלים - שיא של מעל ל-7 חודשים, בעוד האירו רשם עלייה של 0.26% לרמה של 5.03 שקלים. המסחר היום יתנהל בהמתנה דרוכה להחלטת הריבית, אשר תתפרסם הערב (פירוט בהמשך).
איתן אדמוני, מנהל מחלקת מט"ח וסחר חוץ בבנק ירושלים, התייחס בסקירת המט"ח השבועית להתפתחויות המדאיגות במשבר החוב באירופה ולהאטה בכלכלת ארה"ב: "ההכרזה של מנהיגי פורום ה-G20 מסוף השבוע בלתי משכנעת. עד שלא נראה צעדים בוני אמון, המשקיעים ימשיכו להתנגד כתלות שלשום".
לפיכך, סבור אדמוני כי "כיוון שאנו לא רואים כל שיפור השבוע בכל נושא זה, הדולר צפוי להמשיך להתחזק מול רוב המטבעות בעולם, כולל אלו של המדינות המתפתחות".
החלטת הריבית
ועוד בזירה המקומית, נשוב להחלטת הריבית - אשר צפויה להתפרסם הערב, כאשר ניכר שלמרות החששות המתגברות ממיתון עולמי בצל חשש מחדלות פירעון אפשרית של יוון - סוברים בשוק ההון הישראלי כי הנגיד פישר דווקא יותיר את הריבית ללא שינוי, ברמה של 3.25% - כאשר כ-19 מתוך 21 אנליסטים בסקר "בלומברג", מעריכים כי הריבית תותר על כנה. רק שני בתי השקעות - בנק אוף אמריקה מריל לינץ' ודש ברוקראז', מעריכים כי בנק ישראל יוריד את הריבית לרמה של 3%. זאת, חרף העובדה כי בנק ישראל הוריד את תחזיות הצמיחה המקומית ביום ה' האחרון. (לסיפור המלא)
האירו עבר להתחזקות מול הדולר
בזירת המט"ח העולמית, האירו עבר להתחזק ונסחר מול הדולר על 1.353 דולרים לאירו במקביל לעליות שערים חדות בבורסות אירופה, בעוד מול הין נסחר המטבע האמריקני ברמה של 76.29 ין לדולר.
על היחלשות האירו משפיע בעיקר המשבר בגוש האירו ועתידה של יוון, אשר מתגברות החששות כי עלולה להכריז עוד החודש על חדלות פירעון - זאת, על רקע הדיווחים כי ייתכן והסיוע הפיננסי אשר צפוי להינתן לה, יידחה או יבוטל. בזירת המאקרו העולמית, צפוי להתפרסם בהמשך השבוע אומדן צמיחת התמ"ג בארה"ב לרבעון השלישי, אשר כאירוע מקדים לו ינאם יו"ר ה'פד' בן ברננקי באשר למצב כלכלת ארה"ב.
[לאתר המט"ח][לטבלת שערי חליפין]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.