חיים כצמן ודורי סגל ללא הפסקה - גזית גלוב והחברות הבנות דיווחו מיום שישי ועד בבוקר על שורה של עסקאות בהיקף מצטבר של כ-1 מיליארד דולר. "אנו הולכים על נכסים איכותיים ובמסה קריטית. יש היום הזדמנות לשפר את התיק הקיים ולמכור נכסים פחות טובים", אמר ל"גלובס" רוני סופר, מנכ"ל גזית גלוב . החברה מוכרת נכסים ב-473 מיליון דולר בארה"ב, קונה ב-223 מיליון דולר קנדי בקנדה ורוכשת ב-191 מיליון אירו בצ'כיה.
אקוויטי 1 האמריקנית, המוחזקת בשיעור של 34% ע"י גזית גלוב, חתמה אתמול על הסכם למכירת 36 נכסים תמורת כ-473 מיליון דולר לקרן נדל"ן של בלקסטון. 296 מיליון דולר יתקבלו במזומן והיתרה בגובה של 177 מיליון דולר משועבדים לטובת הבטחת הלוואות.
מרבית הנכסים ממוקמים באטלנטה, טמפה ואורלנדו ונכסים נוספים בצפון קרוליינה, דרום קרוליינה, אלבאמה, טנסי ומרילנד. גזית גלוב תיאלץ לרשום בגין העסקה הפסד של כ-15 מיליון שקל בגלל שהנכסים רשומים בשווי גבוה יותר בספריה.
רוני סופר אמר היום ל"גלובס" כי "התיק של גזית גלוב הולך ומשתדרג - יש היום הזדמנויות לקנות נכסים טובים עם פוטנציאל השבחה גבוה בסביבת ריבית נמוכה. כלכלת ארה"ב חטפה אמנם משבר לא קטן, אך כשהזמן עובר דברים מתחילים להתייצב ואפילו יש צמיחה. הסכין הנופלת נעצרה ועכשיו יש סלקטיביות בין המדינות כשבחלקן נרשמת התאוששות יותר מהירה, אך כל עוד שיעור האבטלה בשיעור של 9% ויותר ההתאוששות תהיה איטית. במדינות במצב יותר טוב וצפיפות אוכלוסייה יותר גדולה, תהיה צמיחה יותר מהירה. זה יכול לקחת שנתיים שלוש עד שהמשבר יעבור, אבל אנחנו בכל מקרה מנצלים הזדמנויות".
בצד המימושים בארה"ב, גזית גלוב מגדילה את הפורטפוליו בקנדה ובאירופה. FCR, המוחזקת בשיעור של 50% ע"י גזית גלוב, חתמה ביום שישי על עסקאות בהיקף של כ-223 מיליון דולר קנדי לרכישת נכסים מניבים וקרקעות צמודות וכן למכירת נכס ואטריום המוחזקת בשיעור של 31% ע"י גזית גלוב, השלימה את רכישת קניון פאלאס פלורה בפראג, צ'כיה, תמורת 191 מיליון אירו.
הקניון הוחזק בחלקים שווים על ידי אפי אירופה (מקבוצת אפריקה ישראל) ו-Rizeto-Avestus. השטח להשכרה במרכז המסחרי עומד על 37,600 מ"ר, הוא נבנה בשנת 2003 ומושכר בתפוסה של כ-100% עם הכנסות שנתיות של 12.9 מיליון אירו (העסקה משקפת תשואה של 6.7%). אפי אירופה, חברה בת של אפריקה נכסים תרשום בגין העסקה רווח של כ-36 מיליון שקל.
אבי ברזילי, מנכ"ל אפי אירופה: "אנחנו רוצים לעשות עוד הרבה קניונים כאלה - קנינו קרקע במקום שבאותה תקופה חשבו שאנו לא היינו מרוכזים באותו רגע וזה יצא פרויקט יוצא מן הכלל שעלה לנו 70 מיליון אירו. שנה וחצי לאחר הפתיחה נמכרו 50% לפי שווי של 120 מיליון אירו והיום מוכרים את החצי השני לפי שווי של 191 מיליון אירו. הקניון נפתח בשנת 2003. ב-9 שנים עשינו תשואה ממוצעת שנתי של 40% על הנכס. אנו רוצים לעשות עוד עסקאות כאלה וחלק מהעסקה ישמש למימון פרויקטים נוספים כולל בניית קניון נוסף ברומניה. יש לנו מזומנים ונדע להתמודד גם עם משבר וגם עם צמיחה".
בתוך כך אתמול מודי'ס העלתה את אופק הדירוג של אקוויטי וואן מיציב לחיובי וציינה לחיוב בין השאר את הנזילות הגבוהה, את הצמיחה היציבה ומיקוד הפעילות באזורי הליבה והשיפור ביחסים הפיננסים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.