משרד האוצר האמריקני מכר אתמול (ה') בהצלחה אג"ח ממשלתיות ל-7 שנים, בהיקף כולל של 29 מיליארד דולר. במהלך הגיוס הגיעו תשואות האג"ח המדוברות לרמה של 1.496% - שפל של כל הזמנים.
קבוצת הקונים הלא ישירים, שכללה מספר בנקים מרכזיים ברחבי העולם, רכשה 41.6% מהאג"ח שהוצעו - לעומת ממוצע של 46.8% בגיוסים קודמים. הקונים הישירים, אשר כללו מספר קרנות, רכשו 13.6% מהאג"ח שהוצעו - לעומת ממוצע של 10.5% בהנפקות קודמות.
אולם, הסיפור המרכזי כאמור הוא צניחת תשואות האג"ח בארה"ב לשפל - מה שנראה כבר חלק ממגמה תקופתית בכלכלה הגדולה בעולם: ב-22 לספטמבר הגיעו תשואות האג"ח ל-10 שנים לשפל כל הזמנים - 1.77%, לאחר שהתשואות כבר שברו שיא שלילי בשבועות האחרונים (כשירדו מתחת לרמה של 1.9%). ב-19 לספטמבר, גם התשואות על האג"ח לשנתיים רשמו שפל חדש - 0.12%.
למה זה קורה? העלייה במחירי האג"ח (והירידה הנגזרת התשואות) נובעת כנראה בעיקר מחשש המשקיעים מהתפתחויות שלילות מכיוון אירופה, שם הולכים וגוברים הסיכויים כי יוון תכריז על חדלות פירעון - ותגרור עימה את השווקים הגלובליים לטלטלה עזה, במהלכה מדינות נוספות (דוגמת איטליה וספרד) עלולות לפשוט רגל.
עקב כך המשקיעים, כך נראה, מבכרים "להתבצר" באג"ח הממשלתיות בארה"ב, הנחשבות עדיין לנכס בטוח - ולפיכך נהירה של משקיעים אליהן מעידה על פחד מכניסה למיתון וחשש מהמשך הירידות. כך, בחודש אוגוסט בלבד רשמו מחירי האג"ח של ממשלת ארה"ב עלייה של 2.8%, השיעור הגבוה ביותר מאז דצמבר 2008, לפי נתוני מריל לינץ'. תשואות האג"ח ל-10 שנים נפלו לבדן ב-0.57% באוגוסט.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.