ת"א ננעלה בירידות חדות; שטראוס צנחה כ-7%

החרדה בעולם מפני חדלות פירעון של יוון לא מתפוגגת ■ זיו סגל, המנתח הטכני של "גלובס": "המעו"ף נשאר במסלול של מגמת ירידה" ■ "אנחנו מושפעים, לצערנו, ממה שקורה באירופה ובארה"ב, וזה יזלוג אלינו"

יום המסחר (א') בבורסה באחד העם ננעל בירידות חדות בהמשך למגמה שלילית שאפיינה את כל יום המסחר. נזכיר כי המסחר נפתח בעיכוב קל (נוהל פתיחה אנגלית - עיכוב של מס' דקות בפתיחת המסחר עקב ירידות חדות של יותר מ-2.5% במדד המעו"ף). המשקיעים חזרו הבוקר מחופשת החג ופתחו את שנת המסחר תשע"ב בבורסת ת"א בירידות חדות, תוך שהם מגיבים להתרחשויות מעבר לים - המסחר בוול סטריט והזירה האירופאית הגועשת, כאשר החשש הגדול מחדלות פירעון ביוון לא מש מסדר היום וממשיך לבעבע ולטלטל את השווקים הגלובליים.

וול סטריט ננעלה ביום ו' האחרון את הרבעון הגרוע ביותר מאז אוקטובר 2008, בעת נפילת ליהמן ברדרס שגררה אחריה מיתון עולמי גדול, בסיכום הרבעון השלישי נפל מדד הדאו ג'ונס ב-12%. בת"א מגיבים היום לירידות החדות שנרשמו גם ביום ו' האחרון בוול סטריט שהסתכמו בכ-2.5%.

"ארה"ב בדרך למיתון; הממשלה או ה'פד' לא ימנעו זאת"

יוון ממתינה לאור ירוק: מנסה לגייס הסכם על הנתח הבא בסיוע

הפרלמנט הגרמני אישר את הרחבת קרן הסיוע ברוב עצום

לא נגמר: אילו מדינות עוד לא אישרו הרחבת קרן הסיוע?

כאמור, כמדי יום בתקופה האחרונה, עיני המשקיעים בת"א מכוונות גם היום לזירת השווקים הגלובליים, שם החרדה מיוון מסרבת להתפוגג. יוון ממשיכה לנהל שיחות עם נציגי הארגונים מהאיחוד האירופי וקרן המטבע הבינלאומית במטרה לשכנע אותם כי היא עומדת בתנאים הדרושים לקבלת הנתח הבא בסיוע העומד על 8 מיליארד אירו. ללא האישור על החלק הבא בסיוע, הקופה היוונית תיוותר בלי כסף כבר באמצע החודש.

ביום חמישי המשקיעים נשמו מעט לרווחה כאשר אושרה הרחבת קרן הסיוע לאירופאית בגרמניה - הכלכלה הגדולה באירופה אישרה את הגדלת חלקה בסיוע לקרן החילוץ. למרות הבשורה החיובית, צפירת הרגעה בשווקים רחוקה מאוד מאוזני המשקיעים והאווירה עדיין לא מעודדת - בסוף השבוע נרשמו ירידות חדות באירופה על רקע התנגדותה של סלובקיה להשתתף במימון הרחבתה של קרן החילוץ.

יו"ר הרשות לניירות ערך אמר בסוף השבוע בריאיון ל"גלובס" כי "המשבר היה פה כל הזמן, מאז 2007-2008, רק שהיה סוג של אופוריה בשוק ובשוק האג"ח בפרט. עם זאת, צריך לזכור שאנחנו בישראל במצב יחסית טוב. בהשוואה לעולם האבטלה בארץ נמוכה, התקציב יחסית מרוסן, יש לנו כלים מוניטריים ופיסקאליים שאין למדינות אחרות. ובכל זאת, אנחנו מושפעים, לצערנו, ממה שקורה באירופה ובארה"ב, וזה יזלוג אלינו".

עוד הוסיף האוזר "חדלות הפירעון האפשרית ביוון ואולי במדינות אחרות, והורדת הדירוג של איטליה וארה"ב ומדינות אחרות, ישפיעו עלינו ללא ספק. גם משבר גיאופוליטי ישפיע על המשק הישראלי. הנפילות שרואים בבורסה הם סימן לחששות על רקע הדיונים באו"ם והמחלוקות שלנו עם טורקיה ועוד. זה בא לידי ביטוי גם בכל מדדי הפחד שהגיעו לגבהים שמתחילים להיות דומים למה שראינו בשיא המשבר ב-2008. על הרקע הזה, צריך להיערך למשבר" (לסיפור המלא).

"כל עוד המעו"ף לא מעל 1,085 - זוהי מגמת ירידה"

המנתח הטכני של "גלובס", זיו סגל, מעריך כי מדד המעו"ף נשאר במסלול של מגמת ירידה "תל אביב 25 לא חצה את רמת ההתנגדות 1,085, שמבוססת על אמידת יעדים בשיטת יחסי פיבונאצ'י, המשמעות היא שהוא נשאר במסלול של מגמת ירידה". עוד מוסיף סגל, "רמות המבחן מלמטה הן 1,060 ו-1,030. מהלך מתחת לכל אחת מהן יעלה את ההסתברות למגמת ירידה, מהלך מעל 1,085 יחשב סימן שורי משמעותי", מעריך.

"האזור 1,060-1,085 מייצג לפיכך את הקונפליקט בין אלו שרואים מציאות וקונים מעל 1,060 נקודות ובין אלו שחוזים שחורות ומוכרים מתחת ל-1,085", להערכת המנתח הטכני של "גלובס". "יציאה מהאזור הזה תלמד מי דומיננטי והשוק אמור יהיה לנוע בכיוון הדומיננטיות. חובת ההוכחה היא על הקונים ועד שתל אביב 25 לא עולה מעל 1,085, נכון לנתוני המסחר מיום שלישי, המגמה היא מגמת ירידה. בוודאי שכך אם ירד מתחת ל-1,060", מעריך סגל.

"רמת התנודתיות תמשיך להיות גבוהה"

בארץ הזירה הגיאו פוליטית עשויה להעיב גם היא על השוק המקומי ובנוסף המחאה החברתית המרימה שוב את ראשה בעקבות מסקנות ועדת טרכטנברג, עשויה גם היא להעיב. נציין כי המלצות ועדת טרכטנברג צפויות לעבור לאישור הממשלה ביום שני.

כלכלני בנק הפועלים העריכו בסקירתם השבועית כי עלייה ברמת אי הוודאות בשוקי ההון, בחודשים ובעיקר בשבועות האחרונים, הובילה לעלייה משמעותית ברמת הסיכון. "ההדרדרות הכלכלית באירופה וארה"ב, התרבות סימני ההאטה במשק המקומי והגלובלי, ההסלמה במצב הגיאופוליטי באזורינו והמחאה החברתית, שככל הנראה תימשך חרף פרסום המלצות ועדת טרכטנברג, יוסיפו ויעיבו על השווקים", מעריכים בבנק הפועלים. "אנו מעריכים כי רמת התנודתיות תמשיך להיות גבוהה, וירידות שערים נוספות תיתכנה", מציינים בבנק הפועלים.

קבוצת אידיבי במוקד; כיל צנחה, טבע עלתה

שטראוס בלטה היום כאשר ברקע המתחרה תנובה יצאה בהודעה דרמטית עם התפטרות היו"ר, זהבית כהן, וההודעהעל הורדת מחירים. שטראוס פרסמה כי בכוונתה להוריד מחירי מוצרים בסיסיים בכ-12%. (לסיפור המלא)

השותפות בקידוח "לוויתן" דלק קידוחים , רציו , אבנר ריכזו עניין לאחר שחברת הקידוח האמריקנית נובל אנרג'י פרסמה אתמול את תוכניות הקידוח שלה לשלוש אסדות הקידוח המרכזיות אותן היא מפעילה באזור אגן הים התיכון, כאשר היא צפוייה לשלוח את האסדה אנסקו 5006 לתיקונים ולהסיט את האסדה סדקו אקספרס לקידוח "לוויתן 3", כפי שנחשף ב"גלובס".

קבוצת אידיבי אחזקות עמדה במוקד, לאחר שהודיעה בערב החג לבורסה כי היא בוחנת שינויים מבניים בקבוצה. הקבוצה שבשליטת נוחי דנקנר, בוחנת אפשרות ביצוע מיזוגים בין אידיבי אחזקות, אידיבי פיתוח, כור דיסקונט השקעות .

חברת כלל תעשיות מקבוצת IDB הודיעה היום לבורסה כי החברה הבת שלה כלל ביוטכנולוגיה השלימה את עסקת קיורטק, עליה דיווחה לראשונה ב-13 בספטמבר. עם השלמת העסקה, כלל תעשיות מחזיקה בכ-12% ממניות קיורטק וטבע מחזיקה ב-78%. השווי ההוגן של הזכויות הנובעות לכלל מקיורטק הינו בין 400 ל-540 מיליון שקל - מטבע עצמה ומזכויות לקבלת תמלוגים ממכירת מוצרי קיורטק שנרכשו בעבר.

מניות כיל והחברה לישראל הגיבו לצניחות במניות הדשנים והאגרו-כימיה ביום שישי בניו-יורק, שאיבדו גובה על רקע ירידות חדות במחירי הסחורות החקלאיות.

טבע רשמה עלייה חדה לאחר שחזרה למסחר עם פער חיובי של כ-3.3% לאחר שעלתה בסוף השבוע במסחר האמריקני. המניה צפויה לרכז עניין לאחר שהחברה ופרוקטר אנד גמבל קיבלו בסוף השבוע את אישור הנציבות האירופאית להגבלים עסקיים לשיתוף הפעולה ביניהן. בהודעת הנציבות האירופאית נאמר כי "שיתוף הפעולה לא יגרום לפגיעה בתחרותיות כי גם לאחריו עדיין תישמר רמת תחרות גבוהה בשווקים הרלוונטים".

מניות הבנקים רשמו ירידות חדות על רקע הטלטלה בשווקים והחששות ממיתון עולמי נוסף. נציין את לאומי ופועלים .

אפי פיתוח, זרוע ההשקעות של אפריקה ישראל ברוסיה והחברה הבת (63.7%), השלימה בסוף השבוע את רכישת מלוא הזכויות בקניון AFIMALL במוסקבה, ומחזיקה כעת במלוא הזכויות (100%) בקניון. כך דיווחה הבוקר (א') אפריקה לבורסה. אפי פיתוח שילמה עבור 25% מהזכויות הנותרות בקניון כ-5 מיליארד רובל או כ-157 מיליון דולר.

מזור רובוטיקה רשמה עלייה חדה לאחר שהחברה דיווחה על מכירות ראשונות של מערכת ה-Renaissance במחירי שיא של מעל 700 אלף דולר בממוצע למערכת, בגרמניה ובארה"ב.

[לפורטל הפיננסי][לאתר המעו"ף][לאתר האג"ח]