ייצור חשמל מסולר במקום מגז טבעי עלה למשק הישראלי כ-10 מיליון שקל ליום בממוצע בקיץ האחרון - כך לפי נתונים שמפרסם היום (א') משרד התשתיות. כך לדוגמא, בחודשים יולי-אוגוסט 2011, הייתה עלות ייצור החשמל יקרה יותר בכ-600 מיליון שקל בשל צריכה עודפת של כ-142 אלף טון סולר לעומת אשתקד.
לפי הנתונים של משרד התשתיות, ב-8 החודשים הראשונים של שנת 2011 גדלה צריכת הסולר לייצור חשמל ב-103% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד - כשהסיבה העיקרית לגידול הינה הפסקות הזרמת הגז הטבעי ממצרים לישראל. בחודשים מארס, אפריל, יולי ואוגוסט 2011 גדלה צריכת הסולר לייצור חשמל ב-382%, 212%, 424% ו-78% בהתאמה.
נזכיר, כי במהלך 2011 התרחשו שתי הפסקות בהזרמת הגז הטבעי בקו ההולכה ממצרים לישראל (מ-5.2 עד 15.3, וב-27.4 עד 10.6), במהלך חודש יולי אירעו שתי חבלות נוספות בקו ואספקת הגז הופסקה לחלוטין.
שר התשתיות עוזי לנדאו: "הנתונים מחדדים את הצורך של ישראל להבטיח את עצמאותה האנרגטית - זוהי מטרה מרכזית אותה הצבנו לעצמנו. מדינת ישראל היא אי אנרגטי, ועליה לסמוך בראש ובראשונה על עצמה. אני שב וקורא לכל הגורמים במשק לתת כתף ולסייע במאמצינו בתחומים השונים על מנת להשיג את היעד. הקמת המצוף הימי לקליטת גז נוזלי, זירוז הקמת מערכת הולכת הגז מהים ליבשה וקידום נמרץ של ייצור חשמל מאנרגיות מתחדשות הם שיאפשרו את הביטחון האנרגטי הדרוש לפיתוח המשק הישראלי".
עלות הסולר נעה סביב 125 שקל ל-MMBTU (יחידות אנרגיה), בעוד שעלות גז טבעי נעה סביב 20 ש'ל ל-MMBTU. שימוש בסולר לייצור חשמל במקום גז טבעי גורר עלות עודפת של כ-4,250 שקל לכל טון סולר, כיוון שטון סולר שווה לערך לכ-40.5 MMBTU.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.