ארבע שנים לאחר שרכש את השליטה בגמול השקעות לפי שווי חברה של 630 מיליון שקל, מכניס ליאון רקנאטי שותף חדש ,רו"ח יצחק גוילי, הרוכש ממנו 25.2% לפי שווי של 24 מיליון שקל (פרמיה של 14% מעל מחיר השוק) תמורת 6 מיליון שקל. רקאנטי מחזיק כיום ב-50.4% ממניות החברה ויישאר לאחר העסקה עם מחצית מהמניות.
גוילי ישלם חלק מהסכום עם השלמת העסקה ואת יתרתו עד ספטמבר 2013 או כאשר שווי השוק של גמול יגיע ל-100 מיליון שקל - המוקדם מבין השניים. בנוסף, סוכם בין הצדדים כי גוילי ישלם תמורת המניות סכום נוסף של עד 14 מיליון שקל נוספים, וזאת בהתקיים אבני דרך מסוימות שנקבעו בין הצדדים והמתייחסות לשוויה העתידי של החברה בבורסה. כמו כן, הצדדים חתמו על הסכם לשליטה משותפת.
במסגרת ההסכם ניתנה לרו"ח גוילי אופציה לרכישת יתרת האחזקות של רקנאטי בגמול, באופן שיגדיל את אחזקותיו של גוילי בחברה לכ-50.4%, וזאת בתנאים דומים לרכישת האחזקה הראשונית בחברה. האופציה הוגבלה ל-12 חודשים ממועד השלמת העסקה ובמידה ולא תמומש, רשאי רקנאטי לרכוש את מניות גמול השקעות בחזרה תמורת 3.5 מיליון שקל וכן כל התשלומים ששולמו לה ע"י הרוכש עד לפקיעת האופציה. בנוסף, התחייבה הרוכשת לא למכור את מניות חברת גמול עד תום תקופת האופציה או עד מימושה.
רו"ח גוילי מסר היום "אני שמח להצטרף כשותף לליאון רקנאטי בשליטה בגמול השקעות בה אני רואה פלטפורמה ותיקה ומוערכת, בעלת שם טוב והנהלה מצוינת לפעילות בתחום הנדל"ן ובתחומים נוספים".
באוקטובר 2007 חתמה קבוצה בראשות ליאון רקנאטי הכוללת את יצחק חממי, מרדכי קרת ואיריס שוורץ, על העסקה לרכישת השליטה בגמול השקעות מידי אייל יונה (אחיו של בועז יונה שנכנס לכלא בעקבות פרשת חפציבה) בפרמיה של 110% על המחיר בבורסה באותה תקופה.
העסקה הושלמה בתחילת 2008 וכבר בשנת 2009 הגיעה החברה להסדר חוב גדול שכלל 450 מיליון שקל. לאחר מכן הונפקה אג"ח חדשה (אג"ח ב') בהיקף חוב פארי של כ-174 מיליון שקל נסחרת היום בתשואה של 14%. על פי הסדר החוב רקנאטי יכול להכניס שותף, אך להישאר בעל שליטה.
אייל יונה אמר בזמנו ל"גלובס" כי "יש ימים שמרגישים שזה נכון למכור. קיבלתי מחיר הוגן ואני מאמין שבהובלה של רקנאטי ה-10% שלי בגמול יהיו שווים יותר מה-63% שאני מחזיק כיום. החברה הזו סבלה מדיסקאונט מסיבות שונות אני מקווה שעכשיו זה ייפסק". מאז יונה כבר מכר את מלוא מניותיו בחברה.
גמול השקעות עוסקת היום בפעילות נדל"ן בישראל (באמצעות החברה הבת גמול נדל"ן) ובחו"ל. לגמול נדל"ן יש היום שלושה פרויקטים בולטים ביהוד, פתח תקווה ובנתניה. סיימה את המחצית הראשונה של השנה עם הכנסות של 126 מיליון שקל, אך בשורה התחתונה נרשם הפסד של כ-25 מיליון שקל, בהמשך להפסד של 42 מיליון שקל ב-2010 כולה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.