8 שנים לאחר שהוקמה, נמכרת חברת סטרלינג לענקית האלקטרוניקה מיפן - פנסוניק - תמורת 11 מיליון דולר. סטרלינג, הנמצאת בשליטת החברות אלרון ורפאל, פיתחה מערכות אנטנה לתקשורת באמצעות לוויינים המאפשרת העברת נתונים בפס רחב. החברה התקשרה במספר הסכמים בשנים האחרונות, אך לא הצליחה לבצע ולו עסקה משמעותית אחת. פנסוניק היא מובילה בתחום של בידור תעופה.
סטרלינג צברה הפסד של יותר מ-60 מיליון דולר מאז הקמתה, אך למרות מצבה הקשה, קבוצת אי.די.בי תומכות בה והחברה התחייבה לשלם את מלוא החוב למחזיקי האג"ח, העומד על כ-20 מיליון שקל. הנפקת סטרלינג הצליחה בשנת 2007, בין השאר בזכות תמיכה נלהבת שקיבלה מה"בית", כלל פיננסים, גם כן מקבוצת אי.די.בי.
סטרלינג הוקמה בשנת 2003 ופיתחה טכנולוגיה של אנטנות לאינטרנט למטוסים. את החברה ניסו להוביל לאקזיט מיכה לורנס ויצחק לבני שכיהנו בתפקיד המנכ"ל ודוד רובין, דן חלוץ (הרמטכ"ל לשעבר) ושמעון אקהאוז שכיהנו בתפקיד היו"ר. עליהם פיקח אריה מינטקביץ' שמונה בשנת 2007 ליו"ר אלרון במקום עמי אראל, והוא זה שהוביל את ההנפקה האומללה של החברה בבורסה.
סטרלינג הגיעה בשיאה למצבת של כ-30 עובדים ביקנעם ועם קצת יותר מזל יתכן והייתה זוכה להצלחה. לפני כ-10 שנים חברת בואינג התחילה להיכנס לתחום של אינטרנט לווייני, אך בשנת 2005 מונה מנכ"ל חדש לחברת התעופה האמריקנית שהחליט לסיים את הפרויקט. סטרלינג שפיתחה מוצרים לבואינג, גילתה פתאום שאין לה אף לקוח משמעותי.
התקוות שמשהו ייכנס לנעלים של בואינג לא קרו ולהיפך, חברה אמריקנית בנתה מערך תקשורת של אוויר-קרקע והצליחה למכור את מוצריה כמעט לכל חברות התעופה האמריקניות - היכן שיש אנטנות פיסיות על הקרקע. סטרלינג נשארה ללא לקוחות ומסתבר שגם המעטים שנותרו לא כל כך מרוצים - בחודש שעבר הועלו טענות מצד לקוח מאסיה נגד החברה והוא שוקל להגיש נגדה תביעה בהיקף של 6 מיליון דולר.
למרות הכישלון הגדול של סטרלינג וההפסדים הגדולים שיצרה לחברת אלרון (כולל חשיפה של עשרות מיליוני שקלים היום בגין הלוואות), זה לא מנע מהענקת שורה ארוכה של בונוסים שמנים ליו"ר אלרון, אריה מינטקביץ'. שערוריית השכר המנופח באה לידי ביטוי ביתר שאת גם בקרב מנהלי סטרלינג שזכו לאורך השנים במשכורות גבוהות במיוחד, לעיתים עבור משרה חלקית, כך למשל השתכר שמעון אקהאוז 360 אלף שקל בשנה עבור יום עבודה בשבוע.
אפילו בימיה האחרונים המשיכה סטרלינג את המסורת שהשרתה עליה אלרון, ובחודש אוגוסט ועדת הביקורת ודירקטוריון החברה אישרו תכנית תגמול חד פעמית לעובדי החברה. אחד ההסברים: " אימוץ תוכנית לשימור עובדי החברה וזאת על מנת למנוע מצב בו עובדי מפתח של החברה יבקשו לעזוב אותה". כך למשל אושר מענק של 550 אלף שקל למנכ"ל החברה יצחק לבני. שבועיים לאחר מכן סיים לבני את כהונתו.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.