אסטרטגים בוול סטריט טוענים כי מדד S&P 500 בדרך לגל עליות החד ביותר מאז 1998 - עלייה של 14% ברבעון הנוכחי לרמה של 1,300 נקודות. כך עולה מסקר שערכה סוכנות בלומברג. הסקר נערך בקרב 12 אסטרטגים שסיפקו תחזיות למדד.
אם להיות מדויקים, הפעם היחידה ב-13 השנים האחרונות שהאסטרטגים היו כה שוריים על ה-S&P 500 הייתה באוקטובר 2008, אז הם ציפו לעלייה של 27% במדד ברבעון הרביעי של 2008 ובפועל המדד נפל ב-18%. היה זה הרבעון שלאחר קריסת ליהמן ברדרס.
אנליסטים מגופים גדולים ומוערכים כמו אופנהיימר, UBS וברקליס מעריכים שוול סטריט תתאושש מנפילה של 19% מאז אפריל, תוך שהם מניחים שקובעי המדיניות יעשו הכל כדי למנוע פשיטת רגל הרסנית של יוון. הם גם מעריכים שהרווח המצרפי של החברות ב-S&P 500 יטפס ל-95.85 דולר למניה השנה.
יש לציין כי האנליסטים חתכו את התחזיות שלהם למדד S&P 500 בחודשיים האחרונים, מרמה של 1,401 נקודות לסוף 2011 לרמה של 1,300 נקודות.
"המשקיעים כה דוביים עד שהם מתעלמים מנתוני מאקרו טובים", אמר לבלומברג בריאן בלסקי מאופנהיימר. "בסופו של דבר, נתונים כלכליים מניעים מניות".
לאחרונה פורסמו מספר נתונים כלכליים טובים בארה"ב, כמו למשל סקר ה-ADP שהעיד על יצירה של יותר מ-90 אלף משרות חדשות במגזר הפרטי בספטמבר (בשוק ציפו לכ-70 אלף משרות בלבד), או מדד מנהלי הרכש במגזר השירותים שעלה ל-53 נקודות - מעבר לציפיות המוקדמות.
אך השאלה הגדולה היא האם יצוץ לפתע תרחיש בסגנון "הברבור השחור", כמו למשל פשיטת רגל של יוון שתיצור אפקט דומינו באירופה, משבר אשראי עולמי ומפולת כמו ב-2008. על שאלה זו איש אינו יכול לענות כעת, אך אסטרטגים בוול סטריט מסרבים להאמין כעת בתרחיש הקיצוני הזה.
"לא יהיו פה תרחישי אימים", אומר ג'ונתן גולוב מ-UBS. "יש באירופה 17 מדינות שמתאמות ביניהן מהלכים; זה מסובך, אבל זה לא אומר שאי אפשר להגיע לתוצאות".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.