חודשיים לאחר שרמי לוי ושותפו האוסטרלי, קוין ברמייסטר, הודיעו שהם חוזרים בהם מכוונתם לרכוש את חברת דיגל, ממשיכים תושבי השכונה להילחם על צביונה היהודי. לאחרונה החלה תופעה של השכרת דירות לאנשי או"ם, והתושבים בפרויקט אינם מרוצים מביקורים של חלק מהאורחים שלהם - שלחו מכתב לאו"ם ובו תלונה כי "ביקורי חבריכם הערבים - סיכון בטחוני".
המגזר הדתי לאומי סיכל בשנה האחרונה את תכניתו של איש העסקים בשאר אלמסרי לרכוש את השליטה בחברת דיגל, הנמצאת בשליטת יהודה לוי, ותמכו בהצעתם של לוי וברמייסטר שכללה השקעה של 123 מיליון שקל, כאשר מחזיקי האג"ח של החברה היו אמורים לקבל 60% מהיקף האג"ח שבידיהם, העומד על כ-60 מיליון שקל (36 מיליון שקל) במזומן.
כעת נותרו התושבים בחוסר וודאות נוכח היעדר בעל שליטה של ממש בחברת דיגל, שיזמה את הפרויקט, והם מפנים את מרצם לשימור הצביון היהודי של השכונה. בפנייתם לאו"ם ציינו כי "ככל שאנו שמחים בהכרת האו"ם בישוב היהודי המתפתח באזור זה בירושלים ובקשתם להצטרף לקהילה, נוצרת בעיה קשה ופגיעה בביטחון התושבים. לאותם אנשי או"ם יש חברים ערבים תושבי האזור או מרחוק והם מארחים אותם בשכונה, ללא כל ביקורת ביטחונית לזיהויים ולבדיקת מטענם".
דיגל נקלעה למשבר והיקף החובות שלה עומד על 160 מיליון שקל, מהם כ-80 מיליון שקל לבנק לאומי, המחזיק בשעבוד שוטף על נכסי החברה. המניה מושעית מהמסחר בבורסה מתחילת השנה כיוון שעדיין לא פרסמה את התוצאות של ספטמבר 2010. הנכס היחידי של דיגל הנו פרויקט "נוף ציון" שהוקם במזרח ירושלים, בסמוך לכפר ג'בל מוכאבר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.