"ב-1978 הקמתי עם חברים את עיתון 'מוניטין'. חברי ארנון אורבך הדפיס את העיתון. הפכתי מאחד המשקיעים ליועץ המשפטי של 'מוניטין' וכתבתי ביקורות קולנוע. העורך היה אדם ברוך, והסגן רון מיברג. העיתון הודפס על נייר כרומו והקדים את זמנו. כתבו בו טובי העיתונאים: נחום ברנע, אמנון אברמוביץ', ניבה לניר, אורי דן, דן בן-אמוץ, רן אדליסט. שם הכרתי את חיים בר-און, מנהל העיתון, וזה התפתח לידידות אמיצה".
כך מספר בשיחה עם "גלובס" עו"ד יורם מושקט, בעל משרד לדיני תקשורת, לשון הרע וזכויות יוצרים, המשמש בין היתר כיועץ המשפטי של "גלובס".
"ב-1984, כש'מוניטין' דעך, רכשנו את 'גלובס', תוך מאבק משפטי עם דוד בלאס, מבעלי העיתון", אומר מושקט. "לא אני ולא בר-און הבנו את חשיבותו של עיתון כלכלי, ומי שעמד על רכישתו היה דווקא מיקי אלבין ז"ל, שהבין בשוק ההון.
"'גלובס' ידע מאבקים רבים, ביניהם ב'טלגרף' של שרם וטיומקין, שברבות הימים הודה שהוקם כדי להוות משקל-נגד ליואב יצחק, שכתב ב'גלובס' נגד קבוצת דברת-שרם.
"הוצאנו את 'כספים' ואת עיתון הנוער 'חמצן'; אחר-כך הגיע 'אנשים' שערך רינו צרור. 'העולם הזה' הפך ל'שישי', שגם אותו צרור ערך, והקבוצה השקיעה 50% מול שוקן ב'חדשות'".
התיקון לחוק איסור לשון הרע
"הייתי נוכח בוועדת חוקה חוק ומשפט כצופה בדיון בתיקון לחוק איסור לשון הרע, שנערך לקראת ההצבעה בוועדה", מספר מושקט. "נחרדתי כשראיתי כיצד היו"ר, עו"ד דוד רותם, לא מקשיב לנציגי משרד המשפטים, שהציעו לדחות את ההצבעה מאחר שאין מסד נתונים לגבי הצורך בהצעת החוק.
"אם ההצעה - להחמיר באופן משמעותי את ההוראות המאפשרות פסיקת פיצוי בתביעות דיבה, בלי שהתובע יצטרך להוכיח שנגרם לו נזק (על-פי ההצעה, גובה הפיצויים צפוי לעלות מ-50 אלף שקל ל-300 אלף שקל) - תעבור בקריאה שנייה ושלישית, ובתי המשפט, חלילה, ילכו עם החוק החדש כמשמעותו הדווקנית, זה עלול להביא לסגירה של אמצעי תקשורת ולהטיל מורא כבד על עיתונאים, שיפחדו לספק תחקירים מפחד של תביעות ענק, וירוצו לקבל תגובות על כל ידיעה, לצורך או שלא לצורך. כי בחוק, אם אתה לא נותן את מלוא התגובה, אתה מסתכן בקנס של 1.5 מיליון שקל".
לדברי מושקט, "הטעות של אותם חברי כנסת היא שכשהם יימצאו באופוזיציה ויצטרכו את התקשורת כדי לבקר את השלטון, הם ימצאו לצדם תקשורת מפוחדת, הדואגת וחוששת מכל בעל הון, פוליטיקאי או בעל שררה שיאיים בתביעה.
"עם זאת, צריך לראות את הצד השני של המטבע: בהרצאות לעיתונאים, אני אומר להם 'כשאתה כותב, תחשוב שאתה כותב על אימא שלך - האם היית מוכן לפגוע באותו אדם? או שהיית כותב את הדברים, ואפילו הם חמורים, תוך בדיקה מדוקדקת של העובדות ומתן כבוד ראוי'".
הראיון המלא עם עו"ד יורם מושקט - במהדורה המודפסת של "גלובס הערב".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.