סימני גז בקידוח "דולפין 1": השותפות ברישיונות "לוויתן" מדווחות כי קידוח האקספלורציה הנערך ברישיון "חנה" העלה סימנים מובהקים להימצאות מאגר גז. עם הצלחת הקידוח ישלימו נובל אנרג'י ושותפתה קבוצת דלק רצף של שש תגליות רצופות בקידוחי ימיים לחופי ישראל שהחל ב-1999 עם תגלית "נועה", ונמשך עם מרי-B (בשנת 2000), "תמר" ו"דלית" (2008) ו"לוויתן" (2010). גם רציו שותפה ב"דולפין".
ואולם, הפעם מדובר במאגר קטן יחסית. לפי האומדנים המוקדמים היקפו אינו עולה על 0.55 טריליון רגל מעוקב (TCF) שהם כ-15.7 מיליארד מטר מעוקב (BCM), כלומר כמחצית ממאגר מרי-B המספק לישראל גז מאז 2004. "דולפין 1" הוא הראשון והמבטיח ביותר מבין שלושה מבנים סמוכים הנמצאים בשטח רישיון חנה.
המבנה נמצא בעומק של כ-6,000 מטרים שמותכם עומק מים של 1,560 מטרים בשכבה הגיאולוגית רוויית התגליות המכונה "חולות תמר". הזכויות על המאגר המרוחק כ-110 קילומטרים מחופי ישראל מוחזקות בידי נובל אנרג'י (39.66%), דלק קידוחים (22.67%), אבנר (22.67%) ורציו (15%).
ההחלטה על הפקת גז מהמאגר והקביעה האם מדובר בתגלית מסחרית מותנות עדיין במספר גורמים לא ידועים ובהם תוצאות מבחני ההפקה ועלות הפיתוח. עלות הקידוח ללא מבחני הפקה נאמדת ב-51 מיליון דולר.
קידוח דולפין 1 בוצע בשני שלבים. הראשון באמצעות אסדת סדקו אקספרס, בוצע במהלך ספטמבר. השני באמצעות אסדת אנסקו 5006 (לשעבר נורת' אמריקה) של חברת פרייד החל באוקטובר והוא צפוי להסתיים בדצמבר. מעניין לציין כי התגלית באה לאחר החלפת שמה של האסדה ולאחר סדרת תקלות ממושכת שאירעה בה במהלך קידוחי האימות ב"לוויתן".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.