סופינובה ואריק בנחמו מגייסים קרן חדשה בהיקף 200 מיליון דולר

המשקיע והיזם בנחמו מכהן כשותף בקרן ההון סיכון האמריקנית שמנהלת 1.25 מיליארד דולר ומגלה עניין מחודש בחברות היי-טק ישראליות ■ תהליך הגיוס, שיושלם תוך חודשים ספורים, לא צפוי להיתקל בקשיים

בשעה שההון הפנוי להשקעה בקרנות ההון סיכון הישראליות הולך ומצטמק, קרנות זרות מגלות עניין מחודש בהיי-טק הישראלי. Sofinnova Ventures האמריקנית מגייסת קרן חדשה בהיקף של 200 מיליון דולר להשקעה בחברות סטארט-אפ ישראליות ואמריקניות.

נציגי סופינובה ביקרו בשבוע שעבר בישראל, וערכו פגישות עם משקיעים מוסדיים ישראלים במטרה לשכנע אותם להשקיע. כך נודע ל"גלובס".

אריק בנחמו, יהודי ממוצא צרפתי, הוא מוותיקי סיליקון ואלי, יזם סדרתי וסופר-אנג'ל ידוע בעולם. הוא מכהן כשותף בסופינובה, וביקר בישראל יחד עם המשלחת של הקרן כדי לסייע במאמצי גיוס ההון.

בנחמו כבר השקיע בחברות סטארט-אפ מקומיות רבות, והוא זה שיוביל את ההשקעות בחברות ישראליות, לאחר שגיוס הקרן יושלם. שלא כמו קרנות ישראליות שמתקשות לגייס קרנות המשך, תהליך גיוס ההון לקרן החדשה של סופינובה לא צפוי להיתקל בקשיים, ובוודאי יושלם בתוך כמה חודשים.

אריק בנחמו לא הגיב על הידיעה.

סופינובה היא קרן הון סיכון ותיקה ומבוססת בסיליקון ואלי, שהוקמה בשנת 1974. היא מנהלת נכסים בשווי של 1.25 מיליארד דולר, ומשקיעה בחברות בתחומי ה-IT ומדעי החיים.

לפני כחודש השלימה סופינובה גיוס קרן שמיועדת להשקעות בחברות מדעי החיים בארה"ב, בהיקף של 440 מיליון דולר. לסופינובה האמריקנית יש אחות אירופית, קרן סופינובה צרפת, ששמה Sofinova partners.

בלי ביוטק ישראלי

עד היום סופינובה כמעט שלא השקיעה בחברות ישראליות. ההשקעה היחידה נעשתה בידי הקרן האמריקנית בחברת ConteXtream, שמפתחת מוצרים שמאפשרים העברת תוכני מדיה למפעלי רשתות. אריק בנחמו השקיע בחברה גם כמשקיע פרטי.

כעת, כך נראה, הקרן מבקשת לשנות את האסטרטגיה שלה ולהשקיע באופן ממוסד בחברות סטארט-אפ ישראליות. ככל הנראה, הקרן החדשה לא תשקיע בחברות מדעי החיים בישראל, אלא בחברות IT, תקשורת, מובייל, תוכנה ומדיה דיגיטלית בלבד.

בנחמו היה שותף בשנות ה-80 בהקמת חברת Bridge Communications עד שהתמזגה עם תאגיד התקשורת com3. הוא כיהן כמנכ"ל וכיו"ר ב-3com עד שהחברה נמכר ל-HP באפריל 2010. במקביל שימש יו"ר ומנכ"ל חברת התקשורת פאלם בין השנים 1999 ל-2007.

כיום, בנחמו הוא מרצה מבוקש, משקיע פרטי ושותף בקרן סופינובה. במקביל, הוא מנהל קרן פרטית בהיקף של 25 מיליון דולר בשם Benhamou Global Ventures, שהוקמה בשנת 2003. הקרן השקיעה עד היום בשמונה חברות טכנולוגיה ישראליות.

נוסף על שלל עיסוקיו, בנחמו מכהן כיו"ר חברת המוליכים למחצה Cypress, וחבר במועצת המנהלים של רילנטוורק.

הקשר של בנחמו לתעשיית ההיי-טק הישראלית הוא קשר הדוק. במשך השנים הוא הקפיד להיות מעורה ולהשקיע בחברות ישראליות.

בנחמו ביצע כמה השקעות כאלו שהניבו לו פירות. למשל אטריקה שנרכשה בידי נוקיה תמורת 100 מיליון דולר; מייטופיה שנרכשה בשנה שעברה בידי 888 תמורת 10 מיליון דולר; וולטייר שנרכשה בידי מלנוקס תמורת 218 מיליון דולר; פינג'ן שנרכשה בידי m86 security תמורת 40 מיליון דולר; וגו נטוורקס שנמכרה ב-24 מיליון דולר לחברת נקסט וייב, חברה שמומנה בידי סופינובה בשנותיה הראשונות.

כיום בנחמו משקיע פעיל בחברות קונטקסטרים, My6sense ו-PureWave.