הדולר בשיא של חודש: עלה מעל 1% ליציג של 3.71 שקלים

המטבע האמריקני התחזק על רקע משבר החוב באירופה ■ הדרמה באיטליה אמש גרמה להתחזקות האירו מול הדולר ■ האטה באינפלציה בסין

המסחר במט"ח ננעל היום (ד') בהתחזקות משמעותית של הדולר מול השקל, כאשר המטבע האמריקני הוסיף לערכו מעט יותר מ-1% וננעל בשער יציג של 3.71 שקלים - רמות שיא מאז ה-6 באוקטובר. מנגד, האירו נסחר היום ביציבות יחסית מול השקל לשער יציג של 5.06 שקלים. בזירה העולמית הדולר נסחר ביציבות מול האירו ובשער של 1.36 דולר לאירו.

בחברת ATRADE מציינים כי היום לא צפויים להתפרסם נתוני מאקרו כלכליים ולכן השווקים הפיננסים ימשיכו להגיב לכל פיסת אינפורמציה שתזרום מכיוונה של אירופה: "נאומו של ברננקי היום הוא למעשה האירוע היחיד שירכז עניין. המשקיעים ינסו להבין מיו"ר הפד האם האופציה של תוכנית רכישה שלישית (QE3) ירדה מהפרק לאור נתוני המקרו החיוביים שהתפרסמו לאחרונה".

יוסי פריימן, מנכ"ל קבוצת פריקו, מציין כי "השקל עשוי להמשיך לנוע בטווח שערים צר כאשר חולשת האירו והמטבעות המרכזיים אל מול הדולר עשויה לתרום להתחזקות הדולר אל מול השקל. הודעת ברלסקוני על פרישתו עם אישרור הקיצוצים המשמעותיים בתקציב האיטלקי תרמו להתאוששות שוקי ההון אמש בארה"ב, אולם אי הוודאות באשר לקואלציה הצפויה באיטליה וביוון ממשיכה להעיב על המסחר".

הדרמה באיטליה אמש גרמה להתחזקות האירו מול הדולר: איטליה, הכלכלה השלישית בגודלה באירופה ועמוסת החובות, הובילה לעליות שערים בוול סטריט אמש ולהתחזקות המטבע האירופי לאחר שראש הממשלה ברלוסקוני הודיע על כוונתו להתפטר אחרי שתאושר תוכנית הצנע בפרלמנט. השווקים פירשו את ההודעה כבשורה טובה וחיובית מאוד שעשויה לבשר את תחילתו של פיתרון אמיתי למשבר החוב במדינה ובכלל זה לבעיות החוב של היבשת כולה. זאת, כאשר היום שבים המשקיעים לשלוח את המדדים המרכזיים לירידות חדות, על רקע עליית תשואות האג"ח האיטלקיות מעל רף ה-7%.

האטה באינפלציה בסין

בסין פורסמו הבוקר נתוני האינפלציה שהצביעו על האטה משמעותית, מדד המחירים לצרכן במדינה עלה 5.5% בלבד ב-12 החודשים האחרונים (אוקטובר 2011 - אוקטובר 2010). אף כי שלטונות סין חותרים לקצב אינפלציה של 4%, מדובר בקצב העלייה הנמוך ביותר בחמשת החודשים האחרונים.

"מדובר בחדשות טובות גם מבחינת שאר העולם, שדאג מאוד מאז החלה להינקט מדיניות מוניטארית ופיסיקאלית מרסנת בכלכלה השנייה בגודלה בעולם", מסביר רונן מנחם, כלכלן בנק מזרחי. עוד מעריך מנחם כי על רקע ההאטה בסחר חוץ העולמי, ירידה בקצב האינפלציה תקל על סין לפחת בקצב מהיר יותר את היואן. לצורך כך עשויה סין לרכוש, בין השאר, אג"ח נוספות של ממשלות אירופה ותסייע בכך ליבשת להתמודד עם המשבר החמור בו היא נתונה.

[לפורטל הפיננסי][לאתר המט"ח]