משבר החוב של אירופה הולך ומעמיק והחששות מסרבים להתפוגג, תשואות האג"ח של איטליה וספרד נוסקות והמדינות נדרשות ליישם צעדי צנע והנהגת רפורמות כדי להיאבק בחוב החובות העצומים של המדינות. על רקע משבר החוב נראה כי הכלכלנים אינם מוצאים את הדרך החוצה מהמשבר וסבורים כי מנהיגי אירופה עדיין לא התחילו לסלול את הדרך לפיתרון אמיתי. "תוכניות הצנע במדינות אירופה יהיו בעלות השפעה הרסנית על רמת החיים של התושבים", כך אמר כלכלן בכיר ל-CNBC היום.
"אנו כעת רואים עשור של אובדן סטנדרטים בסיסיים של רמת חיים במדינות אירופה, צעדי הצנע הם חלק מהפיתרון אך הם גם הולכים להעמיק את ההידרדרות", אמר ג'מס שג, כלכלן בכיר ב-Westpac. עוד הוסיף כי האזרחים עשויים להיות במצוקה גדולה בשל הצורך בהכנסות ממסים. "אירופה צריכה ללמוד מהטעויות שלה ולהבטיח שהיא יכולה להתגבר על המכשולים ולמזער נזקים, אין כל פיתרון קל לעשות זאת", הוסיף.
רוברט פרקר, יועץ בכיר בקרדיט סוויס תהה האם קיים בכלל איזשהו פיתרון למשבר החוב הנוכחי. "אפילו הדיברים על אופציית 'הבזוקה הגדולה' של אג"ח אירופאיות משותפות, לא תסייע". עוד הוסיף "נראה כי מאמצי המדינות למנוע התפשטות נכשלו וההתפשטות מגיעה אף לצרפת ולכלכלות נוספות ולצערי איני רואה שום דבר שיכול להדוף את הלחץ בשוק ההון", אמר.
כלכלן בכיר ב- HSBC, לייף אסקסן, הסכים עם הטענות הללו ואמר "ה'תוכנית הגדולה' של אירופה נראית כמו הפיאסקו של אירופה כיוון שחסרים פרטים, יש יישום איטי מידי ויש ספקות רבים מידי. "אנו לא יכולים רק לחכות לאיטליה או לספרד שיעשו את עבודתם, חייב להיות פיתרון רחב יותר", אמר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.