ירידות חדות בסיום המסחר בת"א; קבוצת דלק צנחה ב-8%

יניב פגוט: "הפעילים בשוק הופכים פסימיים מיום ליום" ■ שטף של דוחות: כיל, כלל תעשיות, גזית גלוב ובזן דיווחו

המסחר בבורסת ת"א התנהל היום (ב') משעות הבוקר בירידות חדות זה היום השני ברציפות, כאשר משבר החוב באירופה הוסיף להכביד על המשקיעים. ברקע, התנהל המסחר בבורסות אסיה ואירופה גם כן בירידות שערים חדות, בעוד גם החוזים העתידיים על מדדי וול סטריט אותתו על פתיחה אדומה לאחר שנודע אתמול כי "ועדת העל" האמריקנית לטיפול בתקציב, צפויה להכריז על כישלון בעבודתה. עוד השפיעה על הסנטימנט, הודעת הממשלה כי השימוע על החלטות "ועדת הריכוזיות" יתקיים בשבוע הבא כסדרו - במסגרתו ידונו בהמלצותיה, שצפויות להשפיע על יותר מ-30 חברות במדד ת"א 100 . בסיום סגר מדד ת"א 25 בנמוך היומי והשלים ירידה של יותר מ-5% ביומיים.

"השוק מגיב לעונת דוחות כספיים אנמית, והפסימיות בקרב הפעילים המקומיים גוברת", מסביר יניב פגוט, האסטרטג הראשי של קבוצת איילון. "איננו צופים שינוי מגמה בסנטימנט הפעילים בטווח הקרוב, וסבורים כי עונת הדוחות תמשיך להיות מאופיינת 'בעוד מאותו דבר'".

עוד מציין פגוט כי "ראוי לשים לב כי רובם המכריע של בעלי הבית בחברות המרכזיות במשק לא 'פותח את הארנק' ורוכש את מניותיהם החבוטות ומי שכן מבצע רכישות חוזרות מעדיף ברוב המקרים להתרכז ברכישה חוזרת של חוב. זה מלמד אותנו הן על רמת הנזילות המוגבלת של בעלי העניין הגדולים במשק, והן על העניין הכלכלי אשר הם מגלים במניות שלהם".

אבי מועלם, מנהל השקעות ראשי באלומות ספרינט, מציין כי "הסכנה של משבר חמור שיפרק את גוש האירו עדיין על הפרק. ל-ECB לא תהיה ברירה אלא להתערב בשוק ע"י קניית איגרות חוב או הדפסת כספים, דבר שיתמוך בהתחזקות הדולר מול האירו. מה שמדבר עכשיו זה הפסיכולוגיה של המשקיעים ולא הערך הכלכלי האמיתי של החברות וכל עוד לא מסתמן פתרון למשבר ולא יוצאות הודעות הרגעה, השווקים צפויים להתנהל בתנודתיות גבוהה".

דואגים מאירופה

במוקד המסחר כאמור, עמד עדיין משבר החוב באירופה. לאחר נסיקת התשואות על האג"ח ל-10 שנים של איטליה וספרד בשבוע שעבר (לרמה של 7%), מחפשים המשקיעים להיתלות השבוע בהודעות חיוביות המעידות על התקדמות קברניטי אירופה לקראת פיתרון המשבר.

ואולם, סוכנות דירוג האשראי מודי'ס שבה והזהירה את צרפת מהאפשרות להוריד את דירוג האשראי המושלם של המדינה. במודי'ס מציינים שהסיבה לאזהרה הנוכחית דומה לאזהרה הקודמת ונעוצה בעלייה של התשואות על אגרות החוב של המדינה, יחד עם חוסר הוודאות לגבי עתידה הכלכלי של המדינה.

צחי רודניק, מנכ"ל אימפקט מקבוצת אגוד, אומר בשיחה עם "גלובס" כי "השווקים היום הם יותר שווקים של הודעות. לצערי יש יותר הודעות שליליות מחיוביות ומסתכלים כיום יותר על הצד הפסימי. כולם מסתכלים על אירופה ומתרכזים בה אבל אם מסתכלים על שאר העולם המצב הוא בכלל לא רע, אפילו טוב. הלחץ בשווקים מתחיל לעבוד. אמנם האירופאים מחכים ומחכים אבל כשיש לחץ ואין ברירה הם יודעים לעבוד. וזה מה שיקרה. זה נראה שיש להם עוד זמן אבל יכול מאוד להיות שזה לא כך".

הוועדה בארה"ב נכשלה?

אולם, נראה כי השבוע הסיפור המרכזי בשווקים מגיע דווקא מארה"ב. שם, אמורה "ועדת העל" (super committee) שהקים הנשיא אובמה לבחינת דרכים להורדת הגירעון הממשלתי, לפרסם את המלצותיה ביום רביעי הקרוב. אולם, דיווחים עדכניים מאמש מרמזים כי חברי הוועדה (המורכבת מרפובליקנים ודמוקרטים כאחד) הגיעו למבוי סתום, וצפויים להכריז על כישלון בעבודתם.

באשר לזירה המקומית, נציין את החלטת ראש הממשלה נתניהו ושר האוצר שטייניץ שלא לדחות את השימוע בדבר המלצות הוועדה להגברת התחרותיות במשק ("ועדת הריכוזיות"), ולקיימו כמתכונן ביום רביעי בשבוע הבא. בין המלצות הוועדה, נזכיר - הפרדה בין החזקות ריאליות לפיננסיות וטיפול ב"חברות פער", המהוות (לפי הגדרות הוועדה) כיום כ-30 מתוך כלל חברות מדד ת"א 100 בבורסה. שלב השימועים צפוי להימשך ארבעה ימים.

כיל, גזית גלוב ובזן דיווחו; קבוצת דלק ודלק נדל"ן במוקד

כיל דיווחה על הכנסות בהיקף 1.89 מיליארד דולר ברבעון השלישי של שנת 2011, לעומת הכנסות של 1.39 מיליארד דולר ברבעון המקביל בשנה שעברה. בשורה התחתונה, הציגה כיל רווח נקי של 436.3 מיליון דולר, לעומת 242.9 מיליון דולר. (לסיפור המלא)

גם קבוצת גזית גלוב פרסמה דוחותיה היום, כשהיא מציגה גידול בהכנסותיה מהשכרה ל-1.3 מיליארד שקל, לעומת הכנסות של 1.1 מיליארד שקל ברבעון המקביל. הרווח הנקי המיוחס לבעלי מניות החברה הסתכם ב-169 מיליון שקל (1.09 שקל למניה בדילול), לעומת רווח של 197 מיליון שקל (1.41 שקל למניה בדילול). (לסיפור המלא)

דלק נדל"ן המשיכה לרכז עניין לאור הסדר החוב שגיבש בעל השליטה יצחק תשובה לנושיה: מחזיקי האג"ח יקבלו אג"ח בהיקף של 1.2 מיליארד שקל במקום האג"ח הקיימות בהיקף של 2.1 מיליארד שקל ועוד 60% עד 70% ממניות חברת הנדל"ן. תשובה, המחזיק היום ב-51% ממניות החברה, מוכן להזרים 200 עד 300 מיליון שקל לחברה. (לסיפור המלא)

באותו הקשר, מניות שותפויות "לוויתן" נפלו במהלך המסחר. נציין את דלק קידוחים , רציו ואבנר . גם קבוצת דלק המשיכה לאבד גובה.

גם בזן פרסמה דוחותיה, כאשר הציגה הפסד נקי מאוחד של כ-25 מיליון דולר (או הפסד של 0.01 דולרים למניה), לעומת רווח של 23 מיליון דולר (0.009 דולרים למניה). הכנסות החברה הסתכמו ב-2.7 מיליארד דולר, לעומת הכנסות של 1.7 מיליארד דולר ברבעון המקביל. (לסיפור המלא)

כור ריכזה עניין לאחר שהודיעה לבורסה כי הגיעה להבנות עקרוניות עם שני המלווים - סיטי ומורגן סטנלי - על חידוש ושיפור תנאי האשראי שהיא מקבלת מהם למימון ההשקעה במניות קרדיט סוויס. עיקר התנאים: הקטנת מסגרת האשראי ומחיר היעד לפירעון מיידי. (לסיפור המלא)

חברת גילת הודיעה היום כי חתמה על חוזה עם מפעילה מובילה באמריקה הלטינית לאספקת ציוד תקשורת לוויינית הכולל מרכזיות ומערכות קצה אשר יקשרו בין כ-7,000 סניפים של חברת הדואר הלאומית.

בנק לאומי , פועל בנחישות רבה לתפיסת נכסיה של אולימפיה , החייבת לבנק 15 מיליון דולר "בלבד" (לחברה חובות של כרבע מיליארד שקל לבעלי האג"ח שלה). ביום שלישי שעבר ביטל הבנק את מסגרת האשראי של אולימפיה, והיום הוא פנה לביהמ"ש המחוזי בת"א בבקשה לממש את נכסיה ולמנות לה כונס נכסים. היום נסחרת אולימפיה בשווי של פחות מ-10 מיליון שקל, והאג"ח שלה נסחרות ב"תשואת זבל" של אלפי אחוזים. (לסיפור המלא)

[לאתר המעו"ף][לאתר האג"ח][לפורטל הפיננסי]