"כדאי שהמוסדיים יתנו את הדעת למי שעושה 'תספורות'"

דחייה שנייה באישור תנאי העסקתם של לוי ורעייתו ברשת המזון ■ רמי ועדינה לוי זכו לשכר של 21 מיליון שקל ב-3 שנים ■ אושר השכר של נוחי דנקנר באי.די.בי

תיקון 16 לחוק החברות ממשיך להוות מכשול גבוה בפני בעלי שליטה המבקשים לקבל את אישור בעלי המניות לתנאי העסקתם, גם כאשר הם עומדים בראש חברה צומחת ורווחית.

כך גם במקרה של רמי לוי, מנכ"ל ובעל רשת הדיסקאונט הנושאת את שמו, ורעייתו עדינה, המכהנת כגזברית החברה, שהדיון בהסכמי ההעסקה שלהם נדחה לחודש הבא (דחייה שנייה במספר) בשל דרישת הגופים המוסדיים. על פי התיקון לחוק נדרש רוב של לפחות 50% מבעלי מניות המיעוט כדי לאשר את תנאי ההעסקה.

לוי הדגיש אתמול (א') כי הוא מקבל את דרישות המוסדיים, אולם במקביל מותח ביקורת על התנהלותם: "כדאי שהגופים המוסדיים יתנו את הדעת לעסקים שלא מביאים תוצאות ועושים להם 'תספורות', ולא לאנשים שמביאים תוצאות ושבסופו של דבר אכפת להם מהעסק ויש להם ניסיון יותר מכל אחד בתחום".

בהתאם להמלצת חברת הייעוץ למוסדיים אנטרופי, דורשים המוסדיים לשנות את נוסחת הבונוס לבני הזוג לוי, כך שתכלול מדרגות הנגזרות מהרווח.

עוד קודם לכן, בהתאם לדרישותיהם, הופחת סכום הבונוס המקסימלי שאותו יוכלו לקבל בני הזוג לוי מ-4% ל-2% מהרווח השנתי התפעולי של החברה, ולסכום מקסימום של 8 מיליון שקל כ"א.

מתן הבונוס גם הותנה בכך שבמקרה של שנה הפסדית, הוא יחושב לפי תוצאות החברה במשך שלוש שנים. לפי תוצאות 2010, עלות השכר של לוי הייתה יורדת מ-6.3 ל-3.9 מיליון שקל.

בשלוש השנים האחרונות (2008-2010) הצטברה עלות השכר המצרפית של לוי ורעייתו עדינה, המכהנת כגזברית החברה, לכ-21 מיליון שקל - 13.5 מיליון שקל לרמי והיתר לעדינה. יש לציין כי בתקופה זו הציגה רשת הקמעונות שיפור ניכר בפעילותה השוטפת.

מוקדם יותר השנה לוי ויתר על הבונוס שלו הוא זכאי מספטמבר ועד סוף השנה, וכעת, מאז אמצע נובמבר, הוא עובד ללא שכר.

הבקשה לשינוי בנוסחת מתן הבונוס מגיעה לאחר כמה שינויים שביצע לוי בחברה, כחלק מדרישות הגופים המוסדיים, והאחרון מביניהם הוא הודעת בתו, יפית (עבוד לוי) אטיאס, המועסקת כמנהלת מחלקת הרכש של החברה, על סיום כהונתה בדירקטוריון החברה. נוסף לכך, התפטרו יתר בני משפחתו של לוי מתפקידם כדירקטורים בחברה, מונה לחברה יו"ר בלתי תלוי, מרדכי ברקוביץ', וכן מונה דירקטור בלתי תלוי נוסף, יעקב אבישר. לגבי השינויים הפרסונליים בדירקטוריון החברה אמר לוי, כי "אני חושב שהבת שלי ואשתי מכירות הכי טוב את העסק וחבל שהן לא יוכלו לתרום מניסיונן, אבל אם המוסדיים חושבים שזה יותר בריא לחברה, אז בסדר".

לעומת לוי, אחרי כמה דחיות, אושרו בסוף השבוע שעבר תנאי העסקתם של בעלי השליטה בקבוצת אי.די.בי: נוחי דנקנר כיו"ר החברה, בעלות של כ-278 אלף שקל לחודש, וצבי לבנת, כמשנה למנהל העסקים הראשי, בעלות חודשית של כ-220 אלף שקל. ב-2010 הייתה עלות שכרם של השניים צנועה יחסית למקובל: 2.9 מיליון שקל לדנקנר ו-2.4 מיליון שקל ללבנת.