מחאה חברתית, האטה בצריכה או רגולציה מחמירה - מכונת המזומנים של ישראכרט ממשיכה לעבוד. חברת כרטיסי האשראי הגדולה בישראל, בניהולו של דב קוטלר, מציגה עלייה חדה ברווח בתוצאות הרבעון השלישי, בשיעור של 20% לסך של 71 מיליון שקל. מתחילת השנה מסתכמים רווחי ישראכרט ב-174 מיליון שקל, בהשוואה ל-147 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.
הכנסות ישראכרט מתחילת השנה עמדו על 1.29 מיליארד שקל, עלייה של 11.1% בהשוואה לאשתקד. ההון העצמי הסתכם ב-1.6 מיליארד שקל, התשואה על ההון הגיעה ל-15.8% והלימות ההון עמדה על 13.9%, גבוה מהיעד של 12.5%.
מתחילת השנה עלה מחזור העסקאות של ישראכרט ב-9.2% והגיע ל-72.4 מיליארד שקל. למרות חששות מוקדמים עקב ביצועים גרועים באוגוסט, הסתיים הרבעון השלישי בעלייה של 10% במחזורי העסקאות, לרמה של 26.2 מיליארד שקל. "החגים עשו את שלהם - והשפיעו על הרבעון השלישי", מסביר קוטלר.
היקף הכרטיסים החוץ בנקאיים עלה ב-10.1% והגיע ל-601 אלף. עם זאת, באשראי החוץ בנקאי נעצרה הצמיחה והיקפו ירד מתחילת השנה ב-9.7% לסך של 660 מיליון שקל. ישראכרט נותרה החברה הפחות יקרה בשוק האשראי החוץ בנקאי, אך הריבית הממוצעת שהיא גובה מלקוחותיה עלתה מתחילת השנה מ-9.8% ל-10.96%.
"זהירים יותר במתן אשראי"
- דב קוטלר, איך אתה מסביר עלייה של 20% ברווח הרבעוני, בשעה שרווחי המתחרים כמעט ולא עלו?
"זה לא הוקוס פוקוס. אתה משקיע ומקבל פירות לאורך זמן. אנחנו רואים ברבעון הזה ומתחילת השנה את התוצאה של תהליכים רבים שהובלנו בשנים האחרונות, כמו כרטיסים חוץ בנקאיים שמגדילים הכנסות מימון וצמיחת אמריקן אקספרס".
- אתה יכול להעריך מה יקרה בשנת 2012?
"יש צירוף של שלושה מרכיבים שיביאו לכך ש-2012 תהיה פחות טובה משנת 2011: רגולציה, האטה במשק הישראלי ומשבר באירופה. כשאתה מסתכל על שלושת המרכיבים, תהיה השפעה מצטברת לרעה על השנה הקרובה. באיזה היקף אני לא יודע, אבל 2012 בפירוש תהיה שנה פחות טובה".
- מדוע יש ירידה באשראי הצרכני?
"היום אנחנו יותר זהירים במתן אשראי. הידקנו את המודלים, וכמות הדחיות הקטינה את הצמיחה. אני מקבל ביקושים, אבל שיעור האישורים מביא לתוצאה הסופית".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.