אוכלוסיית העולם גדלה, ובשנים הבאות העולם יידרש לייצר יותר מזון בפחות שטחי גידול. אבוג'ן נמצאת בראש הפירמידה של מציאת הפתרונות לשיפור תכונות צמחים באמצעים ביו-טכנולוגיים. לחברה הסכמי שת"פ עם כל חברות הזרעים הענקיות השולטות בתחום, ושתיים מהן - מונסנטו ובאייר, הן בעלות החזקה בה.
בשקט-בשקט אבוג'ן מייצרת סיבוב שני של הסכמי שת"פ מול ענקיות הזרעים העולמיות - השתיים שהוזכרו ועכשיו גם דו-פונט. הפעם נחתם הסכם בינה לדו-פונט, השולטת ב-30% משוק זרעי הסויה העולמי, ומאחוריה מכירות זרעים בהיקף 5.4 מיליארד דולר - לאיתור גנים שישמרו על עמידותו של צמח הסויה בפני מחלת החילדון, הפוגעת ביבול שלו, פגיעה הנאמדת ביותר מ-1.5 מיליארד דולר בשנה. ההסכם הקודם עם דו-פונט היה ב-2007.
בשל הירידות בשווקים גם מניית אבוג'ן חווה סנטימנט שלילי. למרות זאת, החברה ממשיכה לצמוח, לחתום על הסכמי שת"פ חדשים, לגייס עובדים ולפתח תשתיות וטכנולוגיות חדשות. החברה שורפת כ-1 מיליון דולר ברבעון, היא נטולת חובות ובקופתה כ-60 מיליון דולר - מה שמשאיר לה מרווח לתמרון. בחוזה החדש שנחתם מול דו-פונט, אבוג'ן שמרה לעצמה בראשונה את האופציה להשתתף בעלויות הפיתוח, שמומנו עד כה באמצעות חברת הזרעים. זאת בתמורה לקבלת שיעור תמלוגים מוגדל משמעותית ממכירת המוצר המוגמר.
בסוף החודש אמורה אבוג'ן להודיע אם תממש את אופציית המכר של מונסנטו, ותקבל 12 מיליון דולר נוספים לפי 7 דולר למניה - פרמיה של 70% ממחיר המניה היום; לחילופין, נשמע על הסכם נוסף עם מונסנטו. מדובר על "צרות טובות" בתקופה של "צרות רעות" בעולם.
**** עמרי קפצן, מנהל השקעות ב-DBM
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.