בורסות אירופה ננעלו בירידות על רקע נתוני מאקרו שליליים

האופוריה שנרשמה אתמול בשווקים בעולם התחלפה בירידות שערים על רקע פרסום מדד מנהלי הרכש שהראה על התכווצות ■ ספרד עמדה ביעדי הנפקת האג"ח - אך התשואה שוב זינקה

המסחר באירופה ננעל היום (ה') במגמה שלילית, כאשר נראה שאפקט המהלך המשולב של מספר בנקים מרכזיים בעולם בהובלת הבנק המרכזי האירופי והפדרל ריזרב, להגדלת הנזילות בשווקים, מתפוגג. ברקע, ממשלת ספרד הצליחה לגייס 3.75 מיליארד אירו מהנפקת אגרות חוב מוצלחת יחסית, אולם התשואות על אגרות החוב רשמו שיא של 14 שנה.

כאמור השווקים בעולם זינקו אתמול לאחר פרסום הודעה משותפת של הפדרל ריזרב, הבנק המרכזי האירופי והבנקים המרכזיים של קנדה, אנגליה, יפן ושוויץ על הפחתת הריבית על עסקאות החלף (SWAP) דולריות ב-0.5%, במהלך שנועד להגדיל באופן ניכר את הנזילות בשווקים כדי למנוע משבר אשראי. לפני מספר שבועות, העריכו בנקים מרכזיים בעולם את קווי האשראי הדולריים לבנקים באירופה, גם כן במאמץ למנוע משבר נזילות.

"המהלך של הבנקים אכן יעזור לטפל בסמפטומים של הבעיה באירופה, אבל עכשיו אנחנו צריכים את המנהיגים של אירופה להתעשט ולמצוא פיתרון לסיבות של הבעיה", אמר ניק ביניברויק, אנליסט בבנק ווילס פרגו.

הנפקת אג"ח מוצלחת (יחסית) בספרד

ספרד הצליחה לגייס 3.75 מיליארד אירו בהנפקת אגרות עם מועדי פקיעה שונים. הממשלה הספרדית הצליחה לגייס 1.2 מיליארד אירו בהנפקת אגרות חוב לשנת 2015, 1.15 מיליארד אירו מאגרות חוב לשנת 2016 ו-1.4 מיליארד אירו מאגרות חוב לשנת 2017. התשואות על אגרות החוב לשנת 2015 עלו לרמה של 5.18% לעומת תשואות של 3.63% בהנפקה קודמת בחודש אוקטובר.(לסיפור המלא)

"בהתחשב בגובה התשואות על אגרות החוב, תוצאות ההנפקה עלולים להיות לא נעימים", אמר אליזבת' אפסית', אנליסטית בחברת Evolution Securities, לפני ההנפקה בספרד. "אם תהיה בעיה לגייס את כל הסכום, או שבעקבות ההנפקה התשואות על אגרות החוב ייזנקו, אז זה יחריף עוד יותר את המשבר באירופה".

התכווצות בייצור

ועוד בעניין המשבר באירופה: גרמניה מציעה לאיחוד האירופי להגביל את שיעור הגירעון של מדינות אירופה ל-2% מהתמ"ג של המדינה. לפי דיווח בעיתון הגרמני היומי Die Welt היום, הצעתו של השר הגרמני לענייני כלכלה פיליפ רוסלר היא אחד מהכלים האפשריים למנוע התפשטות של משבר החובבגוש, והיא נשלחה לבדיקת קאנצלרית גרמניה אנגלה מרקל.

בזירת המאקרו, פורסם היום מדד מנהלי הרכש לחודש נובמבר שהראה על התכווצות בפעילות הייצור של היבשת. המדד רשם נתון של 46.4 נקודות לעומת נתון של 47.1 בחודש אוקטובר, מדובר בירידה החדה ביותר מזה 28 חודשים. המדד רשם ירידה בכל המדינות באיחוד האירופי.

אסיה ננעלה בעליות חדות - ההנג סנג זינק 5.6%

עליות חדות נרשמו היום (ה') בבורסות של אסיה, כשהמשקיעים הגיבו להתפתחויות הדרמטיות ולעליות החדות באירופה ובוול סטריט אמש. גם החוזים על מדדי וול סטריט, שאותתו על יציבות מוקדם יותר, עברו לאותת על עליות קלות.

בוול סטריט ננעל כאמור המסחר אתמול בעליות שערים חדות, לאחר ההודעה על המהלך המתואם והדרמטי של הבנקים המרכזיים בעולם. כל המדדים סיימו בזינוק של יותר מ-4%, לאחר התחזקות בעליות בחצי השעה האחרונה של המסחר.

"יש אנחת רווחה גדולה מאוד בשווקים. אבל, המשבר עדיין לא מאחורינו ולא צריך לשכוח את זה. לפעולה של אתמול יש יותר סימבוליות ממשמעות אמיתית אבל היא חשובה", אמרו אסטרטגים ב-RBC Capital Markets.

בזירת המאקרו, בסין דווח היום כי מדד מנהלי הרכש של התעשייה רשם ירידה לרמה של 49 נק' בחודש נובמבר. זו הרמה הנמוכה ביותר מאז 2009 ומציינת התכווצות של התעשייה (מדד נמוך מ-50 נק').

מניות הבנקים הובילו את העליות. נציין את Mitsubishi UFJ Financial, נומורה אחזקות ובנק אוף צ'יינה .

גם מניות המחצבים זינקו. נציין את Fortescue Metals Group בסידני ואת ריו-טינטו .

[לטבלת ישראליות בעולם][לבורסות בעולם]