כלכלני בנק לאומי מציינים, בסקירתם השבועית על השווקים, כי "בטווח הקצר, התנודתיות החריפה צפויה להימשך ואופן ניהול המשבר באירופה יכתיבו את כיוון השוק. יש לקחת בחשבון גם את הסיכונים הייחודיים לשוק המקומי הנובעים מהרגישות לשינויים בסביבה הגיאופוליטית ואת ההשפעות האפשריות של החלטות ועדת הריכוזיות וועדת טרכטנברג. כל אלה מדגישים את החשיבות שבהתנהלות מושכלת וזהירה לנוכח רמת הסיכון הגבוהה".
לגבי שוק האג"ח אומרים בלאומי כי הריבית המוניטארית צפויה להיוותר יציבה בטווח הקרוב, ואף עשויה להמשיך לרדת. אולם, לאור נתונים המצביעים על גידול בגירעון התקציבי והעלייה בסבירות לגיוסים ממשלתיים, "אנו סבורים כי יש לשמור על מח"מ בינוני בחלקו הממשלתי של התיק. לאור התכנסות הציפיות האינפלציונית הנגזרות משוק ההון ואלו של החזאים אנו ממליצים על החזקה מאוזנת בין האפיק הצמוד לזה השקלי. באג"ח הקונצרני - התנודתיות צפויה להמשיך ולאפיין את המסחר באפיק הקונצרני. בשל כך, אנו ממליצים על השקעה באגרות חוב המשתייכות לחברות בעלות איתנות פיננסית גבוהה במח"מ ממוצע של כ- 3 שנים. ניתן לשקול הסטה מושכלת להשקעה באגרות בריבית משתנה לאור רמת התשואה האטרקטיבית באפיק זה".
לגבי המסחר בשוק המט"ח מעריכים בלאומי כי בטווח הקרוב צפוי השקל להיסחר מול הדולר בדומה למגמת המסחר בעולם, ועל רקע המגמה בשוק המניות והאג"ח. כך, המשך המגמה השלילית בשוק המניות וירידות נוספות באפיק הצמוד יתמכו בהיחלשות נוספת של השקל ולהיפך. כמו כן, להתפתחויות בסביבה הגיאופוליטיות עשויות להיות השלכות על המסחר במט"ח.
בבנק הפועלים מציינים בסקירה השבועית כי "גם לאחר העליות האחרונות, רמת הסיכון בשוק המניות המקומי נותרה גבוהה מאוד. אנו סבורים כי היא תישאר כזו, כל זמן שלא ניווכח כי השיפור הגלובלי הינו בר קיימא, וכי המגמה בשוקי המניות הגלובליים אכן התהפכה. לפי שעה, אין כל ערובה לכך. לכך נוסיף את עונת הדוחות לרבעון השלישי, שהסתיימה בנימה שלילית עם ירידה של כ-20% ברווח הנקי המצרפי של חברות המעו"ף, ואת הפסימיות של הצרכן המקומי, כפי שמשתקפת במדד אמון הצרכנים. לפיכך, גורמי הסיכון עדין תלויים וקיימים גם במישור המקומי".
לאור זאת, בפועלים ממשיכים להעריך כי למרבית המשקיעים, אשר מאופיינים בפרופיל סיכון נמוך עד בינוני, מומלץ עדיין לשמור על רכיב מנייתי מצומצם, בשל התנודתיות שצפויה להמשך בבורסה. עם זאת, למשקיעים המאופיינים בפרופיל סיכון גבוה, ואשר מודעים לתנודתיות, "שלהערכתנו תמשיך לאפיין את שוק המניות בטווח הנראה לעין, אנו סבורים כי מניות מסוימות נסחרות כיום במחירים נוחים להשקעה (אם כי ייתכן שתחלוף תקופה ארוכה עד למימוש הפוטנציאל הגלום בהן, ובטווח הקרוב גם מניות אלו צפויות לסבול מתנודתיות גבוהה יחסית)".
לגבי שוק המט"ח מעריכים בפועלים כי השקל צפוי להמשיך ולהיסחר בתקופה הקרובה בהשפעת ההתפתחויות במסחר בדולר ובשוקי המניות ברחבי העולם, כולל בישראל. כמו כן, נראה כי גבר הלחץ על השקל מגורמים מקומיים זאת, על רקע האטה בצמיחת המשק. כמו כן, יושפע המסחר בשקל מהצפי להמשך הפחתת הריבית השקלית ובעקבות זאת, צמצום נוסף בפער בין הריבית השקלית לריבית הדולרית.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.