לאחר שנתלו בחדשות מהפוליטיקאים באירופה, שנפגשו בסוף השבוע האחרון לפגישת פסגה לדיון במשבר החוב, צפויים השווקים לשוב השבוע ולהתמקד בכלכלה הגדולה והמשמעותית ביותר בעולם: ארה"ב, שצפוייה להציג מספר שבועות מסחר דגושים באירועים, לקראת סיום השנה.
נציגי ועידת השוק הפתוח של הפדרל ריזרב (FOMC) צפויים להיפגש השבוע - אולם, גם הפעם כנראה שלא יצאו עם בשורה מרעננת וידבקו במדיניות הקיימת. אולם בנוסף, גם שטף של נתוני מאקרו שיפורסמו צפויים לרכז עניין - ביניהם המכירות הקמעונאיות, התביעות השבועיות לדמי אבטלה ונתוני האינפלציה.
בנוסף לזירת המאקרו, גם חברות רבות צפויות לעמוד במוקד. בזירת הדוחות הכספיים ידווחו בין היתר פדקס וכן Best Buy . חברת האינטרנט זינגה היא רק אחת מבין מספר חברות שצפויות לצאת להנפקה השבוע, במה שנראה כשבוע ההנפקות העמוס ביותר מזה 4 שנים.
"כולם מקווים לראלי"
"אני חושב שנוכל לקבוע רק ביום שלישי או רביעי מה הייתה התגובה האמיתית של השווקים לאירופה. ביום ו' היה לנו ראלי לא רע כאן (בארה"ב), אולם השווקים באירופה לא תיקנו את ההפסדים מיום ה' - זה הופך אותי למעט חשדן. צריך להישאר חשדנים", אמר ארט קאשין, מנהל השקעות ב-UBS.
"אני ממש מקווה לראלי. כולם מקווים, אבל עדיין נותרים ביקורתיים כלפי מה שקורה באירופה. מי צודק? השווקים או המומחים?", שואל קאשין, שמעריך כי המסחר בארה"ב יוסיף להיות תנודתי גם בשבועות הקרובים.
קברניטי אירופה, כאמור, התכנסו ביום ו' האחרון לטובת גיבוש אמנה חדשה באיחוד האירופי ויצירת איחוד פיסקלי. כמעט כל מדינות האיחוד תומכות באמנה, שמטרתה לוודא כי מדינות האיחוד יעמדו ביעד גירעון של 3% מהתוצר מדי שנה, ומדינה שלא תעמוד ביעד הגירעון - תיקנס. (לסיפור המלא)
"הצמיחה תתאושש"
אולם, הסוגייה העיקרית שמעניינת את המשקיעים בארה"ב, היא הצמיחה המקומית: לאחר שסבלה במחצית הראשונה של שנת 2011 מצמיחה נמוכה יחסית, מביטים המשקיעים והאנליסטים בציפייה לסוף השנה הנוכחית בנושא. עד כה, עומדת הצמיחה ברבעון השלישי של השנה על כ-2% - נתון מעודד יחסית בהתחשב בתחזיות המוקדמות בשוק, שם נתלים בדבריו של יו"ר ה'פד' בן ברננקי, שהבטיח צמיחה חזקה יותר לקראת סוף השנה הנוכחית.
"אני חושב שנתוני המאקרו על הכלכלה האמריקנית, שמציגים שיפור, יסייעו גם לשוק המניות", מציין לארי קנטור, מנהל מחלקת מחקר בברקליס קפיטל. "אני חושב שצפויים עוד נתונים טובים נוספים בארה"ב. ראינו נפילה במלאים הסיטונאיים ברבעון השלישי, ביחס למכירות. זה אומר שנראה גידול בייצור הרבעון, מה שצפוי לעזור לצמיחה".
ומה באשר לאירופה? קנטור סבור כי הפסגה באירופה מהווה התקדמות משמעותית לקראת פיתרון אמיתי למשבר: "האם זה עדיין יהווה סוגייה? בוודאי. הם עדיין לא פתרו את הנושא, אבל לקחו צעדים משמעותיים קדימה, לקראת פיתרון".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.