גם השבוע, בדומה לכל השבועות האחרונים, יעקבו המשקיעים בוול סטריט ובכל העולם למעשה אחרי ההתפתחויות באירופה. זאת, לאחר הפסגה בסוף השבוע במסגרתה דנו מנהיגי גוש האירו במשבר החוב (על כך בהמשך).
אבל, השבוע צפויים השחקנים גם לשוב ולהתמקד בכלכלה הגדולה והמשמעותית ביותר בעולם: ארה"ב. נציגי ועידת השוק הפתוח של הפדרל ריזרב (FOMC) צפויים להיפגש השבוע - אולם, גם הפעם כנראה שלא יצאו עם בשורה מרעננת וידבקו במדיניות הקיימת. גם שטף של נתוני מאקרו שיפורסמו צפויים לרכז עניין - ביניהם המכירות הקמעונאיות, התביעות השבועיות לדמי אבטלה ונתוני האינפלציה.
"אני חושב שנוכל לקבוע רק ביום שלישי או רביעי מה הייתה התגובה האמיתית של השווקים לאירופה. ביום ו' היה לנו ראלי לא רע כאן (בארה"ב), אולם השווקים באירופה לא תיקנו את ההפסדים מיום ה' - זה הופך אותי למעט חשדן. צריך להישאר חשדנים", אמר ארט קאשין, מנהל השקעות ב-UBS. "אני ממש מקווה לראלי. כולם מקווים, אבל עדיין נותרים ביקורתיים כלפי מה שקורה באירופה. מי צודק? השווקים או המומחים?", שואל קאשין, שמעריך כי המסחר בארה"ב יוסיף להיות תנודתי גם בשבועות הקרובים.
אכזבה מהפסגה באירופה
פסגת מנהיגי האיחוד האירופי שנמשכה יומיים וננעלה אתמול, הוגדרה כהצלחה במיוחד על ידי המנהיגים עצמם שהשתתפו בה, ומוצלחת במיוחד עבור הנשיא הצרפתי ניקולא סרקוזי וקנצלרית גרמניה אנגלה מרקל שהצליחו להעביר את התוכנית עם תמיכת כל המדינות החברות באיחוד האירופי למעט אנגליה שהתנגדה לה. אבל על פי אנליסטים שונים, הפסגה לא הייתה מוצלחת במיוחד, וזאת עקב הזמן הארוך הדרוש להשלמת פעולות החקיקה ליישום התוכנית החדשה.
הכלכלן הראשי של דויטשה בנק, תומאס מאייר, מרוצה מכך שהמנהיגים הצליחו להגיע להסכמה לגבי מועד סיום פעולות החקיקה אבל מזהיר שהדרך עוד ארוכה. "המנהיגים הגיעו להסכמה בינהם לגבי היעד הסופי שאליו הם רוצים להגיע עם האיחוד הפיסקלי החדש, אבל הדרך עוד ארוכה", אומר מאייר במהלך ראיון טליוויזיוני לסוכנות בלומברג. "אבל בטווח הקרוב, עד שתושלם החקיקה, אנחנו נראה שהלחץ על הכלכלה האירופית יגבר, מה שיצריך התערבות נוספת של הבנק המרכזי האירופי".
מבול של נתוני מאקרו
כאמור, השבוע יתפרסמו לא מעט נתוני מאקרו חשובים. ביום שלישי, כשעה לפני פתיחת המסחר, יפורסמו נתוני המכירות הקמעונאיות לחודש נובמבר (צפי לעלייה של 0.8%). חצי שעה לאחר הפתיחה יתפרסמו המלאים העסקיים לחודש אוקטובר (עלייה של 0.9%) וב-21:15 שעון ישראל תתפרסם החלטת הפד בנוגע לריבית (ללא שינוי).
ביום רביעי יפורסמו מחירי הייצוא והייבוא לארה"ב בחודש נובמבר ומלאי הנפט בשבוע החולף.
בחמישי יתפרסמו נתוני התביעות הראשוניות לדמי אבטלה כשעה לפני פתיחת המסחר (צפי ל-390 אלף בשבוע החולף), ובאותה שעה גם מדד מחירי היצרן, ה-PPI (צפי לעלייה של 0.1% בנובמבר). באותו זמן יתפרסם גם נתון מדד ה-Empire Manufacturing לדצבמבר (צפי ל-3 נק').
רבע שעה לפני הפתיחה יתפרסמו נתוני התפוקה התעשייתית (צפי לירידה של 0.1% בנובמבר) וניצולת המפעלים (צפי ל-77.7%). מדד הפילדלפיה פד יפורסם חצי שעה לאחר הפתיחה וצפוי להצביע על 4 נק' בדצמבר.
ביום שישי יתפרסם ב-15:30 שעון ישראל מדד מחירי הצרכן, ה-CPI, לחודש נובמבר, הצפוי לרשום עלייה של 0.1% (גם המדד הכללי וגם מדד הליבה).
דוחות והנפקות: פדקס ובסט-ביי, זינגה
בזירת הדוחות הכספיים ידווחו בין היתר פדקס וכן רשת בסט ביי . חברת האינטרנט זינגה היא רק אחת מבין מספר חברות שצפויות לצאת להנפקה השבוע, במה שנראה כשבוע ההנפקות העמוס ביותר מזה 4 שנים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.