עליית מדרגה בסכסוך בין חברת שיווק התרופות הבורסאית כמיפל, שבשליטת איתן גל, לענקית הציוד הרפואי ניאופרםשל דוד פורר, שמחזיקה בכ-10% במניות כמיפל.
בחודש שעבר הובילה ההתנגדות של ניאופרם לחידוש הסכם העסקתו של גל כמנכ"ל כמיפל לסיום העסקתו בחברה, ואתמול הגישה כמיפל לביהמ"ש המחוזי בת"א בקשה למתן פס"ד הצהרתי, שיכריז על ניאופרם כבעלת עניין אישי באשרור ואישור עסקאות בעלי עניין בכמיפל.
מהבקשה מתברר כי הצדדים חלוקים לא רק באשר לתנאי העסקתו של גל (בעלות של כמיליון שקל בשנה), אלא גם בכל הנוגע להמשך התקשרותה של כמיפל עם חברת לונדי הפרטית, שבין בעליה נמנה גל ושנהנית מרווח שנתי המוערך במאות אלפי דולרים.
שלא כמו תנאי העסקתו של גל, שעלו להצבעה באסיפה הכללית של כמיפל בעקבות תיקון 16 לחוק החברות (שהעצים את כוחם של בעלי מניות המיעוט בחברות הציבוריות), העסקה מול לונדי הפרטית טרם עלתה לדיון באסיפה הכללית. זאת לאחר שבניאופרם פנו לכמיפל בבקשה לפירוט על אודות תנאי ההתקשרות.
בכמיפל טוענים כי הפירוט שדרשה ניאופרם נוגע לעניינים מסחריים. "במסמכים הנדרשים יש סודות מסחריים וגילויים שעשויים לפגוע בטובת החברה. פניית ניאופרם הינה חסרת תום לב ואינה יכולה לחסות תחת המטרייה של בקשת מסמכים תמימה". עוד ציינה כמיפל כי "זוהי מערכה נוספת במלחמתה של ניאופרם בחברה במטרה להכשיל את החברה ולפגוע בעסקיה".
אריק משה, מנכ"ל ניאופרם השקעות, מסר היום כי "נאשר את עסקת בעלי העניין בכמיפל אם יוצגו טעמים סבירים לאישורה, לרבות הטעמים הכלכליים לקיומה. אנחנו בעד כמיפל ונשמח אם היא תשגשג ותצליח".
לדברי מאיר רוקח, מנכ"ל משותף בכמיפל, "בשנה וחצי האחרונות ניאופרם מנצלת לרעה את הכוח שיש בידיה ומתנגדת לכל סוגיה העולה לשולחן האסיפה הכללית. ההתנהלות הזו לא תוכל להימשך לאורך זמן".
בהקשר זה יש לציין כי רשות ני"ע פנתה לכמיפל בעבר כדי לדעת למה דוחות לונדי לא מצורפים לדוחותיה. החברה פנתה לרשות בבקשה לקבל פטור פורמלי מצירוף דוחות לונדי, וטרם קיבלה תשובה.
לונדי מרוויחה, כמיפל מפסידה
לונדי מייבאת לארץ את מוצרי התינוקות והילדים תחת המותג אבנט (AVENT) של חברת PHILIPS AVENT, וכמיפל היא המשווקת הבלעדית של מוצרים אלה בישראל מתחילת העשור. לכמיפל ולונדי הסכם שנחתם בתחילת 2001 למשך עשר שנים, ולפיו לכמיפל זכות בלעדית לייבא, לשווק, למכור ולהפיץ בישראל את מוצרי לונדי. ההסכם הוארך בתחילת השנה לתשע שנים נוספות, אחרי שאף אחד מהצדדים לא הודיע כי אינו רוצה להאריך את ההסכם.
לפי ההסכם, בסוף כל שנה מתחשבנות שתי החברות בנוגע לעלויות של מכירות המוצר, וברווח שמניבים לה מכירות אלה מתחלקים הצדדים באופן שווה. כאמור, הרווחים ללונדי מפעילות זו מוערכים במאות אלפי דולרים בשנה.
לעומתה, הציגה כמיפל בתשעת החודשים הראשונים של 2011 הפסד של 2.8 מיליון שקל, אחרי הפסד של כ-5 מיליון שקל שרשמה ב-2010 כולה.
מחזור המכירות של כמיפל, שנסחרת לפי שווי שוק של 35 מיליון שקל (לאחר שאיבדה בשנים האחרונות כשליש משוויה), צמח ב-15.5% בין ינואר-ספטמבר 2011 והגיע ל-624 מיליון שקל.
בכמיפל טוענים כי מאז הפכה ניאופרם ב-2009 לבעלת עניין בחברה, אז רכשה את החזקות בית ההשקעות פסגות בחברה, היא הפכה למתנגדת שיטתית לסוגיות שעולות על שולחן האסיפה הכללית בכמיפל.
כיום מחזיקה ניאופרם ב-10.2% מהונה של כמיפל, בעוד איתן גל ואמו מיכאלה מחזיקים יחד בכ-84% ממניות החברה. היתרה, כ-5.5% מהמניות, נמצאות בידי הציבור.
תחומי העיסוק של החברות כמיפל וניאופרם דומים. בניאופרם משווקים תרופות מוגנות פטנט, וכמיפל עוסקת בשיווק ומכירת תרופות, אביזרים רפואיים, מוצרי היגיינה ותכשירים קוסמטיים. אולם בינתיים, לא נראה כי בניאופרם מרוצים מההשקעה, על רקע ביצועי מניית כמיפל והפסדי החברה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.