הדולר השלים היום (ד') זינוק של 12% מאז השפל האחרון ב-22 ביולי וכבש את רף ה-3.8 שקלים, רמה בה לא ביקר מאז ב-31 באוגוסט 2010. המטבע האמריקני עלה ב-0.82%, ושערו היציג נקבע על 3.805 שקלים, ומנגד האירו המשיך להידרדר ואיבד 0.65% ל-4.945 שקלים. בעולם, האירו בשפל של 11 חודשים מול הדולר - ויורד מתחת ל-1.3 דולרים לאירו. המטבע האירופי השלים נפילה של 13% מאז השיא האחרון במאי.
אמש הותיר כצפוי הפדרל ריזרב את הריבית על כנה בשיעור של 0-0.25%, והצהיר כי ישאיר אותה בשיעור אפסי "עד אמצע 2013"; אך הדרמה הגדולה נרשמה כשה'פד' לא השיק, כפי שרבים ציפו בשוק, תוכנית הקלה כמותית נוספת, שלישית במספר מאז המשבר הגדול של 2008, על מנת להאיץ תנועת ההון בשווקים וללחוץ את הריביות במשק האמריקני כלפי מטה.
עם זאת, הפד רמז כי ייתכן שבתחילת 2012 הוא ישיק תוכנית הקלה כמותית נוספת, מה שבעבר תרם להיחלשות הדולר. זאת, יש לציין, בזמן שבשווקים גוברות הקריאות לתוכנית הקלה כמותית מצד הבנק המרכזי האירופי כדי לטפל במשבר החוב, מהלך שעשוי להחליש עוד יותר את האירו.
"האירו פגיע מאוד", אמרה לסוכנות בלומברג ג'ייני פולי, אסטרטגית מט"ח מ-Rabobank International. האנליסט קומיקו גרבייז מ-Gaitame.com הוסיף כי "קשה לראות תרחיש חיובי עבור האירו".
היום בצהריים גייסה איטליה 3 מיליארד אירו בהנפקת אג"ח ל-5 שנים, אך הריבית עלתה לשיא של 6.47%, לעומת 6.29% בהנפקה דומה בחודש שעבר - מה שמעיד על הלחץ בשווקים מאיטליה. ייתכן מאוד שכמו בהנפקות קודמות, גם הפעם הבנק המרכזי האירופי נחלץ לעזרת איטליה והשתתף בהנפקת האג"ח כדי למנוע כישלון. (לסיפור המלא)
"הדולר יכול להגיע ל-3.85 שקלים - אך המגמה היא לייסוף השקל"
מפריקו נמסר היום כי "היחלשות האירו אל מול הדולר תומכת בהתחזקות הדולר אל מול השקל בשוק המקומי. התחזקות הדולר עשויה להתקבל לעבר רמת 3.82 שקלים ותנועה נקודתית אף לעבר רמת ה-3.85 שקלים. אולם, המגמה נותרה עדיין לייסוף השקל אל מול הדולר שכן חשוב לזכור כי בהסתכלות על הכלכלה הגלובלית, ישראל 'מככבת' במקום גבוה בין המדינות היציבות הן מבחינה פיננסית והן מבחינת הכלכלה שנמצאת במגמת צמיחה".
מחר יפורסם בישראל מדד המחירים לצרכן לחודש נובמבר בשעה 18:30. המדד כמובן צפוי להשפיע על החלטת הריבית של בנק ישראל, שצפויה בסוף החודש, כאשר הנגיד סטנלי פישר והנהלת הבנק המרכזי צופים בדאגה במשבר החוב האירופי ובוחנים גם את המשך ההשלכות על שוק הדיור המקומי.
בחודש שעבר הוריד בנק ישראל את הריבית במשק ב-0.25% ל-2.75% - בפעם השנייה תוך 3 חודשים. שלשום רמז הנגיד סטנלי פישר בוועידת ישראל 2011 של "גלובס" כי יש בנק ישראל עשוי להמשיך לחתוך את הריבית, כשאמר ש"יש לבנק ישראל עוד מרווח תמרון מוניטרי".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.