שיתוף הפעולה עם בית ההשקעות אופנהיימר מאפשר לנו לשתף גם את קוראינו בתכנים מעניינים וחשובים, שעל פי רוב הם נחלתם של גופים מוסדיים ולקוחות כבדים. בכך, תורם אופנהיימר תרומה רבה למרכיב החזון של קניון המניות, שאפשר לקרוא לו "השקעות לעם". בזכות שיתוף הפעולה אנחנו יכולים גם לחלוק את תובנותיו האסטרטגיות של בריאן בלסקי, אסטרטג ההשקעות הראשי באופנהיימר ארה"ב, שעלו בשיחת ועידה עימו.
2011 - קשה לכולם
השנה החולפת קבעה סוג של שיא באתגור המשקיעים, בשל תנודתיות רבה על רקע גורמים חיצוניים, שלא בהכרח היו קשורים לנתוני מאקרו ורווחיות חברות. ניתן להזכיר זעזועים בעולם הערבי שהקפיצו את מחיר הנפט לשיאים חדשים, הורדת דירוג חסרת תקדים לארה"ב והחמרת המשבר באירופה, עם זינוק תשואות האג"ח הממשלתיות וחששות מהתפרקות הגוש כולו.
אסטרטגים רבים בוול סטריט הפגינו חוסר עקביות, עם הצבת מחירי יעד גבוהים למדד S&P500 בתחילת השנה (סביב 1,400-1,500) והורדתם לאחר המפולת בשווקים לאזור 1,200-1,250. לעומתם, תזת ההשקעות של בלסקי בלטה בעקביות, ללא שינוי ביעד של 1,325 מתחילת השנה - גם לאחר שהמדד עלה אל מעבר ליעד הזה; גם לאחר שהתרסק לשפל שנתי, ונכון גם להיום.
אז נעצנו עוד מסמר בארון של 2011. ומה לגבי 2012? בלסקי מאמין שבשנה זו תימשך התנודתיות, אך בסופו של דבר נראה תשואה חיובית וגבוהה מבאג"ח הממשלתיות. רמת היעד שלו ל-S&P500 בסוף 2012 היא 1,400 נקודות (לא הרבה מעל 1,325...) - משקפת מכפיל של 13.9 לתחזית הרווח המצרפי של 101 דולר למניות המדד (תחזית נמוכה מהקונצנזוס, ומותירה מקום להפתעה חיובית).
עדכון מפת הסקטורים
צריכה בסיסית: ההמלצה הועלתה ל"משקל יתר". סקטור זה נחשב להגנתי שכן מדובר בחברות שאת מוצריהן קונים בכל מצב. רק TGT בקניון נמצאת על משבצת זו, לאחר שמכרנו את HNZ, ולכן נצטרך לשקול הגדלה בסקטור.הסיבות לכך הן: הגברת הצריכה בשווקים המתעוררים, לצד העברת דגש ממוצרי מותרות למוצרי צריכה בסיסיים בעלי ביקוש קשיח (מזון, משקאות, טבק, טואלטיקה).
פיננסים: בלסקי הוריד ל"תשואת חסר", בניגוד להעלאת משקל הסקטור בתיק הקניון. הוא מנמק זאת בבעיות מבניות בענף, לחצי רגולציה, מגבלות צמיחה בפעילות האשראי וסיכוני מאקרו. הפסקנו לפיכך תוכניתנו להגדיל משקל בפיננסים, עד שהמצב יתבהר יותר.
אנרגיה: העלאה ל"משקל יתר".
שירותי תקשורת: עלה ל"משקל שוק". עוד סקטור דפנסיבי שאין לו ייצוג בקניון ונצטרך לבחון הגדלה.
בלסקי ממשיך להמליץ על סקטורי הטכנולוגיה והתעשייה, להם ייצוג מכובד בקניון, כך שארבעת הסקטורים המומלצים ביותר הם: צריכה בסיסית, אנרגיה, תעשייה וטכנולוגיה.
פרמטרים לבחירת מניות ב-2012
צמיחה בדיבידנד: לאורך זמן מצטיינת אסטרטגיית ההשקעה בחברות המציגות צמיחה בדיבידנד בתשואת יתר מול המדדים הרחבים. הנציגות בקניון (המדורגות Outperform באופנהיימר), כוללת את אקסון מובייל (XOM) ושברון (CVX) בענף האנרגיה, ואת מדטרוניק (MDT) בענף הבריאות.
יציבות בפעילות העסקית: בתנאי אי-ודאות, מוכנים המשקיעים לשלם פרמיות עבור חברה בעלת תנודתיות נמוכה ברווחיותה.
פעילות גלובלית: צוות האסטרטגיה של אופנהיימר צופה המשך לתהליכי הצמיחה הגלובלית, החזקה במיוחד בשווקים המתעוררים, אך מעריך כי הנהנים העיקריים מכך יהיו חברות עם מותגים חזקים ופעילות גלובלית ענפה, כולל ענקיות אמריקניות. מדובר בחברות השייכות הן לתחומי הצריכה והן לתחומי הטכנולוגיה והתעשייה. בקניון, עונה לקריטריון הזה אורקל (ORCL) בטכנולוגיה.
שינוי בטעמי הצרכן: קיים שינוי בהתנהגות הצרכן בשווקים המפותחים לאחר המשבר, תוך מיקוד על שני פלחי שוק - מוצרי יוקרה ורשתות דיסקאונט. הראשונים מיועדים לאוכלוסיה מבוססת, חלקה הגדול בשווקים המתעוררים, של צרכנים שיכולים להרשות לעצמם מוצרי פרמיום. לעומת זאת, מרבית הצרכנים נהיו מודעים למבצעים ולהנחות, ולכן מעדיפים את הרשתות הזולות.
אז מתחילים עם 4"מניות-על" שגם מתאימות לאסטרטגיה, גם מקבלות המלצת "תשואת יתר" מאופנהיימר וגם נמצאות בקניון: ORCL, MDT, CVX, XOM.
זיו סגל, A level 2 Chartered Market Technician. שותף-מייסד ואסטרטג השקעות ראשי בחברת Green Ocean. אין לראות בטור המלצה לרכישה/מכירה של ניירות ערך ו/או תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים של כל אדם
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.