ישראל הציעה לייצא גז להודו; שר האוצר יובל שטייניץ הציע לממשלה ההודית במהלך ביקורו במדינה הגדולה בשבוע שעבר כי ישראל תייצא גז טבעי למדינה, כך מדווח הבוקר (ב') The Times Of India". במשרד האוצר מאשרים היום את הדיווח ומוסרים כי במסגרת שיחות שר האוצר, ד"ר יובל שטייניץ בהודו על שדרוג שיתוף הפעולה הכלכלי, עלתה גם אפשרות של ייצוא גז בעתיד מישראל לאסיה בכלל ולהודו בפרט.
על פי המקורות שני הצדדים התחייבו לבדוק את האפשרות, המגעים לכך צפויים להתחזק בעת ביקור הגומלין של שר החוץ ההודי, SM Krishna, בישראל בחודש ינואר.
קטאר ועומאן הן ספקיות הגז הטבעי של הודו, איראן שהייתה עשויה גם היא להיות ספקית מרכזית של LNG ביטלה חוזה ענק עם הודו לאחר שהמדינה הצביעה נגד תוכנית הגרעין של איראן ב-IAEA. גם הרעיון להתקין צינור הגז מאיראן להודו דרך פקיסטן בוטל משיקולים בטחוניים.
הגז הטבעי צפוי להגיע משדה "תמר" ב-2013 וקידוח הגז הענק "לוויתן" בשנת 2016.
נציין כי בתחילת החודש פורסם ב"גלובס" כי חברת Hoegh הנורווגית תבצע את התכנון ההנדסי המפורט (FEED) של פרויקט ההנזלה הצפה ב"תמר". מדובר בפרויקט בהיקף של 2.5 - 4.5 מיליארד דולר שיאפשר לייצא את הגז מ"תמר" למזרח הרחוק על-בסיס מתקני FLNG הנחשבים למילה האחרונה בתחום תשתיות הגז הטבעי. מחיר הגז הטבעי הנוזלי (LNG) בשווי המזרח גבוה פי 2- 3 ממחירו בישראל.
על פי הדיווח היום, הודו היא יעד מוצלח לייצוא עבור ישראל; המדינה הזקוקה לאספקת אנרגיה ענקית, מהווה שוק נוח עבור ישראל כיוון שהייצוא יהיה ללא קשיים פוליטיים עבור שתי המדינות.
מדוברות משרד האוצר מסרו כי "ההודים הודיעו על כוונתם ללמוד על הנושא וייתכן שישלחו בקרוב משלחת שתפגש עם בכירים במשרד רה"מ, משרד האוצר ומשרד האנרגיה והמים". עוד הוסיפו כי במהלך הביקור בהודו הושגו הבנות לגבי הסכם סחר חופשי ישראל-הודו עד ספטמבר 2012, הקמת מכשירים ממשלתיים משותפים לעידוד מחקר ופיתוח בתחומי הטכנולוגיה החקלאית והייטק ותוכנית להבאת 100 דוקטורנטים מהודו לאוניברסיטאות ומכוני מחקר בישראל.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.